Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya

INEFC Catalunya > Organisme Autònom > Premis i distincions

Premis i distincions

CURS ACADÈMIC 2008-2009

“Distincions INEFC”

Alumnes de l’INEFC que han participat i obtingut llocs destacats en els Campionats d’Europa i del Món durant el curs acadèmic 2008-2009:

Hoquei herba masculí
Eduard Tubau Cutal (BCN): medalla de plata als Jocs Olímpics de Pequín 2008

Handbol masculí

Victor Tomás, medalla de bronze als Jocs Olímpics de Pequín 2008
Demetrio Lozano, medalla de bronze als Jocs Olímpics de Pequín 2008

Atletisme masculí (50 km marxa)

Jesús Ángel García Bragado, diploma olímpic als Jocs Olímpics de Pequín 2008

Rugbi Universitari femení

Bàrbara Pla, primera classificada al Campionat del món
Clara Costa, primera classificada al Campionat del món
Àngela del Pan, primera classificada al Campionat del món

Expedients Acadèmics de la 8a Promoció de llicenciats i llicenciades en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

L’alumna, Sílvia Echevarría Bayerri , del Centre de Lleida.
L’alumne, Eduard Inglés Yuba, del Centre de Barcelona.

Als nous doctors que, amb el seu esforç intel•lectual, ens ajuden a mantenir el més alt nivell universitari:

El Dr. Jérôme Barrau del Centre de Lleida
El Dr. Francesc Corbi del Centre de Barcelona
La Dra. Susanna Solé del Centre de Barcelona
El Dr. Pascal Tayot del Centre de Barcelona

 


 "Reconeixements i guardons”


Setembre 2008

El Dr. Antoni Costes, professor del Centre de Lleida, ha estat nomenat per l’ANECA com avaluador titular de l’àrea de Ciències Socials i Jurídiques i se n’ocuparà principalment de l’avaluació de Postgraus (Màsters i Doctorats). És l’únic professor de l’àrea d’Educació Física i Esports que desenvoluparà aquestes tasques. Compartia a més aquesta tasca amb el Dr. Raúl Arellano per a l’avaluació dels graus.

Febrer 2009

El Dr. Pere Lavega, professor de l’INEFC - Lleida, ha estat nomenat membre de la Comissió d’Experts de la UNESCO per treballar en una comissió internacional dedicada a l’anàlisi del joc tradicional i popular arreu del món. Aquesta Comissió està integrada per 12 experts d’arreu del mon i el Dr. Pere Lavega ha estat escollit com el representant de l’Europa de l’Oest.

Abril 2009

La III Beca Recerca i Esport 2009 ha estat concedida al Dr. Josep Solà Santesmases, professor del Centre de Barcelona, pel seu projecte de recerca: El Fràgil Equilibri Entre l’exigència acadèmica i la dedicació a l’entrenament de l’esport de competició en joves de 12–18: Dialèctica entre l’Educació Secundària i Alt Rendiment Esportiu.

Abril 2009

Publicació de la Guia per a l’avaluació de competències en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de l’Agència de Qualitat de Catalunya (AQU ), de la qual el Dr. Domingo Blázquez n’és autor juntament amb un conjunt de professors de la Universitat Ramon Llull.

Juny 2009

El Dr. Jordi Porta, professor del Centre de Barcelona, obté el màxim nivell d’Acreditació per Antropometristes de la ISAK; aquesta acreditació només la tenen 11 persones al món i 2 a Europa.

Juny 2009

La Dra. Susanna Soler, professora del Centre de Barcelona, ha obtingut el Premi Extraordinari de Doctorat, de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona, Dpt. Teoria i Història de l’Educació. Títol de la tesi: Les relacions de gènere en l’Educació Física a l’escola primària: anàlisi dels processos de reproducció, resistència i canvi.
Directores: Dra. Núria Puig (INEFC - Barcelona) i Dra. Maria Prat (U. Autònoma de Barcelona)

Juny 2009

El Sr. Eduard Inglés Yuba, adjudicatari de l’ajut a la formació en tècniques de gestió de la informació i documentació de l’esport, Observatori Català de l’Esport, ha obtingut el Premi Extraordinari de Finalització d’Estudis de Llicenciatura de la Universitat de Barcelona.

Juliol 2009

El 3 de juliol, l’AGAUR va fer pública la resolució de reconeixement d’equips de recerca per al període 2009-2013. Tres equips de l’INEFC han estat reconeguts:

  • GRUP DE RECERCA CONSOLIDAT amb el nom Grup de recerca en ciències de l’esport de l’INEFC-Barcelona i que té com a IP al Dr. Ferran Rodríguez. A més, aquest grup ha aconseguit un finançament de 36.800 €. (INEFC - Barcelona)
  • GRUP DE RECERCA SINGULAR amb el nom Grups d’investigació social i educativa en l’activitat física i l’esport i que té com a IP a la Dra. Núria Puig. Aquest grup també ha obtingut un finançament de 36.800 €. (INEFC - Barcelona)
  • GRUP DE RECERCA EMERGENT amb el nom Grups de recerca en jocs esportiu i que té com a IP al Dr. Pere Lavega. Aquest grup ha estat efectivament reconegut però sense finançament. (INEFC - Lleida)

Els equips de recerca de l’INEFC són el referent únic reconegut oficialment a nivell de Catalunya de la recerca universitària en l’àmbit de l’Educació Física i l’Esport.

22 de gener de 2009
En el marc de la Gran Gala de l’Esport (elecció dels millors esportistes de l’any 2008), es va instaurar un nou premi en record del Sr. Ricard Maxenchs. Aquest nou guardó porta per nom “Trofeu Ricard Maxenchs a la Formació Esportiva” i pretén premiar l’excel•lència i la labor desenvolupada durant tot l’any per una Institució vinculada amb la formació a l’esport. En aquesta primera ocasió, el Jurat va considerar oportú atorgar-lo a l’INEFC en reconeixement a la seva trajectòria i per la importància que té en l’àmbit de la formació esportiva.

14 de març de 2009

La Sr. Glòria Aina Pons Alorda, alumna del Centre de Barcelona ha quedat Campiona de Catalunya de Bàdminton, en la modalitat d’individual femení i en la modalitat de dobles femení, en els Campionats de Catalunya Universitaris 2009.

9 de maig de 2009

La Sr. Roser Rios, alumna del Centre de Barcelona, ha quedat Campiona d’Espanya d’Atletisme en la modalitat de triple salt, en els Campionats de Catalunya Universitaris.

15 - 17 de maig de 2009
L’equip de Gimnàstica Estètica del Centre de Barcelona de l’INEFC ha aconseguit la 5a posició en la Copa del Món celebrada a Pinto (Madrid).
Aquest resultat, és un salt important per a la gimnàstica catalana ja que en aquesta competició participen els països amb més nivell d’aquesta especialitat.

Diumenge 31 de maig de 2009
L’equip de rugby femení CE-INEF Barcelona, va guanyar la Final de la Copa de S. M. la Reina 2009, que es va disputar contra el Getxo a les instal•lacions esportives de Pinares de Venecia (Saragossa).

Temporada 2008-2009

La Sra. Cristina Ferrer, alumna del Centre de Barcelona, que pertany com a esportista d’elit a la Selecció espanyola de karate, s’ha proclamat Campiona d’Europa Universitària de karate, representant a la Universitat de Barcelona. L’any 2009 ha aconseguit 3 medalles d’or en campionats europeus; 3 medalles d’or en campionats nacionals; i una medalla de plata i una de bronze en campionats d’Espanya.

 CURS ACADÈMIC 2007-2008

“Distincions INEFC”

Alumnes de l’INEFC que han participat i obtingut llocs destacats en els Campionats d’Europa i del Món durant el curs acadèmic 2007-2008:

Futbol Sala masculí
David Mayo Zarsozo (BCN): 2n. classificat en el Campionat d’Eu¬ropa.

Hoquei Herba masculí
Eduard Tubau Cutal (BCN): 3er classificat al Campionat del Món.
Oriol Freixa Escudé(BCN): 3er classificat al Campionat d’Europa i 3er classificat al Campionat del Món.

Piragüisme d’aigües braves masculí
Jordi Oriol Domenjó Cadefau (Lleida): 3er classificat al Campionat d’Europa

Hoquei Patins femení
Carla Giudici Font: 2a classificada al Campionat del Món


Expedients Acadèmics de la 7a Promoció de llicenciats i llicenciades en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport
L’alumne, Josep Rubiol Capdevila, del Centre de Lleida.
L’alumna, Ana Saéz Rossique, del Centre de Barcelona.

Als nous doctors que, amb el seu esforç intel•lectual, ens ajuden a mantenir el més alt nivell universitari:
La Dra. Susana Monserrat Revillo, del Centre de Lleida


 

“Reconeixements i guardons”


2007-2008
-El Dr. Cristòfol Salas, professor de l’INEFC de Lleida, ha estat distingit amb el reconeixement de la millor tesi doctoral llegida en el curs acadèmic 2006/07 en la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona.

2007-2008
El Dr. Xavier Iglesias, professor de l’INEFC de Barcelona ha organitzat amb un èxit total, aclaparador i reconegut per tota la comunitat esportiva de l’esgrima a nivell mundial, el Primer Congrés Internacional de Ciència i Tecnologia de l’Esgrima, fent-lo coincidir amb la Copa del Món d’Espasa Femenina a Barcelona.
El Congrés ha estat presentat a la convocatòria d’ajuts de l’AGAUR per a activitats universitàries de caire científic i ha estat reconegut com a congrés del mon universitari i amb un ajut econòmic important.

2007-2008
El Dr. Carles González, professor de l’INEFC de Barcelona, com a responsable del grup de recerca, ha obtingut una beca de l’AGAUR a la convocatòria Arie 2007 –ajuts per a donar suport al desenvolupament de programes d’innovació en matèria educativa i d’ensenyament formal i no formal–. L’ajut econòmic ha estat entre els millors dotats.

2007-2008
El Dr. Antoni Costes, professor de l’INEFC de Lleida, ha estat seleccionat per formar part del grup de professors de les Universitats espanyoles que s’integren al programa VERIFICA de l’ANECA a Madrid. Aquest programa és el que ha d’analitzar i acreditar els plans d’estudi de grau de totes les Universitats espanyoles.

2007-2008
El grup de recerca interuniversitari “Valors en joc” (UAB-INEFC) ha estat guardonat en el 13è Premi Civisme als mitjans de comunicació 2007 en l’àmbit de la comunicació digital, pel lloc web: Observatori crític de l’esport, en el qual hi participen Susanna Soler, Carles González, Eloísa Lorente i Marc Esteve, entre altres. Aquests premis depenen de la Secretaria d’Acció Ciutadana, del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

20 d’abril de 2008
L’equip de Gimnàstica Estètica de l’INEFC de Barcelona ha quedat 1er classificat en el Campionat d’Espanya celebrat a Madrid.

20 d’abril de 2008

L’equip de futbol de l’Olimpiacos d’Atenes s’ha proclamat CAMPIÓ de la Lliga Grega i ha quedat classificat per a la Champions d’Europa. El seu entrenador, Josep Segura, professor de futbol de l’INEFC de Lleida, ara en excedència, es va fer càrrec de l’equip, com a primer entrenador, quan estava classificat en segon lloc, a tres punts del primer.

16-18 de juliol de 2008
L’equip espanyol universitari femení de Rugby a VII, ha quedat Campió del Món d’aquesta especialitat esportiva, al campionat que s’ha realitzat a la ciutat espanyola de Córdoba del 16 al 18 d’aquest juliol, amb la participació de 6 de les nostres alumnes o ex-alumnes en la selecció (de 12 components):
- Clara Costa.
- Ángela del Pan
- Bàrbara i Júlia Plà.
- Marta Pocurull
- Gina de Swert


 

CURS ACADÈMIC 2006-2007

“Distincions INEFC”

 Alumnes de l’INEFC que han participat i obtingut llocs destacats en els Campionats d’Europa i del Món durant el curs acadèmic 2006-2007:

Basquetbol femení
• Sandra Gallego Vicario (BCN): 3a. classificada en el Campionat d’Europa

Beisbol masculí
• Miquel Mora Alonso (BCN): 3r. classificat en el Campionat d’Europa
• Albert Magallón Perez (BCN) 3r. classificat en el Campionat d’Europa

Hoquei herba masculí
• Eduard Tubau Cutal (BCN): 1r. classificat en el Campionat d’Europa

Piragüisme d’aigües braves
• Jordi Domenjó Cadefau (Lleida): 2n. classificat rodeo OC1 en el Campionat del Món

Hoquei patins femení
• Carla Giudici Font (BCN): 3a. classificada en el Campionat d’Europa
• Mònica Piosa Puig (BCN:) 3a. classificada en el Campionat d’Europa
• Carla Sariol Molis (BCN): 3a. classificada en el Campionat d’Europa

Hoquei patins masculí
• Guillem Trabal Taña (Lleida) 1r Classificat en el Campionat del Món


Expedients Acadèmics de la 6a. Promoció de llicenciats i llicenciades en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport:

L’alumna, Cristina Mor Gibert, del Centre de Lleida 
L’alumne, Ferran Cruces Fernández, del Centre de Barcelona

Als nous doctors que, amb el seu esforç intel·lectual, ens ajuden a mantenir el més alt nivell universitari:

El Dr. Cristòfol Salas Santacreu, del Centre de Lleida
El Dr. Carles González Arévalo, del Centre de Barcelona.

 "Reconeixements i guardons"

15 de desembre de 2006
INEFC-Lleida
La Real Federació Espanyola de Hockei ha concedit la insígnia d’or al professor, Vicente Javaloyes pel treball desenvolupat anteriorment en el Comitè Nacional de Disciplina i Competició d’aquesta Federació, i en l’actualitat com a jutge únic d’apel.lació.

Dimarts, 6-9 febrer de 2007
INEFC-Barcelona
El grup de recerca de l’INEFC-UB format per Miguel Angel Torralba, Josep Mª Padullés, Marisa de Fuentes i Jordi Casas ha guanyat el Primer Premi en l’apartat de pòsters, en el X Congrés de Metodologia de la Investigació en Ciències Socials i de la Salut que s’ha celebrat el dies 6  al 9 de febrer a la Universitat de Barcelona.

15 de febrer de 2007
INEFC-Barcelona
CaixaManresa ens informa que, a la convocatòria d’ajuts universitaris per al curs 2006-2007 que atorga aquesta entitat, ha estat seleccionat l’alumne, Joaquim Gómez Ribas, de l’INEFC del Centre de Barcelona per haver obtingut una nota d’accés a la universitat igual o superior a 8,5.

20 d’abril de 2007
INEFC-Barcelona
El grup de recerca INEFC-UB, format per Miguel Angel Torralba, Josep Mª Padullés i Marisa de Fuentes, ha obtingut l’accèssit al Primer Premi en el Congrés Internacional de 'Esport Adaptat (CIDA)”, celebrat a Màlaga, per la comunicació “Valoración de la técnica deportiva en atletas paralímpicos”.

Dilluns, 7 de maig de 2007
INEFC-Barcelona
L’equip de Gimnàstica Estètica de l’INEFC-Barcelona, ha quedat Campió d’Espanya en el campionat celebrat a Cartagenai queda classificat per al proper Campionat del Món.

Dissabte, 26 de maig de 2007
INEFC-Barcelona
Les noies de l’Equip femení de Rugby del Club Esportiu INEF de Barcelona han quedat campiones de la Copa de la Reina per tercera vegada consecutiva. La copa de la reina és la màxima competició estatal en Rugby femení. Han jugat en el camp de l’equip adversari l’Olímpico de Pozuelo, de Pozuelo de Alarcón, Madrid, i han guanyat la final per 19 a 25. Cal destacar que és el tercer any consecutiu que la guanyen contra el mateix adversari. El 2004 també la varen guanyar a camp contrari. El 2005 es va jugar a Barcelona i enguany un altre cop a Madrid. D’aquest equip, nou jugadores han estat part important de la selecció espanyola, que ha quedat tercera classificada en el Campionat Europeu de Seleccions, darrera d’Anglaterra i França. El resultat més espectacular fou un empat contra Anglaterra. El campionat es va disputar durant el primers dies del mes de maig d’enguany. Sis d’aquestes mateixes noies formen part també de la Selecció Espanyola de Rugby a 7.

20 de juny de 2007
INEFC-Barcelona
Participació del Professor Xavi Iglesias en un Workshop al CONI a Roma.

INEFC-LLEIDA
L’alumna Mireia García assoleix el 3r lloc en els campionats d’Espanya universitaris en la modalitat de Judo.

INEFC-LLEIDA
El canoista canadenc, Paul Danks, classificat en 2n. lloc en el Campionat del Món d’estil lliure, cedeix la medalla a l’alumne de l’INEFC de Lleida, Jordi Domenjó perquè, segons Paul, se la mereixia més que ell.