Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya

INEFC Catalunya > Projectes Institucionals > Projecte Europeu - HFCF

Projecte Europeu - HFCF

FER DE LA FRONTERA UN CAMÍ CAP A LA FORMACIÓ

 

El projecte | Els socis participants | Informació de consulta i publicacions | Newsletter

El Projecte

L’Institut Nacional d’Educació Física i Esport de Catalunya, juntament amb el municipi d’Auzat (França), l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran (Valls de Valira, Lleida), i el Principat d’Andorra, participa en el projecte transfronterer “Fer de la Frontera un Camí cap a la Formació - HFCF”. Aquest projecte de col•laboració interregional i de desenvolupament sostenible compta amb una subvenció europea del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya – França – Andorra 2007-2013 (POCTEFA).

El projecte consisteix en la recuperació i millora d’un camí transfronterer que uneix els municipi de Bescaran i Auzat (Orris d’Auzat) passant pel principat andorrà. El camí podrà ser realitzat a peu en 4 etapes, ampliables a 6, amb les extensions del camí fins a La Seu d’Urgell i Auzat poble. Alguns dels trams també es podran fer en bicicleta i cavall.

La recuperació del camí, anirà acompanyada de la construcció de 2 centres d’acollida, un a Auzat i un altre a Bescaran. L’edifici de Bescaran, a més de ser un punt de suport i allotjament del camí, serà també un nou centre de formació per a l’INEFC. En aquest es desenvoluparan les activitats de grau relacionades amb el medi natural dels centres de Barcelona i Lleida i un màster d’activitat física en el medi natural. S’està estudiant la possibilitat que aquest últim, pugui comptar amb la col•laboració d’universitats de diferents països i regions convertint-se en un màster europeu d’activitat física en el medi natural de referència. A banda de la formació universitària i post-universitària, en el centre també es realitzaran accions formatives locals, formació específica per a tècnics esportius, així com el desenvolupament de camps de treball i intercanvis i l’opció de l’ús de l’espai per altres tipus de formacions i activitats.

El projecte s’ha iniciat el passat 1 de juliol de 2010 després de la signatura oficial del conveni per part de l’Autoritat de Gestió del Programa. Tindrà una durada de 3 anys en els que l’INEFC executarà el paper de cap de files del projecte, fent d’interlocutor entre tots els participants.

Els beneficis que contempla aquest projecte són diversos per les diferents parts. Per a l’INEFC, la seva participació li permetrà comptar amb un nou centre de formació en el medi natural oferint un major ventall d’oportunitats en la seva oferta educativa. Per els territoris de Bescaran i Auzat els permetrà revitalitzar la seva economia i demografia a través de l’activitat que el projecte generarà directa i indirectament.


Els socis participants

Els socis participants en el projecte són l’INEFC i l’EMD de Bescaran per la part catalana, Auzat per la part francesa i els set comuns del principat d’Andorra. A més a més, si voleu conèixer més informació sobre el Programa europeu POCTEFA, aquí pugueu consultar el seu lloc web:

Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya

 

POCTEFA

 

Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran (Valls de Valira) Auzat Principat d'Andorra

Informació de consulta i publicacions