Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya

INEFC Lleida > El Centre

El Centre

Actualitat del Centre

tesis

15 novembre de 2017

L'INEFC de Lleida a celebrat les VII Jornades Científiques amb una amplia participació d'alumnes, professors i PDI

El Centre de l'INEFC de Lleida ha acolllit des de les 8:15 a les 13:45 hores, les VII Jornades Científiques. La mateixa ha comptat amb la presència del director general de l'INEFC, Sr. Jordi Solà, el vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de l'UdL, Dr. Joan Biscarri, el vicerector de Política Científica i Tecnologia de l'UdL, Dr. Albert Sorribas i el president del COPLEFC, Dr. Pere Miquel.

La jornada ha comptat amb la participació de 315 inscrits, 35 membres del comitè organitzador i 8 membres del comitè científic.

Han participat 36 ponents amb treballs: TFG; TFM i tesis doctorals.

La inauguració ha estat a càrrec de les conferenciants: Sra. Sheila Avilés, atleta d'alt nivell de trail running i Llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport amb la ponència "El repte de volar per les muntanyes" i Sra. Mercè Mateu, que ha estat professora de l'INEFC Lleida i actualment de l'INEFC de Barcelona, vinculada al món gimnàstic i d'arts escèniques, amb la ponència "La riquesa de les nostres sortides professionals i de recerca". Ambdues ponències han estat moderades per la Dra. Marta Castañer i la Dra. Silvia Puigarnau.

El sotsdirector de Recerca Dr. Pere Lavega ha valorat positivament la jornada per l'àmplia participació i l'intercanvi de coneixement entre els assistents, mitjançant els pòsters i el debat a les ponències.

tesis

7 novembre de 2017

El Dr. Pere Lavega, de l'INEFC de Lleida, nomenat President de l'Associació Internacional de Jocs i Esports Tradicionals

Pere Lavega Burgués, professor catedràtic de l'INEFC, Centre de Lleida és des del passat 28 d'octubre, President de l'Associació Internacional de Jocs i Esports Tradicionals (AEJeST) www.jugaje.com
Aquesta associació, reconeguda per la UNESCO, està formada per més de quinze països com Espanya, França, Itàlia, Portugal, Irlanda, Bèlgica, Hongria, Txèquia, Rússia, Romania, Croàcia, ... A més pertany a l'Associació internacional de Jocs i Esports Tradicionals (ITSGA). L'associació AEJeST reuneix uns 70 membres: universitats, escoles de jocs Tradicionals, federacions, associacions esportives i culturals, museus, ... que representen unes 800.000 persones que tenen com a objectiu protegir, investigar, difondre i posar en valor els jocs i esports tradicionals , com a patrimoni cultural immaterial.

tesis

1 novembre de 2017

Inici de la 6a edició del Màster de Gestió Esportiva

La sala màsters de l'INEFC de Lleida ha acollit aquest matí la inauguració de la VI edició del Màster Oficial de Gestió Esportiva amb la lliçó inaugural a càrrec de la Consultora en Gestió Esportiva Sra. Marta Pérez Villalba. Durant la seva exposició ha destacat la importància de la formació, actitud i voler perseguir l'excel·lència pel que fa a qualsevol objectiu que poguem plantejar-nos davant el repte laboral. La presentació a estat a càrrec del director del Màster, Dr. Jordi Seguí.

 

tesis

31 octubre de 2017

La Junta de Recerca de l'INEFC de Lleida organitza les VII jornades científiques

La Junta de Recerca de l'INEFC de Lleida origantiza les VII jornades científiques el proper dia 8 de novembre amb l'objectiu principal de transmetre la producció de grups de recerca i presentar les tesis doctorals, així com els TFG i TFM desenvolupats al Centre. Aquesta iniciativa contribueix a la formació dels futurs professionals de l'Avtivitat Física i l'Esport.

tesis

26 octubre de 2017

L'INEFC de Lleida realitza una Màster Classe amb Eva Benito responsable de projectes de continguts i esdeveniments infantils i socials de l'ACB

Eva Benito, responsable de projectes de continguts i esdeveniments infantls i socials de l'ACB va donar una conferència sobre "Organització d'esdeveniments esportius" dins el marc de l'espai creat a l'INEFC de Lleida, de "Cafè i Esport". Un cop finalitzada la mateixa, els alumnes van poder preguntar i aclarir dubtes que tenien en aquest àmbit.
Un cop finalitzada l'activitat el director del Centre, Dr. Alfredo Joven li va lliurar un obsequi i va agrair la seva participació.

tesis

9 octubre 2017

El Dr. Toni Planas, professor de l'INEFC de Lleida va oferir una conferència "35 anys de l'INEC a Lleida" als Armats de Lleida

El Dr. Toni Planas va participar al cicle de conferències que organitza "El Armats de Lleida" on va explicar la trajectòria de la universitat d'Activitat Física i Esport (INEFC-Lleida) La participació està emmarcada dins el cicle de conferències col·loqui que pretenent fer arribar a la societat aspectes quotidians de la ciutat.

 

 

tesis

9 octubre 2017

L'Associació Espanyola de Metges d'Equips de Futbol, AEMEF, va participar dissabte passat en la 2ª Edició de la “Medicine, Science and Football” que organitzen els SSMM de l'Athletic Club de Bilbao en col·laboració amb el IMQ

El professor de l'INEFC de Lleida, Dr. Xavier Peirau, expresident i Membre d'Honor AEMEF, va fer de moderador de la segona taula del programa que va comptar amb la participació dels Professors Julio Calleja, del Departament d'Educació Física i Esportiva de la EHU-UPV, Jan Ekstrand (UEFA Elite Clubs Injury Study) i Igor Jukic del Baskonia-Alabès Performance System (Head of Perfomance). També va participar en aquest panell temàtic Alain Sola dels SSMM de la Cultural Esportiva Lleonesa.

tesis

3 octubre de 2017

L'Assemblea d'alumnes de l'INEFC de Lleida es manifesten a favor de la llibertat d'expressió i la no violència

L'Assemblea d'alumnes de l'INEFC de Lleida han organitzat una sèrie d'activitats reivindicatives en favor de la llibertat d'expressió i de la no-violència. Els alumnes acompanyats de professors i PDI s'han desplaçat a l'Institut de la Caparrella per lliurar un manifest i clavells en mostra de solidaritat pels atacs violents de les forces de seguretat de l'Estat espanyol. Poc després han tallat la carretera N-II.

tesis

2 octubre de 2017

MANIFEST PELS ESDEVENIMENTS DE L'1 D'OCTUBRE

A l'INEFC de Lleida s'ha llegit, per part del director del Centre, Dr. Alfredo Joven, el manifest de repulsa dels actes de violència que van ocorre ahir diumenge a Catalunya.

Davant els fets que es van esdevenir ahir dia 1 d'octubre, l'INEFC no pot restar indiferent.
Lamentem profundament i condemnem l'actuació dels cossos i forces de seguretat de l'Estat per il·legal, indignant, desproporcionada i salvatge, actuant en contra de la població a la qual se suposava que havien de protegir.
Així mateix, la lectura de la jornada que ha fet el Govern de l'Estat, radicalment oposada a la realitat dels esdeveniments, és igualment sorprenent i allunyada de l'objectivitat dels fets, com s'ha pogut comprovar a les imatges distribuïdes pels mitjans internacionals.
Per tots aquests motius, l'INEFC se suma a la convocatòria d'aturada parcial d'avui dilluns de 12 a 12:15 a la porta dels centres, i a la convocatòria de vaga general convocada pels sindicats, pel mateix Govern de la Generalitat i per les entitats sobiranistes per a demà, 3 d'octubre.
Evidentment, el dret de vaga és individual i cadascú pot triar de sumar-s'hi o no segons consideri convenient. L'INEFC, com a centre universitari, organitzarà una jornada de debat i reflexió sobre la situació política del país.

Jordi Solà
Director de l'INEFC

tesis

26 setembre de 2017

Doctorand RAFAEL CAMPAÑA LIÑAN

El dilluns dia 25 de setembre es presentà la tesi doctoral amb el tema: "De la EF al coaching educatiu en l'etapa de secundària: Motivació dels adolescents i valoració de les percepcions individuals per a la millora de les competències personals sobre la base de la agradabilitat i la percepció subjectiva del pas del temps". Dirigida pels doctors: Dra. Ana Maria Bofill Ródenas (UdG) i pel Dr. Francesc Corbi Soler (INEFC-Lleida). El tribunal: El President Dr. Joaquin Reverter Masia (UdL), Secretari, Dr. Dra. Mariona Graell Martín (Univeresitat Internacional de Catalunya) Vocal Dr. José Morales Aznar (Universitat Ramol Llull), li atorgà la qualificació d'EXCEL·LENT.

 

 

tesis

14 setembre de 2017

Doctorand CHRISTIAN PFEIFER KOELLN

El dijous dia 14 de setembre es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Contracte de treball del futbolista professional - Estudi Comparatiu dels Ordenaments Jurídics Brasileny i Espanyol". Dirigida pel Dr. José Luís Carretero i tutoritzada pel Dr. Jordi Seguí Urbaneja (INEFC-Lleida). El tribunal: El President Dr. Andreu Camps Publill (INEFC-Lleida), Secretari, Dr. Koldo Irurzun Ugalde (U. País Vasco) Vocal Dr. Dr. Francisco Rubio Sánchez (U. de Extremadura), li atorgà la qualificació provisional d'EXCEL·LENT CUM LAUDE.

tesis

12 setembre de 2017

Acte de benvinguda als alumnes de primer curs del Grau en CAFE i dobles Graus

El Centre de l'INEFC de Lleida ha acollit aquest matí l'acte de benvinguda als alumnes de primer curs del Grau en CAFE i dobles Graus. L'equip directiu els hi ha explicat els aspectes més importants dels seus estudis, així com la possibilitat d'iniciar-se en l'àmbit de la recerca, tal com ha explicat el sotsdirector de recerca, Dr. Pere Lavega, ha destacat en la seva presentació. La sotsdirectora d'estudis, Dra. Immaculada Duran, ha explicat el pla d'estudis i el sotsdirector d'Innovació i Suport ha demanat la implicació en la vida del centre, animant als nous alumnes a participar i col·laborar a les diverses activitats. El director Dr. Alfredo Joven ha aprofitat per destacar la part més humana dels estudis, traslladant tres missatges clars: entusiasme, humilitat i compartir. Tres aspectes, ha senyalat, primordials per treure tot el profit als estudis que han iniciat avui.

tesis

12 setembre de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorando RAFAEL CAMPAÑA LIÑAN

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "De la EF al coaching educatiu en l'etapa de secundària: Motivació dels adolescents i valoració de les percepcions individuals per a la millora de les competències personals sobre la base de la agradabilitat i la percepció subjectiva del pas del temps". Aquest acte tindrà lloc el dia 25 de setembre, a les 16:00 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

tesis

7 de setembre de 2017

El Centre de l'INEFC de Lleida comença a endegar el nou curs amb l'acte d'acollida als alumnes d'Erasmus

El Centre de l'INEFC de Lleida ha realitzat, aquest matí, un acte de benvinguda als alumnes d'Erasmus, dins el programa de mobilitat que té desenvolupat. Els nous alumnes han estat rebuts pel responsable d'aquest àmbit Dr. Sebastià Mas. Durant l'acte ha aprofitat per explicar tot el ventall de possibilitats que tenen al seu abast, tant acadèmicament com de relació amb el Centre i altres estudiants. Us deixem unes imatges de l'acte.

tesis

7 de setembre de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorando CHRISTIAN PFEIFER KOELLN

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Contracte de treball del futbolista professional - Estudi Comparatiu dels Ordenaments Jurídics Brasileny i Espanyol". Aquest acte tindrà lloc el dia 14 de setembre, a les 11:30 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

tesis

10 d'agost de 2017

El record d'Emili Vicente vesteix de blau la presentació de l'equip per la temporada vinent.

El Lleida Esportiu va aprofitar la presentació del seu equip dins el marc de la primera edició del Trofeu Emili Vicente, una jornada que va servir per recordar al que va estar entrenador de la UE Lleida i del Lleida Esportiu, així com professor del Centre de l'INEFC de Lleida El servei d'honor el van fer els seus dos fills, jugadors de la "cantera".

 

tesis

15 de juliol de 2017

L’INEFC de Lleida convidada a la reunió dins el marc “Collective consultation on traditional sports and games” d’UNESCO

L’INEFC de Lleida ha estat convidat dins el projecte “Collective consultation on traditional sports and games” mitjançant la participació del professor Dr. Pere Lavega que ostenta el càrrec de vicepresident de l’Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (AEJeST); vicepresident de l’Associació Internacional de Jocs i Esports Tradicionals (ITSGA); expert en Jocs Tradicionals professor de l’INEFC.

L’objectiu de la reunió ha estat la de crear una plataforma internacional per la promoció dels Jocs i Esports Tradicionals. mitjançant la constitució de 4 grups de treball: G1.Definir línies mestres a seguir; G2. Creació Plataforma mundial de JT; G3 Elaboració Enciclopèdia online JT; G4. Comunicació i difusió JT.

Així mateix s’ha acordat constituir un comitè consultiu (Advisory Committee), del qual formarà part i que estarà constituït per unes 8-10 persones de tot el món.

Aquesta acció ha permès donar visibilitat i projecció internacional a l’INEFC.

tesis

14 de juliol de 2017

L’INEFC de Lleida present a l’ISSP 14 TH, World Congress, Sevilla 2017

Los doctores de l’INEFC de Lleida,  Dr. Gonzalo Gil Moreno de Mora i Dr. Jaon Palmi Guerrero han participat a l’ISSP 14 TH World Congress, Sevilla 2017 amb un póster amb el tema: Fatigue perception idicators on Dakar Rally motorcycling riders”.

 

tesis

13 de juliol de 2017

Doctorand CARLES LORENTE GONZÁLEZ

El dijous dia 13 de juliol es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Efectes Fisiològics de la Jaqueta Refrigerant com a mètode de recuperació en futbol". Dirigida pel Dr. Francesc Corbi Soler (INEFC-Lleida). El tribunal: El President Dr. Ginés Viscor Carrasco (UB), Secretari, Dr Xavier Peirau Terés (INEFC-UdL), Vocal Dr. Jesús Álvarez Herms (UB), li atorgà la qualificació provisional d'EXCEL·LENT.

 

tesis

12 de juliol de 2017

Doctoranda SILVIA PUIGARNAU COMA

El dimecres dia 12 de juliol es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Estratègies d'adhesió a l'Exercici Físic com a hàbit de vida. Aplicació de programes d'Activitat Física". Dirigida pel Dr. Oleguer Camerino Foguet (INEFC-Lleida) i Dra. Marta Castañer Balcells (INEFC-Lleida). El tribunal: El President Dr. José A. Moreno Murcia (U. Miguel Hernández de Elche), Secretària, Dra Gemma Filella Guiu (UdL), Vocal Dr. Francesc Buscà Donet (UB), li atorgà la qualificació d'EXCEL·LENT CUM LAUDE.

tesis

11 de juliol de 2017

Doctoranda NÚRIA POL VILAGRASA

El dimarts dia 11 de juliol es presentà la tesi doctoral amb el tema: "La responsabilitat jurídica de l’actuació dels àrbitres i jutges en les competicions esportives a Espanya en el marc de les funcions públiques delegades". El tribunal: President Dr. José Luís Pérez Triviño (UPF), Secretari Dr. Vicente Manuel Javaloyes Sanchís (INEFC-UdL), vocal Dr. Carles Foz Moreno, li atorgà la qualificació d'EXCEL·LENT CUM LAUDE.

 

 

tesis

5 de juliol de 2017

Doctorand ENRIQUE BALLESTERO GARCÍA

El dimecres, dia 5 de juliol es presentà la tesi doctoral amb el tema: ""L'hoquei sobre patins: Variables del rendiment en el tret a porteria"", Dr. Francisco Corbi Soler (INEFC-UdL) Dr.Alfredo Joven Pérez. El tribunal: President Dr. Dr. Mario Lloret Riera (INEFC-UB), Secretari Dr. David Carreras Villanova, Vocal Dra. Anna Maria Bofill Ródenas (UdG) li otorgà la qualificació d'EXCEL·LENT CUM LAUDE

tesis

28 de juny de 2017

Doctorand ABRAHAM BATALLA GAVALDÀ

El dimecres, dia 28 de juny es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Aspectes psico-fisiològics en el bàsquet femení amateur: Valoració de factors que modifiquen la Càrrega Interna en competició", dirigida per: Dr. Francisco Corbi Soler (INEFC-UdL) Dra. Anna Maria Bofill Ródenas (UdG) . El tribunal: President Dr. Ernest Baiget Vidal (U. de Vic), Secretari Dr. Jorge Serna Bardavío, Vocal Dr. Gabriel Daza Sobrino (UB) li otorgà la qualificació d'EXCEL·LENT CUM LAUDE.

 

 

tesis

27 de juny de 2017

Doctorand ENRIC ORMO RIBES

El dimarts, dia 27 de juny es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Jocs esportius en el context de la Guerra Civil Espanyola: perspectiva etnomotriu", dirigida pel Dr. Pere Lavega Burgués (INEFC-UdL). El tribunal: President Dr. Antoni Costes Rodríguez (INEFC-UdL), Secretari Dr. Unai Sáez Ocáriz Granja (UB), Vocal Dr. Joseba Etxebeste Otegi (U. del País Vasco) li otorgà la qualificació d'EXCEL·LENT.

 

tesis

22 de juny de 2017

Doctoranda QUERAL PRAT AMBRÒS

El dijous, dia 22 de juny es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Cap a una educació física col·laborativa i emocional mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)", dirigida pel Dr. Oleguer Camerino Foguet (INEFC-UdL) i Dr. Pere Lavega Burgués (INEFC-UdL). El tribunal: President Dr. José Ignacio Alonso Roque (U. de Múrcia), Secretari Dra. Eloisa Lorente Catalán (INEFC-UdL), Vocal Dr. Francesc Buscà Donet (UB) li otorgà la qualificació d'EXCEL·LENT CUM LAUDE.

tesis

15 de juny de 2017

Doctoranda MARÍA INMACULADA DURÁN DELGADO

El dijous 15 de maig es presentà la tesi doctoral amb el tema: "La presa de consciència emocional a través del joc esportiu en diferents grups d'edat", dirigida pel Dr. Pere Lavega Burgués (INEFC-UdL). El tribunal: President Dr. Joan Palmi Guerrero (INEFC-UdL), Secretari Dr. José Ignacio Alonso Roque (U. de Murcia), Vocal Dr. Francisco Lagardera Otero li otorgà la qualificació d'EXCEL·LENT.

 

tesis

9 de juny de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorando CARLES LORENTE GONZÁLEZ

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Efectes Fisiològics de la Jaqueta Refrigerant com a mètode de recuperació en futbol". Aquest acte tindrà lloc el dia 13 de juliol, a les 12:00 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

tesis

9 de juny de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorando SILVIA PUIGARNAU COMA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Estratègies d'adhesió a l'Exercici Físic com a hàbit de vida. Aplicació de programes d'Activitat Física". Aquest acte tindrà lloc el dia 12 de juliol, a les 11:00 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

tesis

9 de juny de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctoranda NÚRIA POL VILAGRASA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "La responsabilitat jurídica de l’actuació dels àrbitres i jutges en les competicions esportives a Espanya en el marc de les funcions públiques delegades". Aquest acte tindrà lloc el dia 11 de juliol, a les 18:00 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

tesis

9 de juny de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorando ENRIQUE BALLESTERO GARCÍA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "L'hoquei sobre patins: Variables del rendiment en el tret a porteria". Aquest acte tindrà lloc el dia 5 de juliol, a les 12:00 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

 

tesis

9 de juny de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorando ABRAHAM BATALLA GAVALDÀ

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Aspectes psico-ficiológicos en el bàsquet femení amateur: Valoració de factors que modifiquen la Càrrega Interna en competició". Aquest acte tindrà lloc el dia 28 de juny, a les 12:00 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

 

tesis

9 de juny de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctoranda QUERALT PRAT AMBRÒS

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Cap a una educació física col·laborativa i emocional a través de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC)". Aquest acte tindrà lloc el dia 22 de juny, a les 16:00 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

tesis

9 de juny de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctoranda MARÍA INMACULADA DURAN DELGADO

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "La presa de consciència emocional a través del joc esportiu en diferents grups d'edat". Aquest acte tindrà lloc el dia 15 de juny, a les 16:00 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

tesis

3 de juny de 2017

L'INEFC de Lleida ha celebrat el lliurament d'Orles a la 5a Promoció de Graduats/des en ciències de l'Activitat Física i l'Esport i la 32a promoció del Centre de Lleida 2013-2017

La mateixa ha comptat amb la presència del Vicerector de la UdL Sr. Francisco García, el delegat de la Secretaria General de l'Esport Sr. Joan Segura i el director general de l'OA Sr. Jordi Solà, així com del director del Centre de Lleida Dr. Alfredo Joven. El sr. Joan Beltrán, representant dels pares dels alumnes ha estat l'encarregat de valorar la seva experiència com d'aquest quatre anys amb l?INEFC de Lleida.

Per part dels alumnes han intervingut la Sra. María Pérez i el Sr. Marcel Riba

La Dra. Eloisa Lorente Catalán ha actuat de madrina de la promoció i ha tingut unes paraules pel Company Dr. Emili Vicente; mort recentment, pels més de 27 anys que va tenir el plaer de compartir el despatx amb ell.

Tot seguit s'han lliurat les orles i orlins a alumnes i professors del Centre.

tesis

31 de maig de 2017

Doctorand ÁNGEL RIC DÍEZ

El dimecres, dia 31 de maig es presentà la tesi doctoral amb el tema: " "La complexitat en el futbol: dinàmica exploratòria i emergència de comportament tàctic"", dirigida pel Dr. Robert Hristovski  (U.de Macedònia) i Dra. Carlota Torrents Martí (INEFC-UdL). El tribunal: Presidenta Dra. Natàlia Balagué Serré  (UB), Secretari Dr. Raul Hileno González (INEFC-UdL), Vocal Dr. José Pedro Madaleno Passos (U. de Lisboa) li otorgà la qualificació d'EXCEL·LENT CUM LAUDE, Menció: DOCTOR INTERNACIONAL.

tesis

29 de maig de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand ENRIC ORMO RIBES

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Jocs esportius en el context de la Guerra Civil Espanyola: perspectiva etnomatriu". Aquest acte tindrà lloc el dia 27 de juny, a les 10:00 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

 

tesis

26 de maig de 2017

El campus de l'INEFC enmudeix per la pèrdua del professor Dr. Emili Vicente

La comunitat educativa de l'INEFC de Lleida i Barcelona han donat el seu testimoni, d'estima, al professor Dr. Emili Vicente amb dos minuts de silenci i una abraçada que han compartit les més de 400 persones que s'han aplegat per deixar el seu testimoni, d'amistat, estima, respecte i reconeixement a la vàlua d'una persona senzilla, amable i amb um somriure sempre a flor de pell.

L'acte s'ha fet en la seva eina de treball, un camp de futbol, amb pilotes i una porteria i el més important: els seus alumnes, actuals i passats.

El director del Centre Dr. Alfredo Joven ha llegit un manifest carregat d'enyorança i d'impotència davant aquest fet.Tota la comunitat de l'INEFC i universitària s'ha quedat bloquejada davant aquest "GOL", per l'esquadra, que ens ha colat la vida.

Un "fins sempre" que han donat professors, pass, alumnes, amics i professionals de l'esport.

L'acte ha comptat amb la presència del Magnific Sr. Roberto Fernández, Rector de la UdL, Dr. Paco García, vicerector de docència, Sr. Joan Segura, representant territorial de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jordi Solà, director general de l'INEFC, així com l'equip directiu del Centre de Lleida.

tesis

30 de maig de 2017

Es presenta a Bogotà (Colòmbia) la nova edició del International Sports Law Master que organitza el INEFC/UdL

El Màster compta, en aquesta nova edició, amb la col·laboració de la Direcció general d'Esports del Govern de Colòmbia (COLDEPORTES), el Comitè Olímpic Colombià i la Universitat Sergio Arboleda.

L'acte va estar presidit per la Dra. Clara Luz Roldán- Directora General de COLDEPORTES; el Dr. Baltazar Medina- President del Comitè Olímpic Colombià i el Dr. Rodrigo Noguera- Rector de la Universitat Sergio Arboleda i va comptar amb la presència del Dr. Vicente Javaloyes del INEFC en nom de l'equip docent que impartirà aquest Master, durant els propers dos cursos acadèmics (2017-2018 i 2018-2019)

El Master està dirigit, essencialment, a advocats de Colòmbia i dels països limítrofs que desitgen especialitzar-se en el dret de l'esport en el context de les organitzacions esportives internacionals.

El Master consta de 60 crèdits ECTS i és un Master Universitari Oficial reconegut pels organismes competents a Espanya i a Europa.

tesis

23 de maig de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorando ÁNGEL RIC DÍEZ

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "La complexitat en el futbol: dinàmica exploratòria i emergència de comportament tàctic". Aquest acte tindrà lloc el dia 31 de maig, a les 12:30 hores, a la Sala Màsters del INEFC de Lleida.

tesis

3 d'abril de 2017

Trobada de grups d’Expressió Corporal Universitari a l’INEFC de Lleida

L’INEFC de Lleida ha acollit aquest cap de setmana una trobada de grups d’Expressió Corporal universitari, dins la 2a Mostra itinerant d'Expressió corporal i dansa ciutat de Lleida 2017. En la mateixa han participat grups de Cadis, Córdoba, Valladolid, Madrid i Barcelona. Han realitzat tallers durant el divendres i dissabte així com una actuació el diumenge pels carrers de la ciutat de Lleida. La cloenda de l’esdeveniment ha tingut lloc al costat de la Porta dels Fillols de la Seu Vella de Lleida.

tesis

25 de març de 2017

L'INEFC de Lleida celebra la segona edició de la fira OCUSPORT

L'INEFC de Lleida ha celebrat aquest matí la II edició de la Fira Ocusport (fira de l'ocupabilitat en el sector de l'activitat física i esport) amb una participació de 44 expositors que han pogut entrevistar a més de 200 alumnes que han participat en aquesta edició.

L'esdeveniment ha comptat amb 10 ponències que s'han anat desenvolupat durant la jornada que ha començat a les 8:45 amb la inauguració per part del representant de la Secretaria General de l'Esport, Sr. Joan Segura, el vicerector de la UdL, Sr. Joan Biscarri i el director del Centre de Lleida, Dr. Alfredo Joven. La fira ha finalitzat a les 2 de la tarda i la cloenda ha estat a càrrec del director general de l'INEF Sr. Jordi Solà acompanyat per l'equip directiu del Centre.

La iniciativa que té com a objectiu ser el punt de trobada entre l'oferta de llocs de treball o pràctiques per part de les administracions, empreses del sector del fitness, clubs esportius, aventura i altres, han valorat molt positivament poder tenir contacte amb el seu públic objectiu. Us deixem un vídeo, en clau d'humor, on les dues parts expliquen el seu pensament: uns pensen trobar feina i els altres pensen trobar treballadors.

tesis

24 de març de 2017

Doctorand GERARD LASIERRA AGUILA

El dijous, dia 24 es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Handbol, relació entre els sistemes de joc, els procediments col·lectius i la seva eficàcia", dirigida pel Dr. David Carreras Villanova (INEFC-UdL) i Dr. Manuel Montoya Fernandez (INEFC-UB). El tribunal: President Dr. Dr. Víctor Ros López (UdG), Secretari Dr. Emili Vicente Vives (INEFC-UdL) Vocal Dr. Gabriel Daza Sobrino (UB) li otorgà la qualificació d'EXCEL·LENT CUM LAUDE.

 

tesis

13 de març de 2017

Presentació de la Jornada Tècnica "Esdeveniments esportius al Medi Natural. Curses i marxes per muntanya: perspectives de futur

Avui hi ha tingut lloc la presentació de les jornades que durà a terme l'INEFC de Lleida en el marc del Saló de l'esport i turisme de muntanya que organitza Fira de Lleida i que compta amb la participació de l'INEFC i la Universitat de Lleida. La mateixa consta de diferents ponències que abordaran la problemàtica de l'ús del Medi Natural de forma indiscriminada, per tal de regular aquestes activitats i poder gaudir d'elles de forma moderada i respectuosa en aquests espais. Així com establir un protocol per als participants que eviti lesions o accidents fruits de la inapropiada preparació. L'acte ha comptat amb el regidor de promoció econòmica de l'ajuntament de Lleida, Il·lm. Sr. Rafael Peris, el director de l'INEFC de Lleida, Dr. Alfredo Jove, el sots director Dr. Gonzalo Gil, així com el director de Fira de Lleida, Sr. Oriol Oró.

tesis

15 de març de 2017

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorando GERARD LASIERRA AGUILÀ

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Handbol, relació entre els sistemes de joc, els procediments col·lectius i el seu eficàcia". Aquest acte tindrà lloc el dia 24 de març, a les 11:30 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC de Lleida.

tesis

10 de març de 2017

XIX Trofeu de Natació Màster Club INEF

Les instal·lacions de l'INEFC de Lleida van acollir el dissabte 11 de març, per dinovè any consecutiu, el XIX Trofeu de Natació Màster Club INEF. Aquesta edició compta amb la participació de 122 nedadors i nedadores de 20 Clubs de Catalunya i Aragó, principalment. La prova abasteix un ampli ventall d'edats que van dels 25 als 71 anys.

 

 

tesis

9 de març de 2017

El Dr. Joan Arumí Prat, professor de la UVIC, convidat a l’INEFC-Lleida

El Dr. Joan Arumí Prat va participar el dia 9 com a professor convidat a l'INEFC de Lleida dins de l'assignatura Esports Col•lectius I. Va oferir una conferència amb el títol de "Una vegada hi havia un entrenador......" En la que ha exposat els seus posicionaments sobre dues dicotomies: en primer lloc, la dicotomia entre els perfils d'entrenadors existents "l'entrenador cooperatiu i l'entrenador autoritari", i en segon lloc, la dicotomia dels conceptes de "cooperar i competir". Aquest discurs l'ha elaborat mitjançant la realització de la seva tesi doctoral, aplicada en un equip de basquet en formació i publicada en el seu llibre titulat "Entrena'ls per cooperar. Repensant l'esport d'equip".

 

tesis

8 de març de 2017

La Fira Ocusport inicia la seva activitat amb tallers enfocats als alumnes de 3r i 4t

El Centre de l'INEFC de Lleida va relaitzar el primer taller, dels 10 previstos dins el marc de la segona edició de la Fira Ocusport (fira de l'ocupabilitat pels alumnes de l'INEFC), que tindrà lloc el proper dia 22 de març, sobre "Com elaborar un curriculum" a càrrec del Dr. Vicente Javaloyes professor del Centre de Lleida. Us deixem unes imatges de la jornada.

tesis

6 de març de 2017

Nou delegat de la Federació Catalana de Bàdminton

El professor de l'INEFC de Lleida, sr. Kike Lacasa ha estat nomenat delegat territorial de la Federació Catalana de Bàdminton. Un espai que portava gairebé dues dècades sense aquesta figura. El felicitem i desitgem molta sort en aquest nou càrrec.

tesis

21 de febrer de 2017

Fira Ocusport

La Fira de l'ocupabilitat pels alummnes de l'INEFC "OCUSPORT", arriba amb moltes novetats.
El pròxim dia 22 de març està prevista la realització de la II edició de la Fira Ocusport que té com a objectiu ser el punt de trobada de l'oferta empresarial i altres, amb els alumnes de l'INEFC. Una iniciativa molt ben rebuda pels alumnes de 3r i 4t que acaben els seus estudis o comencen les pràctiques.
Cal tenir en compte que la passada edició va comptar amb una participació que supera els 300 alumnes i un índex d'entrevistes d'un 55%, entre els més de 40 expositors que varen participar entre empreses, institucions i sectors relacionats. Us deixem l'enllaç al web. http://ocusport.inefc.es/ perquè et puguis inscriure

tesis

20 de febrer de 2017

Acord universitari entre INEFC i la FER

El dissabte 11 de febrer a la FER es va arribar a un acord de cooperació educativa amb l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) que es va cncretar en la signatura d'un conveni per Alfonso Feijoo, President de la Federació Espanyola de Rugbi, i Jordi Sola, Director General de l'organisme autònom INEFC. Aquest estarà coordinat amb la Federació Catalana de Rugbi, dóna inici a la nova estratègia per a la promoció i divulgació d aquest esport en el 2017. El mateix recull la convalidació de les següents titulacions: Categoria Monitor, Categoria Entrenador Base i Bloc Especific de la Categoria d'Entrenador Sènior Nivell 1 i estarà coordinat conjuntament amb la Federació Catalana de Rugbi, dóna inici a la nova Estratègia per a la promoció i divulgació del nostre esport en 2017. On els Instituts Nacionals d'Educació Física (INEF) de tota Espanya poden jugar un paper prioritari en aquest canvi.

tesis

19 de gener de 2017

L'INEFC de Lleida es suma a la campanya "SI ET PREOCUPA L'OBESITAT INFANTIL TENS UNA OPORTUNITAT DE CANVI. LA TEVA SIGNATURA ÉS IMPORTANT"

Espanya és el segon país de la Unió Europea a més índex d'obesitat infantil a causa del sedentarisme, és per això que ha sorgit una iniciativa que vol implantar en tots els centres educatius una hora al dia d'activitat física. Si estàs d'acord, entra en aquest enllaç i deixa la teva signatura.http://bit.ly/2gY5ZlM Hi ha corbes que són molt perilloses!!!!!

 

 

tesis

 19 de gener de 2017

La Universitat de Foggia, Itàlia, acull el tercer seminari del projecte: Training Athletes for Esport Events Management (TASEM)

La Universitat de Foggia, Itàlia va acollir ahir l'inici del tercer seminari del projecte: Training Athletes for Sport Events Management (TASEM). A la inauguració van assistir mes de 40 atletes i 15 entrenadors d'alt rendiment de deu països de la conca mediterrània que participen en el projecte, així com l'alcalde de la ciutat de Foggia, el rector de la Universitat i els doctors Sr.Andreu Camps i la Sra. Estela Farias, tots dos de l’INEFC de Lleida.
El projecte està finançat per la Unió Europea en el marc del projecte Erasmus+Esport liderat per l’INEFC.

tesis

11 de gener del 2017

El Club INEF Lleida compta amb l'única escola de Rugby de les comarques de Lleida.

Una iniciativa que es va crear fa un any amb poc més de 12 nens i nenes i que avui ja compta amb més de 100 en edats que van des dels 6 anys fins als 17. L'Escola a banda de formar nous jugadors i jugadores serveix per ensenyar valors com el respecte als companys i als àrbitres, a més de actuar d'estímul a l'autoestima, tal com opinen molts pares. Us deixem l'entrevista que va realitzar els serveis informatius de TV3 de Lleida. http://bit.ly/2jfcyRy

 

 

tesis

15 de desembre de 2016

Taller en el INEFC de Lleida “De los valores en el rendimiento del voleibol” a cargo de técnicos del CVB Barça

Adrián Fiorenza, director técnico del CVB Barça Voleibol Femenino y entrenador del primer equipo de Superliga, ha impartido un taller a los alumnos del INEFC Lleida sobre el programa de desarrollo del club en todas su categorías. El mismo ha estado acompañado en la sesión de los técnicos y coordinadores de la base del club, Jordi Català y Federico Rodríguez. La jornada se ha dividido en dos partes, una teórica y otra práctica, donde los alumnos han podido experimentar una nueva modalidad en el voleibol, denominada spike volleyball, orientada a la iniciación deportiva en este deporte.

tesis

14 de desembre de 2016

Café&Esport porta con a convidat al cap de colla “Colla jove Xiquets de Tarragona”

Aleix Bordas, cap de colla de la “Colla Jove Xiquets de Tarragona” ha estat el convidat per Cafè&Esport, activitat organitzada per l’INEFC de Lleida, per tal d’apropar el seu testimoni com ex alumne del Centre de Lleida, donat que compagina la seva tasca com entrenador en el futbol base del Nàstic de Tarragona i el món casteller.
Durant la seva conferència, Aleix ha explicat al grup d’alumnes que han participat de la tertúlia, la importància de liderar, respectant la forma de ser de cada un, a l’hora de gestionar equips humans. 
El Centre de Lleida s’ha proposat atansar els testimonis de professionals de l’activitat física i l’esport als estudiants per què puguin veure sortides laborals més enllà de les matèries apreses durant els seus estudis.
En acabar la xerrada, Aleix ha aprofitat la seva estada per descarregar un pilar de 4 que han muntat alumnes de l’INEFC de Lleida i de la UdL.

tesis

12 de desembre de 2016

L'INEFC de Lleida ha fet història en acollir el partit de rugbi femení del campionat de Seleccions Autonòmiques

El camp de Rugby de l'INEFC de Lleida ha acollit el partit disputat entre el Castellà-Lleó i la selecció de Catalunya. Un partit que va mantenir el pols entre les dues seleccions per acabar imposant-se la selecció de Catalunya per un 20-10. Us deixem el resum de premsa i l'enllaç a la notícia publicada per l'ajuntament de Lleida: http://bit.ly/2hEGHtx

 

 

tesis

25 de novembre de 2016

Dia internacional de la violència envers les dones

L'INEFC de Lleida ha celebrat avui el dia internacional per a l'eliminació de la violència de gènere amb la lectura d'un manifest en cadascun dels espais que acull personal docent, PASS o alumnat, generant un espai obert de debat en el qual s'han aportat nombrosos suggeriments. L'esdeveniment ha estat seguit pel personal PASS, professorat, alumnat i equip directiu. El director del Centre, Dr. Alfredo Joven ha aprofitat, durant el seu parlament, per recordar que l'èxit estarà a aconseguir que aquesta celebració es deixi de realitzar. Us deixem l'enllaç al manifest: http://bit.ly/2fg3FtY

 

tesis

13 de novembre de 2016

Borja Comenge, entrenador del Força Lleida Bàsquet, visita l'INEFC de Lleida per explicar la seva trajectòria esportiva

La sala d'actes de l'INEFC de Lleida ha acollit la primera trobada de Cafè&Esport. Una iniciativa dissenyada per als alumnes del Centre que vol atansar les experiències dels alumnes que han triomfat en qualsevol àmbit amb la finalitat que pugui veure diferents sortides laborals.
Borja Comenge, entrenador del Força Lleida Bàsquet, ha explicat la gran oportunitat que li va donar l'INEFC de Lleida amb la formació que va rebre, també ha destacat els valors que ha de tenir un entrenador com l'esforç, treballar els valors d'equip entre altres.
Els més de 100 alumnes que han pogut escoltar la conferència han aprofitat per formular preguntes sobre els passos que ha seguit per aconseguir aquesta posició en el bàsquet.

tesis

10 de novembre de 2016

VI Jornades Científiques a l'INEFC de Lleida

Avui han tingut lloc les VI Jornades Científiques de l'INEFC de Lleida. Un esdeveniment que ha servit de punt de trobada entre els alumnes de Final de Grau, d'estudis de Màsters i de personal PDI amb els que estan cursant el Grau en CAFE i dobles titulacions. Més de tres-cents alumnes han participat de la jornada que ha començat a les 9 del matí i que ha durat fins a les dues de la tarda, que ha comptat amb una conferència-diàleg a càrrec de l'esportista lleidatà Sr. Lluís Garcia (Paganini) i del Dr. Joan Prat, dues visions d'una mateixa temàtica que s'han complementat perfectament. Lluís ha aportat la part pràctica de l'esport i el Dr. Joan Prat la part d'investigació i d'anàlisi. Tot seguit han tingut lloc les presentacions dels 36 pòsters, ordenats per temàtiques concretes: 12 de TFG, 12 de TFM i 12 d'investigacions científiques a càrrec del PDI del Centre i d'alumnes col·laboradors del Grup de Recerca. Una activitat que ha servit als alumnes per aprendre com es fa un pòster o com s'exposa, a la vegada que ha donat idees sobre vies d'investigació pels alumnes que s'estan formant. L'acte ha comptat amb la presència del director general de l'INEFC Sr. Jordi Solà, així com del director del Centre de Lleida, Dr. Alfredo Joven, acompanyat de l'equip directiu, professorat i PASS

tesis

7 de novembre de 2016

L’INEFC de Lleida coordina el projecte “Apadrina a un sedentari”

L’INEFC de Lleida ha coordinat el programa pilot per a malalts crònics “Apadrina a un sendentari”.que consisteix en que un malalt crònic que tingui incorporat l’exercici físic a la seva rutina, serveixi per acompanyar a un altre que no la tingui. El mateix s’ha testat l’últim any en quatre poblacions de la nostra demarcació i ha estat coordinat pel Dr. Sebastià Mas, professor de l’INEFC de Lleida. El mateix es va presentar dins una jornada al Campus de Cappont (UdL) dedicada al desenvolupament d’organitzacions territorials saludables. Durant la presentació va estar acompanyat de Kelly Ferry, investigadora del grup Moviment Humà de l’INEFC de Lleida.

L’únic requisit per exercir com a padrins o apadrinat (que majoritàriament superen els 50 anys) es tenir una malaltia crònica que pogués millorar amb la pràctica d’esport, com per exemple la diabetis, l’obesitat o algun tipus de càncer.

Durant tot un any han participat 40 pacients de les poblacions de Cervera, Almenar, Almacelles i Alfarràs.

El programa que va nàixer el 2013 ha dut a terme la part pràctica aquest últim any i és una iniciativa de l’INEFC de Lleida, l’Agència de la Salut Pública de Catalunya, la Universitat de Lleida, l’Institut Català de la Salut, CatSalut, la Diputació de Lleida, la Paeria i la Secretaria General de l’Esport.

La jornada va comptar amb una parricipació d’unes 250 persones que van poder participar de les diverses activitats que es van programar durant el dia.

També va servir per donar a conèixer la proposta d¡una càtedra universitat-empresa dedicada al desenvolupament d’organitzacions i territoris saludables. (Us deicem la notícia del diari Segre de Lleida)

tesis

3 de novembre de 2016

Inici del Màster Oficial de Gestió Esportiva amb la medallista Tania Lamarca

Arrenca el Màster Oficial de Gestió Esportiva de la mà de l'esportista invitadaTania Lamarca, medalla d'or en els jocs olímpics Atlanta 1996. El mateix ha estat presentat pel director del INEFC de Lleida, Dr. Alfredo Jove i del director del Màster, Dr. Jordi Seguí.
Tania Lamarca ha ofert una conferència, en la sessió inaugural del Màster Oficial de Gestió Esportiva del INEFC de Lleida para tots els alumnes matriculats en el mateix.
Tania ha recordat que des de l'edat de 5 anys somiava amb practicar l'esport que la pujaria al podi de la medalla d'or d'uns jocs olímpic: Atlanta 96. Un somni al que tot esportista aspira.
Ha destacat que per aconseguir els objectius en la vida o en l'esport, l'important és tenir un somni i lluitar fins al final per ell. Una gimnasta de rítmica que en un primer moment va ser descartada per altura, va demostrar a tothom, que l'altura es porta en el cor i els centímetres a la roba. Com li va recordar la seva filla de 8 anys... "mamà la teva no ets de les persones que no intentes les coses". Tania ara es dedica a transmetre aquest esperit de superació a tothom a través de les seves conferències. Posteriorment ha signat en el llibre d'honor del Centre acompñada del director Dr. Alfredo Jove

tesis

2 de novembre de 2016

L'INEFC de Lleid acull una donació de sang

L'INEFC de Lleida ha acollit una sessió de donació de Sang pel Banc de l'Hospital Aranu de Vilanova. Montse Gil, una de les responsables de l'acció ha manifestat que l'INEFC va tenir una participació de més de 50 persones i que aquest any esperen superar aquesta cifra.

tesis

24 d'octubre de 2016

Món casteller: entre Ritual i Esport

Vols conèixer la diferència entre "Ritual" i Esport. No et perdis aquesta entrevista: http://bit.ly/2eCrzyV

El món casteller se situa per a uns, dins de la pràctica de l'esport, per quan les competicions castelleres estan reglades i uns altres la segueixen mantenint dins els actes de les tradicions catalanes.

Pel Dr. Toni Costes de l'INEFC de Lleida i membre dels Castellers de Lleida, opina, que la esportivització aportaria més beneficis que inconvenients al món casteller. En contraposició Kevin Prados dels Castellers Nens del Vendrell, opina que prefereix que continuï com a tradició catalana. Dues visions que comparteixen un espai comú: el món casteller. Aquest món que connecta l'esforç amb la tradició per aixecar la ment i la figura humana tot fent pinya.

tesis

19 d'octubre de 2016

Elecció de l'Equip Directiu de l'INEFC de Lleida

Aquesta tarda ha tingut lloc la Junta de Centre per elegir nou equip directiu. La candidatura formada pel Dr. Alfredo Joven, Dr. Pere Lavega, Dr. Gonzalo Gil i la professora Conchita Duran ha estat elegida per continuar exercint la direcció del Centre. La Junta ha estat presidida pel Director General de l'INEF Catalunya Sr. Jordi Solà, acompanyat del Gerent Sr. Josep Vilà.

tesis

6 d'octubre de 2016

Visita del Director General d'Esports de les Illes Balears

El Sr. Carles Gonyalons Sureda, director general de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports de les Illes Balears, va aprofitar l'assistència a la lliçó inaugural del curs 2016-17 de l'INEF Catalunya per reunir-se amb un grup d'alumnes i de professors de l'INEFC de Lleida per tal de tenir un canvi d'impressions, així com estudiar possibles col·laboracions entre el centre de Lleida i la seva Conselleria, donada la seva condició d'exalumne del Centre de Lleida. Carles va estar acompanyat del gerent de la Fundació per a l'esport balear Sr. Joan Noguera, també exalumne i del director del CentreDr. Alfredo Joven i sotsdirector Dr. Gonzalo Gil.

tesis

20 de setembre de 2016

L’INEFC en la Xarxa Europea de Jocs i Esports Tradicionals

Amb motiu del 15è aniversari de la creació de l’AEJDT el passat mes d’agost de 2016 va tenir lloc l’assemblea general a Santander. Aquesta trobada es va acompanyar d’un col·loqui internacional i d’un festival internacional de jocs i esports tradicionals i  es va publicar una revista que recull la relació de les principals accions realitzades en aquests quinze anys (es pot descarregar a https://maderadeser.com/archivo/2016/revista_jugaje_16.pdf). Dins el marc de la reunió la Federación Cántabra de Bolos també va celebrar el seu 75é aniversari.

Val a dir que l’any 2001 es va constituir l’Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (AEJDT) on L’INEFC va ser una des organitzacions fundadores de l’AEJDT i  en aquests moments compta amb més de 60 entitats d’Espanya, França, Itàlia, Portugal, Regne Unit, Bèlgica, Holanda, Polònia, Romania, Croàcia, Hongria i Dinamarca. Les organitzacions representen l’àmbit acadèmic (facultats, departaments universitaris, instituts d’educació secundària i centres de formació continua), federatiu (federacions d’esports tradicional), museístic (museus de jocs tradicionals); associatiu (associacions culturals locals, servei d’esports universitari) i també de l’administració local (municipis, consells comarcals, grups d’acció local).
Cal fer esment al Dr. Pere Lavega, professor de l’INEFC de Lleida és  Vicepresident d’aquesta Associació (AEJDT) representant l’INEFC i ha participat en nombrosos encontres científics, seminaris, festivals i publicacions.
L’INEFC va liderar un projecte europeu l’any 2005 i aquest any s’ha demanat un altre Erasmus+ i és membre fundador de l’Associació Internacional de Jocs i Esports Tradicionals (ITSGA).

tesis

12 de setembre de 2016

Jornada d'acollida al Centre de l'INEFC de Lleida per alumnes de 1r del Grau de Cafe i els dobles Graus de Fisioteràpia i Educació Primària

El Centre de l'INEFC de Lleida ha realitzat la jornada d'acollida 2016-17 amb els alumnes de 1r del Grau de Cafe i dels dobles Graus en Fisioteràpia i Educació Primària. La benvinguda ha estat a càrrec del director del Centre de Lleida, Dr. Alfredo Joven i l'equip directiu.

 

 

tesis

9 de setembre de 2016

Les professores de l'INEFC Catalunya, Dra. Natalia Balaguer i Dra. Carlota Torrents publiquen un article a la revista European Journal of Sport Science en col·laboració amb el prestigiós investigador Scott Kelso

Les professores del grup de recerca de Complex Systems in Sport de l'INEFC Dra. Natalia Balaguer i Dra. Carlota Torrents han publicat un article que porta per títol "Sport science integration: An evolutionary synthesis" a la revista European Journal of Sport Science en col·laboració amb el prestigiós investigador del Centre de Sistemes Complexos i Neurociència Scott Kelso de la universitat Florida Atlàntic amb seu a Boca Raton (Estats Units). Us deixem l'enllaç a l'article per si és del vostre interès. http://bit.ly/2bXdnLm

tesis

8 de setembre de 2016

L'INEFC de Lleida ha rebut als alumnes d'Erasmus que el curs 2016-17 assistiran a les classes formatives dins el grau de CAFE

Aquest matí un grup d'alumnes d'Erasmus han estat rebuts pel sotsdirector d'Innovació i Suport, Dr. Gonzalo Gil, el sotsdirector de Recerca, Dr. Pere Lavega i el professor coordinador de Relacions Internacionals, Sr. Pedro Ruiz. Els alumnes que vénen de Sud-amèrica, Itàlia i Corea participaran a les diferents activitats que el centre té dissenyades en la seva proposta formativa.

tesis

8 de setembre de 2016

L'INEFC de Lleida, acull una jornada formativa, organitzada per la Secretaria General de l'Esport dins el Pla Català de l'Esport a l'Escola amb el suport dels consells esportius del territori i l'INEFC de Lleida.

Durant el dia d'avui tindrà lloc, a les instal·lacions de l'INEFC de Lleida, una jornada formativa d'Esport Escolar a Lleida. La mateixa ha estat presentada pel director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Sr. Miquel Àngel Culleré, el representant territorial de la Secreataria General de l'Esport, Sr. Joan Segura i el sotsdirector de recerca de l'INEFC de Lleida, Dr. Pere Lavega.L'activitat està adreçada a coordinadors del PCEE del territori i professorat d'Educació Física i consisteix en la formació en diferents àrees relacionades amb les activitats esportives extraescolars

tesis

7 de setembre de 2016

Dos professors de l'INEFC de Lleida participen al VII Congrés Iberoamericà d'investigació qualitativa a la salut

Els professors de l'INEFC de Lleida, Dra. Marta Castañer i el Dr. Oleguer Camerino han participat, com a professors convidats, dins el marc del VII Congrés Iberoamericà d'Investigació Qualitativa a la Salut, amb l'Estudi Mixed Method per la millora dels programes d'activitat física per a dones. La presentaciò va tenir lloc el dia 7 al paraninf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona en una taula temàtica dirigida per la Dra. Teresa Anguera sobre "Mètodes mixtes en la recerca de la salut"

 

tesis

19 juliol de 2016

L'INEFC de Lleida presenta un estudi sobre Leo Messi

Un estudi liderat per Laboratori d'Observació de la Motricitat de l'INEFC de Lleida amb la col·laboració de les universitats de: Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat de Porto (U.Porto - Portugal), ha comprovat científicament algunes de les qualitats motores que fan únic al futbolista del Barça, Leo Messi. L’estudi dirigit per la Dra. Marta Castañer ha comptat amb la col·laboració del Dr. Oleguer Camerino, el Dr. Raúl Hileno i el Sr. Albert Canton, tots ells de l’INEFC de Lleida, i del Dr. Daniel Barreira (U. Porto - Protugal) i la Dra. Teresa Anguera (UB).

L'estudi ha consistit en estudiar 103 gols des de diferents angles, marcats durant un període de 10 anys. El mateix ha estat publicat a la prestigiosa revista de Frontiers in Psychology el 27 de maig de 2016.Per descarregar l'estudi anar a aqust enllaç: http://dx.doi.org/10.3389/fpsyg.2016.00806

tesis

14 de juny de 2016

El secretari general de l’Esport, senyor Gerard Figueres, ha visitat avui el Centre de l'INEFC de Lleida

El secretari general de l’Esport, senyor Gerard Figueras, ha visitat avui el centre de Lleida de l’INEFC on ha estat rebut pels directors de l’INEF de Catalunya i del Centre senyor Agustí Boixeda i Dr. Alfredo Joven respectivament, i pels membres de l’equip directiu. El secretari ha visitat les instal·lacions acompanyat de la comitiva. Més tard, ha saludat personalment tot el personal del centre. Durant el seu parlament ha recalcat que la Secretaria General de l’Esport té dues línies clares d’actuació pel que fa l’esport: l’àmbit educatiu i la recerca, dos aspectes fonamentals per oferir una formació de qualitat.

tesis

4 de juny de 2016

L'INEFC de Lleida acull la Cerimònia de Graduació 4a promoció de Graduats en CAFE

El Centre de l'INEFC de Lleida va acollir la cerimònia de la Graduació de la 4a promoció de Graduats en Ciències de l'activitat Física i l'Esport i XXXI promoció del Centre de Lleida 2012-16.
L'acte va estar presidit per Vicerector de Docència de la Universitat de Lleida (UdL) SR. Francisco García i va estar acompanyat del Director General de l'INEFC Catalunya, Sr. Agustí Boixeda i pel director del Centre de Lleida, Dr. Alfredo Joven, axí com de l'equip docent i PASS.
La promoció va estar apadrinada pel professor del Centre Dr. Jorge Serna que va aprofitar per destacar el coneixement que aportaran aquests nous graduats a la societat i va agrair el fet d'haver estat elegit com a padrí de la promoció.

tesis

3 de juny de 2016

El doctorand Sergi Matas de l'INEFC Lleida present amb l'estudi RELL a la Danone Nations Cup

Durant el mes de maig s'han dut a terme dues accions dins l'estudi RELL (Registre de Lesions Lleidatà) que realitza com a tesi doctoral el doctorand Sergi Matas a l'INEFC de Lleida, supervisat el Dr. Xavier Peirau. La primera va estar amb motiu de la final catalana de la Danone National Cup, que es va dur a terme a la Ciutat Esportiva "Dani Jarque" del RCD Espanyol a Barcelona. En aquest acte van participar tres alumnes col·laboradors de l'INEFC de Lleida, Marc PedrajaNacho Rico i Eric Ropero per realitzar un anàlisis descriptiu epidemiològic de partit amb una mostra de 450 participants.
La segona acció va tenir lloc a la Final Nacional de la DNC, on van participar 16 equips amb una mostra de 250 participants. Aquest campionat de futbol és el més especial del planeta per a nens i nenes menors de 12 anys, on participen més de 2 milions i mig de nens i nenes de 32 països diferents.

tesis

2 de juny de 2016

Doctorand CARLES FOZ MORENO

El dijous, dia 2 es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Responsabilitat objectiva i presunció d'inocència a les resolucions del TAS" dirigida pel Dr. Andreu Camps Povill de (INEFC UDL). El tribunal Dr. José Luís Carretero Lestón (U. de Málaga), Dr. Vicente Manuel Javaloyes Sanchís (INEFC-UdL) i Dr. Emilio Andrés García Silvero (U. Juan Carlos I) li otorgà la qualificació d'EXCE·LENT CUM LAUDE.

 

tesis

2 de juny de 2016

Doctorand JULIÁN HORTANGAS CARRASCOSA

El dijous, dia 2 es presentà la tesi doctoral amb el tema: "El dret a la salut en l'esport", dirigida pel Dr. José Luís Carretero Lestón (U. de Málaga) i tutoritzat pel Dr. Vicente Manuel Javaloyes Sanchís (INEFC-UdL). El tribunal Dr. Andreu Camps Povill (INEFC-UdL), Dr. Miguel María García Caba (U. San Pablo-CEU)i Dr. Emilio Andrés García Silvero (U. Juan Carlos I), li otorgà la qualificació d'EXCEL·LENT CUM LAUDE.

 

tesis

30 de maig de 2016

Solidaritat Olímpica (COI) realitza una formació a l’INEFC de Lleida en la seva 35 edició

El Centre de l'INEFC de Lleida va acollir la 35 edició del curs de formació general en Ciències Aplicades a l'Esport, organitzat pel Comitè Olímpic Internacional mitjançant el programa de Solidaritat Olímpica, amb la finalitat que els alumnes d'origen sud-americà i africà puguin integrar els coneixements i els mètodes del curs a la realitat socioeconòmica del seu país. Les classes són teòriques i pràctiques amb visites a instal·lacions esportives i altres. La formació que té una durada de tres mesos s'impartís en el Centre d'Alt Rendiment (CAR) i en els dos centres de l'INEFC a Barcelona i Lleida.
Els disset alumnes que participen en aquesta edició van poder rebre una sessió formativa a l'INEFC de Lleida a càrrec del Dr. Xavier Peirau, així com realitzar una visita al Centre acompanyats pel coordinador del curs Josep Manel Vela, del Centre d'Alt Rendiment (CAR), i del director de l'INEFC Lleida, Dr. Alfredo Joven.

tesis

27 de maig de 2016

Els alumnes del Màster Oficial de Gestió Esportiva van realitzar una estada a la Seu d’Urgell

Els alumnes del Màster Oficial de Gestió Esportiva desenvolupen el mòdul de turisme i Esport a la Seu d’Urgell. El mateix ha estat coordinat pel professor de l’INEFC Barcelona Eduard Inglés. Els estudiants van estar rebuts pel Director del servei d’Esports de l’ajuntament David Vallvé,  a les instal·lacions de l’alberg La Valira. L’acte va comptar amb la presencia del Director General de l’INEFC, Agustí Boixeda i del director del màster, Alfredo Joven.
Els alumnes durant l’estada han participat en diferents activitats, com la de  practicar el descens amb open caiac al Ràfting Parc.

 

tesis

24 de maig de 2016

El grup de recerca Complex Systems in Sport, organitza una jornada a l’INEFC de Lleida

El Centre de l’INEFC de Lleida va acollir una jornada organitzada pel Grup de Recerca “Complex Systems in Sport”. La mateixa va consistir en una conferencia i un taller sobre creativitat en esports col·lectius a càrrec del professor, d’esports col·lectius i de raqueta, Daniell Memmert de la Universitat de Colònia (Alemanya).

 

tesis

10 de maig de 2016

Els alumnes de l'INEFC de Lleida i Barcelona actuen amb motiu de la Festa Major de Lleida

Més de 200 alumnes de l'INEFC de Lleida i Barcelona van realitzar una actuació a la Pl. Sant Joan de Lleida, amb motiu de la Festa Major de la ciutat. Durant la mateixa els alumnes van aprofitar per demanar respecte i oportunitats per a les persones desplaçades de la guerra de Síria. Us deixem unes imatges.

tesis

7 de maig de 2016

Jornada de portes obertes a l'INEFC de Lleida

El Centre de l'INEFC de Lleida va realitzar una joranda de portes obertes per explicar les diferents opcions formatives en Graus i Dobles Graus que ofereix per aquest nou curs acadèmic.

 

 

tesis

2 de maig de 2016

El Dr. Alfredo Joven, acutal director de l'INEFC de Lleida, rep el Certificat d'Honor de la FIEP

Amb motiu de la Jornada de INEFC Global, celebrada el proppassat mes d'Abril, el Secretari Mundial de la Federation Internacionale d’Education Physique (FIEP), Rodolfo Buenaventura, va atorgar al professor Dr. Alfredo Joven Pérez el Certificat d'honor FIEP per la seva magnífica labor en pro del desenvolupament de l'Educació Física. Aquest premi guardona a les personalitats més rellevants per la seva contribució i ajuda en el desenvolupament de l'educació física tant en l'àmbit nacional com internacional.

tesis

2 de maig de 2016

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand CARLES FOZ MORENO

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Responsabilitat objectiva i presunció d'inocència a les resolucions del TAS". Aquest acte tindrà lloc el dia 2 de juny de 2016, a les 12:30 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC de Lleida.

 

tesis

2 de maig de 2016

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand JULIÁN HORTANGAS CARRASCOSA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "El dret a la salut en l'esport". Aquest acte tindrà lloc el dia 2 de juny de 2016, a les 09:30 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC de Lleida.

 

tesis

29 d'abril de 2016

L’INEFC de Lleida acull una jornada del programa català de tecnificació de  Millor Bàdminton

La Federació Catalana de Bàdminton,  i l’INEFC de Lleida van organitzar una jornada del programa català de tecnificació de Millor Bàdminton.  Ben Caldwell, entrenador del Centre de Tecnificació, va estar l’encarregat de dur a terme l’activitat, acompanyat del jugador Carlos Olivar del Club Bàdminton Granollers.
El programa es va dur a terme en dos sessions, la primera va estar destinada als alumnes de l’assignatura de bàdminton del Grau de CAFE, mentre que la segona va estar destinada als clubs de la comarca, el Club INEF així como sis centres de primària i secundària de la ciutat de Lleida.

28 d'abril de 2016

El centre de l’INEFC de Lleida ha acollit una sessió del Ir. Fòrum Internacional de l’INEFC Global

Dins els actes organitzats amb motiu del 40è Aniversari de l'INEFC i en el context del Projecte INEFC Global, avui s’ha celebrat el I Fòrum Internacional d’INEFC Global en les instal•lacions de l’INEFC de Lleida.

A la trobada han assistit més de 50 representants de més de 20 institucions de formació universitària en l’àmbit de l’educació física i l’esport, provinents de diversos països llatinoamericans, majoritàriament, així com dels Emirats Àrabs Units i Itàlia. 
El Dr. Alfredo Joven, director de l’INEFC de Lleida, ha destacat que aquesta jornada té un especial interès, donat que permetrà establir una relació en xarxa, sobre tot en l’àmbit de la recerca i postgraus i l’ha qualificat com a jornada històrica perquè això ha de permetre obrir les portes de l’INEFC a la internacionalització. 
Durant la jornada s’han presentat les línies d’actuació dels diferents grups de recerca, màsters i dels projectes institucionals del INEF de Catalunya i en concret els de Lleida, i al seu torn les universitats i entitats participants presentaran les seves institucions i projectes acadèmics.
Aquest esdeveniment té com a principal objectiu ampliar les vinculacions interinstitucionals i generar una xarxa de coneixement i desenvolupament entre les institucions participants, en un marc que permeti compartir programes i experiències afins.

tesis

24 d'abril de 2016

La Dra. Eva Prokešová de la Charles University (Praga) realitza una estada a l’INEFC de Lleida dins el programa Erasmus

La Dra. Eva Prokešová, de la Charles University de Praga, Faculty of Physical Education and Sport, ha realitzat una estada en el  Centre de l’INEFC de Lleida, dins el programa Erasmus.
Durant la mateixa ha treballat en el seu àmbit de coneixement de l’exercici físic i salut, amb el Dr. Sebastià Mas Alòs, del Grup de Recerca en Moviment Humà, impartint docència en les assignatures de Promoció i Prescripció d’Exercici Físic per a la Salut (3r), i Disfuncions Orgàniques i EF (4t) i col·laborant en les activitats del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF 2016) en tres centres escolars de Lleida.

20 d'abril de 2016

L’INEFC de Lleida crea la Fira Ocusport amb l’objectiu de convertir-la en punt de trobada entre empreses i els alumnes del centre

L’INEFC de Lleida ha organitzat per primer cop la Fira Ocusport, una fira orientada a l’alumnat del centre, amb un clar objectiu de convertir-la en el punt de trobada entre les empreses i els alumnes del Grau de CAFÉ.
La mateixa ha comptat amb més de quaranta expositors entre, institucions, empreses privades i organitzacions que han fet entrevistes de treball a més de 300 alumnes que s’havien inscrit prèviament.
Tant el Director General de l’OA Sr. Agustí Boixeda, com el director del Centre, Dr. Alfredo Joven, van destacar que aquest format serveix per atansar les empreses, que tenen un perfil relacionat amb l’activitat física i l’esport, a un col·lectiu altament preparat que pot aportar coneixements i professionalitat en un sector que, cada cop més, demanda aquest perfil.
Per la seva banda, els alumnes van mostrar la seva satisfacció amb la iniciativa del Centre, donat que aquesta jornada els hi va donar la possibilitat de contactar amb empreses que els hi poden oferir pràctiques o un contracte laboral, així com la taula rodona formada per exalumnes del centre i que avui o són empresaris o presten serveis en l’administració pública.

tesis

18 d'abril de 2016

El Dr. Demir Bàric (Croacia) realitza una estada post-doctoral en el centre de l’INEFC de Lleida

Demir Bàtic de Croàcia i Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Split (Croacia) i Doctor en Gestió d’Espais Naturals, Costers i Marins, realitza una estada post-doctoral a l’INEFC de Lleida dins el programa Erasmus Mundus, conjuntament amb la Universitat de Cadis. L'àmbit de coneixement del professor Bàric és la gestió de visitants en els espais naturals protegits.
Durant aquest període treballarà dins el grup GISAFE (Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport), tutoritzat per la professora de l’INEFC de Lleida, Estela Inés Farías Torbidoni. L’estada en el centre permetrà treballar en estudis comuns i en el desplegament de nous projectes.

tesis

7 d'abril de 2016

Doctorand: RAÚL HILENO GONZÁLEZ

El dijous, dia 7 d'abril es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Observació i anàlisi de la cobertura de l'atac en el voleibol masculí d'alt nivell" dirigida pel Dr. Oleguer Camerino Foguet i el Dr. Cristòfol Salas Santandreu de (INEFC UdL). El tribunal Dra. Maria Teresa Anguera Argilaga (UB), Dr.Emili vicente Vives (INEFC-UdL) ) i Dr. Bernat Buscà Safont (U. Ramon Llull) li otorgà la qualificació d'EXCEL·LENT CUM LAUDE.

 

L’INEFC de Lleida presenta un projecte, pioner, basat en dues aplicacions mòbils per dotar al fútbol base d’un registre vistual de lesions i poder prevenir-les

L’INEFC de Lleida ha presentat un projecte, pioner, mitjançant dues aplicacions mòbils que recullen totes les lesions dels jugadors. L’objectiu es dotar al futbol base i amateur, d’un registre virtual de les lesions que pateixen els jugadors, compartir-les i poder prevenir-les.
La prova d’investigació s’ha dut a terme en l’AEM, club esportiu de la ciutat de Lleida, on s’han recollit mostres mitjançant una tableta on apareixen totes les dades de la lesió. Com s’ha produït, on i inclús el tipus de material esportiu que portava la jugador/a.
El projecte que forma part de la tesi doctoral del FI Sergi Matas, tindrà una durada de tres anys que consisteix en la creació d’un Registre de Lesions i que pretén extreure resultats de més de 1200 jugadors i jugadores de sis clubs de Lleida. El mateix  està tutoritzat pel professor catedràtic en Activitat Física i Salut de l’INEFC  de Lleida, Dr. Xavier Peirau.
La UEFA a dut a terme una acció similar, però el que cal destacar és que la segona aplicació contempla la valoració de cada jugador/a,  al finalitzar l’entrenament amb items com l’estat de fatiga en que es troba la persona, aspecte que pot servir per prevenir lesions o altres aspectes.

tesis

6 d'abril de 2016

L'INEFC de Lleida celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física

Els alumnes de l'INEFC de Lleida han estat els protagonistes del Dia Mundial de l'Activitat Física mitjançant uns partits d'Handbol, oferint per finalitzar una foto divertida de tots plegats.

Aquesta iniciativa tindrà continuïtat durant el mes d'abril i participaran alumnes de Promoció i Prescripció d'Exercici Físic per a la Salut, de 3r curs, amb col·laboració 'estudiants de l'INEFC Lleida. Aquests organitzaran un circuit d'activitats per alumnes de primària de quatre centres de la ciutat de Lleida: Escola Joan Maragall, Escola Santa Maria de Gardeny, Escola Ginesta i Escola Parc de l'Aigua.
Les activitats tindran un component de col·laboració i de repte perquè el conjunt d'alumnat aconsegueixi trobar un missatge amagat referent al DMAF. Com a element central hi haurà el joc de saltar a la corda, a vera quants aconseguim saltar alhora!!
La proposta del salt a la corda ve donada pel Pla Català de l'Esport a l'Escola qui, conjuntament amb la Delegació territorial de Lleida de la Secretaria General de l'Esport, ha format part de la coordinació d'aquestes activitats.

tesis

17 de febrer de 2016

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand RAUL HILENO GONZALEZ

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Observació i anàlisi de la cobertura de l'atac en el voleibol masculí d'alt nivell". Aquest acte tindrà lloc el dia 7 d'abril de 2016, a les 12:00 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC de Lleida.

 

tesis

17 de febrer de 2016

Cafè & Esport a l’INEFC de Lleida: l’experiència a l’abast de tots

La direcció del centre de l’INEFC de Lleida ha organitzat el cicle “Cafè & Esport” amb l'objectiu d'apropar a l'alumnat experiències reals de la mà dels protagonistes. El projecte pretén donar les claus de l'èxit del món de l'empresa l als joves amb vocació empresarial. El mateix constarà de 4 conferències que aniran a càrrec de: 17 de febrer, Angel Aguirre (Kontiki); 16 de març, Ana Casares (Esportista, triatleta i mare); 13 d'abril, Raimon Puig (aventurer i viatger en piragua) i 4 de maig, Jordi Cadena (periodista, empresari i pilot de drons).

El primer convidat, Angel Aguirre, pilot de globus i creador de l'empresa Kontiki,  ha aprofitat per explicar els inicis de l'empresa, així com les dificultats amb les quals es troba qualsevol emprenedor, no obstant el tenir una visió clara i uns objectius realistes li ha permès a aquest empresari de 49 anys, passar d'alumne de INEFC Lleid, a empresari consolidat i amb una empresa que és un referent al món de l’aerostació.

tesis

13 de febrer de 2016

Més de 150 alumnes de l'Inefc de Lleida participen a les II Jornades d'Esport al Medi Natural, organitzades per l'Inefc de Lleida, UdL, Consell Social de l'UdL i Fira de Lleida
La jornada que ha esta t inaugurada pel director de l’INEFC de Lleida, Dr. Alfredo Joven, ha comptat amb tres taules redones i una ponència de cloenda a càrrec de la triatleta Núria Picas. La FI Silvia Puigarnau ha estat l’encarregada de presentar i introduir a l’atleta, destacant el seu esforç i constància per aconseguir els reptes.
L’atleta  ha explicat el seu somni, destacant que ha estat enriquidor però amb moltes dificultats. Per la seva part, el sots director de l'INEFC Lleida, Dr. Gonzalo Gil ha destacat la lliçó que ha impartit Núria, sobre la companyonia, l'esforç, la lluita i la determinació per aconseguir el seu objectiu a la vida.

tesis

6 de febrer de 2016

Presenten la III edició de la Fira de l'Esport i Turisme de Muntanya

L'INEFC de Lleida present a la Fira de l'Esport i Turisme de Muntanya en la seva III edició, amb l'organització de les II Jornades Tècniques que tindran com a convidada a Núria Picas entre altres. La Fira va estar presentada a Fira de Lleida amb la presència del Regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Lleida, Sr. Rafael Peris, el Director i sotsdirector, de l'INEFC de Lleida, Dr. Alfredo Joven i Dr. Gonzalo Gil, aixi com el Sr. Oriol Oró, director de Fira de Lleida. ‪#‎stmlleida‬#‎inefclleida‬ ‪#‎turismemuntanya‬ ‪#‎esportdemuntanya‬ #turismemuntanya

tesis

5 de febrer de 2016

Doctoranda LLÚCIA BANYERES BADIA

El divendres, 29 de gener es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Disseny i aplicació d'una intervenció, basada en el model Transteòric, per incrementar o mantenir l'assistència en un centre de wellness", dirigit pel Dr. Antoni Planas Anzano i Xavier Peirau Terés. El tribunal Dra. Isabel del Arco Bravo (UdL), Dr. Joan Palmi Guerrero (INEFC Lleida), Dr. Vicente Año Sanz (U. de València) li otorgà la qualificació d'EXCEL.LENT

tesis

5 de febrer de 2016

Doctoranda ISABEL ESTEVEZ GUISANTES

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Intervencions per la creació d'hàbits d'exercici físic en persones amb factors de risc cardiovascular". Aquest acte tindrà lloc el dia 27 de gener de 2016, a les 18 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC de Lleida. El tribunal Dr. Francesc Abella Pons (UdL), Dr. Alfonso Blanco Nespereira (INEFC Lleida), Dra. Mercè Mateu Serra (U. B) li otorgà la qualificació d'EXCEL.LENT CUM LAUDE

 

tesis

13 de gener de 2016

40 persones participen al curs de formació "Introducció al software Altas Ti, per l’anàlisi de dades qualitatives",  impartit per l’equip  d’investigació GREJE de l’Inefc de Lleida

Durant la tarda del dimecres 13 va tenir lloc a les instal·lacions de l’Inefc de Lleida un curs de formació impartit per de la doctorand Queralt  de l’equip d’investigació GREJE de l’Inefc de Lleida,. Equip que dirigeix el sotsdirector de Recerca  Dr. Pere Lavega. Els 40 participants, de diferents àmbits de l’UdL, varen poder conèixer aquesta eina molt útil  dins l’àmbit de la recerca.

 

tesis

21 de desembre de 2015

Doctorand: Gonzalo Gil Moreno de Mora Martínez Gil

El dilluns, dia 21 dedesembre  es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Anàlisi dels indicadors de la percepció subjectiva de la fatiga als pilots de proves esportives de moticiclisme rally-Raid Dakar" dirigida pel Dr. Joan Palmi Guerrero (INEFC Lleida). El tribunal Dr. Jaume Cruz Feliu (UAB), Dr. Manuel Portero Otín (UdL) i Dr. Antoni Planas Anzano (INEFC Lleida) li otorgà la qualificació d'EXCEL·LENT CUM LAUDE

 

tesis

14 de desembre de 2015

INEFC Barcelona acollirà la 7a. edició de l'Sport Business Symposium dins dels actes del 40 aniversari, els dies 15 i 16 d'Abril

El saló d'actes de l’INEFC Barcelona acollirà la 7a. edició de l'Sport Business Symposium, els dies 15 i 16 d'abril, un esdeveniment de gran nivell sobre esport i management que s'ha inclòs en els actes commemoratius del 40 aniversari del centre de Barcelona. Dos dies plens de ponències, taules rodones i comunicacions per aportar coneixement i noves tendències als participants.

Els organitzadors, Valgo i “Deporte y Ocio”, tenen com a objectiu generar oportunitats per a empresaris, executius i directius del sector del fitness i l'esport, sota el lema “Deport i Empresa: una relació d'èxit”.

Les dues jornades estan distribuïdes amb ponències impartides per ponents de renom nacional i internacional, una taula rodona formada per directors i gestors de centres esportius i fitnnes que debatran el tema: “El negoci de l'esport” i comunicacions tècniques que seran impartides per experts del sector.

Al final de l'esdeveniment tindrà lloc el Sport Business Meeting, un espai de networking perquè tots els participants puguin debatre sobre els temes exposats o establir sinergies amb el lema “Creant oportunitats”

En referència als alumnes que es vulguin inscriure, l'organització proposa un descompte fins al 31 de desembre, així com una convalidació de 2 ects de lliure elecció.

Us adjuntem l'enllaç de l'esdeveniment: www.sportsymposium.es

tesis

14 de desembre de 2015

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctoranda LLÚCIA BANYERES BADIA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Disseny i aplicació d'una intervenció, basada en el model Transteòric, per incrementar o mantenir l'assistència en un centre de wellness". Aquest acte tindrà lloc el dia 29 de gener de 2016, a les 12:00 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC de Lleida.

tesis

14 de desembre de 2015

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctoranda ISABEL ESTEVEZ GUISANTES

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Intervencions per la creació d'hàbits d'exercici físic en persones amb factors de risc cardiovascular". Aquest acte tindrà lloc el dia 27 de gener de 2016, a les 18 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC de Lleida.

 

 

tesis

9 de desembre de 2015

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorando GONZALO GIL MORENO DE MORA MARTÍNEZ GIL

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Anàlisi dels indicadors de la percepció subjectiva de la fatiga als pilots de proves esportives de moticiclisme rally-Raid Dakar". Aquest acte tindrà lloc el dia 21 de desembre de 2015, a les 11:30 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC de Lleida.

25 de novembre de 2015

Lectura del manifest de la campanya del Dia Internacional per la violència de gènere a l'INEFC de Lleida

INEFC Lleida es solidaritza amb la campanya del Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, amb un manifest propi, per tal de col·laborar des del besant de l'activitat física i l'esport. El director del centre Dr. Alfredo Joven, acompanyat del Director General de l'OA de l'INEFC Sr. Agustí Boixeda, personal del PAS, professorat i PDI, ha estat l'encarregat de llegir el manifest. Us deixem l'enllaç al manifest oficial. http://lleida.inefc.es/fitxers_web/manifest25n.pdf ‪

tesis

20 de novembre de 2015

L'INEFC de Lleida acull unes jornades de promoció del Rugby

La seu de l'INEFC de Lleida va acollir una activitat de promoció del Rugby, organitzada pel Club Inefc de Lleida. La mateixa va estar coordinada pel professor de rugby de l'INEFC de Lleida i coordinador de l'escola de rugby i formació del Club INEFC Lleida Dr. David Carreras. L'acte va comptat amb la participació de més de tres-cents escolars de set instituts de Lleida i de la coordinadora de l'Institut Català de la Dona, Sra. Carme Castelló, així com el representant de la Secretaria General de l'Esport, Sr. Joan Segura. Tots tres van manifestat la importància de donar a conèixer els esports per tal de donar possibilitats i treure barreres pel que fa al gènere.

 

tesis

20 de novembre de 2015

L'INEFC de Lleida va celebrar ahir una jornada informativa sobre el programa "Coneix Món"

L'INEFC de Lleida va acollir una jornada informativa sobre el programa "Coneix Mon", el programa de mobilitat internacional "Erasmus estudis i Mobilitat UdL" la Universitat de Lleida per al període 2016-2017. Els sotsdirector Sr. Gonzalo Gil, va estar l'encarregat d'introduir la jornada i el seu contingut.

20 de novembre de 2015

Conferència a càrrec de la doctoranda de l'INEFC Barcelona, Susanna Vega

L'INEFC de Lleida ha acollit una conferència de Susanna Vega, doctoranda de l'INEFC Barcelona a Nova Zelanda. Durant la mateixa va explicar la seva experiència. Sussana i va destacar el coneixement de l'idioma anglès com una porta a la comunicació internacional pel que fa a l'àmbit de la investigació. Un altre aspecte que va comentar va estar el fet de fer el doctorat en un altre país. Va explicar els contrastos de cultura i formes de treballar i la forma en la que t'enriqueixen com a persona i com a professional.

 

tesis

19 de novembre de 2015

Maria Dinusova, premi extraordinari de doctorat en educació Física per la Universitat de Lleida

Maria Dinusova doctora per l’INEFC de Lleida amb qualificació de Cum Laude, amb la tesi “Anàlisi seqüencial morfo cinèsic a l’expressió corporal i dansa” va estar guardonada amb el Premi Extraordinari de Doctorat en Educació Física per la Universitat de Lleida, dins l’acte institucional que va presidir el Magnífic Rector Sr. Roberto Fernández Díaz i va convidar a tots i totes a ser ambaixadors/res de la Universitat de Lleida i a ser transmissors/res del coneixement adquirit durant el període d’estudiants.

Maria va estar acompanyada de les directores de tesi, Dra. Marta Castaner Balcells i la Dra. Carlota Torrents Martí, així com del sots director de recerca Dr. Pere Lavega Burgués. Tots de l’INEFC de Lleida.

tesis

6 de novembre de 2015

Inici de la 14 edició del Master Oficial de Dret Esportiu

La sala Màsters de l'INEFC de Lleida ha acollit l'acte inaugural de la 14 edició del Màster Oficial de Dret Esportiu. La inauguració va estar presidida pel director de l'INEFC de Lleida, Dr. Alfredo Joven i el director del màster Dr. Andreu Camps. Durant la presentació als matriculats se'ls hi va explicar el contingut dels mòduls, així com els principals objectius del mateix.

 

tesis

6 de novembre de 2015

Silvia Puigarnau, inaugura la jornada "Per què no puc fer-ho?"

Silvia Puigarnau, doctoranda de l'INEFC de Lleida ha estat l'encarregada d'inaugurar la jornada "Per què no puc fer-ho?." Aquesta és una inciativa del Centre Dolors Piera de la UdL, adreçada a presentar a l’alumnat de 4t d’ESO de la demarcació de Lleida els estudis de la Universitat de Lleida sense estereotips de gènere, amb l’objectiu d’esperonar l’alumnat femení i masculí en l’elecció de titulacions en què un dels dos sexes està menys representat com la titulació de CAFE.

Silvia ha parlat de la seva trajectoria i la seva decisió d'estudiar Grau en Activitat Física i Esport, malgrat que no estés massa reconegut pel que feia a les dones. Durant la seva exposició va enocratjar a les noies a triar allò que sigui del seu interés independentment del fet que estigui més orientat a nois. Un s'ha de sentir feliç amb el que fa.

 

tesis

5 de novembre de 2015

Inici de l'acte inaugural dels màsters oficials de Gestió Esportiva i Director Esportiva

Avui ha tingut lloc la presentació dels màsters oficials sobre Gestió i Direcció Esportiva amb la presència del Director General de l'OA INEFC, Sr. Agustí Boixeda, el director de l'INEFC Lleida, Dr. Alfredo Jove i la Dra. Núria Puig. La lliçó inaugural ha estat a càrrec de la Sr. Marisol Casado, presidenta de la Federació Internacional de Triatló i membre del Comité Olímpic Internacional. Marisol va destacar la importància de comptar amb persones preparades per tal de professionalitzar la gestió i direcció.

 

 

tesis

17 d'octubre de 2015

El Dr. Sebastià Mas de l’INEFC de Lleida a Gàmbia dins el projecte FisiÁfrica

El Dr. Sebastià Mas esva desplaçar a Gambia per impartir classes per al Grau de Fisioteràpia, dins el projecte de Fisiàfrica que desenvolupen les universitats de la Xarxa Vives. L’estància que tindrà una durada de 15 dies i servirà per formar als alumnes de la Universitat de Gàmbia, gràcies al finançament de les oficines de cooperació de les universitats de Lleida (UdL) i la de les Illes Balears.

tesis

16 d'octubre de 2015

L’INEFC de Lleida participa a la 4a cursa escolar de mobilitat de Lleida.

168 alumnes dels Instituts Torre Vicens, Joan Oró, Castell dels Templers, Maria Rúbies, que participen en el programa Agenda 21 de l’Ajuntament de Lleida; i dels Graus d’INEFC i Infermeria de la Universitat de Lleida, han participat aquest divendres en la cursa de mitjans de transport escolar que ha organitzat l’ATM de Lleida conjuntament amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i l’Ajuntament de Lleida i, que per quart any consecutiu s’emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb l’objectiu de treballar de forma pedagógica i amena les avantatges dels mitjans sostenibles per desplaçar-se per la ciutat.

tesis

14 d'octubre de 2015

L’INEFC de Lleida ha acollit  les Cinquenes Jornades Científiques amb una participació de més de 400 assistents entre alumnes  de Grau i Màster, PDI i professorat.

La Junta de Recerca  de l'INEFC de Lleida ha organitzat les V Jornades Científiques. L'objectiu principal ha estat  transmetre les produccions de les recerques en curs i presentades.  Aquesta iniciativa contribueix considerablement a la formació dels futurs professionals de l'Activitat Física i l'Esport i estimula a tots envers el repte de la investigació científica que avui, ja és imprescindible pels titulats superiors.
Durant la jornada han intervingut com a conferenciats, Demetrio Lozano, (jugador d’Handbol) i Josep Cela (futbolista) tot explicant la seva experiència personal en el mon de l’esport desde la vesant esportiva i d’investigació.

La jornada s’ha tancat amb el lliurament dels premis als millors posters de Treball Final de Màster i Treball Final de Grau.

tesis

9 d'octubre de 2015

L'alumne de l'INEFC Lleida, Albert Cantón, premiat amb el millor expedient acadèmic del centre de Lleida, durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic.

L'alumne Albert Canton, va rebre el premi al millor expedient acadèmic 2011-2015. El mateix va estar lliurat pel director de l'Inefc Lleida, Dr. Alfredo Joven, dins els actes que van tenir lloc a l'INEFC Barcelona amb motiu de la inauguració del curs acadèmic. La Lliçó  inaugural  “Esport i Tecnologia. És necessària una acreditació per a professionals?” va estar impartida pel sr. Jokin Garatea, director de Projectes Internacionals de GAIA -Associació d'Indústries de les Tecnologíes Electròniques i de la Información del País Basc- i coordinador de SPORTIS Living Lab. L'acte va comptar amb la presència del Secretari General de l'Esport Sr. Ivan Tibau, per la Dra. Teresa Anguera en representació del Rector de la Universitat de Barcelona, el director general de l'INEFC, Sr. Agustí Boixeda, així como els equips directius dels dos centres i alumnes dels dos centres.

tesis

9 d'octubre de 2015

L'INEFC de Lleida organitza les V Jornades Científiques el proper dimecres 14 d'octubre

L'objectiu principal és transmetre les produccions de les recerques en curs i presentades. Aquesta iniciativa contribueix considerablement a la formació dels futurs professionals de l'Activitat Física i l'Esport i ens estimula a tots envers el repte de la investigació científica que avui, ja és imprescindible pels titulats superiors. Per aquest motiu, la Junta de Recerca us anima a participar-hi, desitjant que aquestes jornades, siguin profitoses i compartides per tots els qui formem part del col•lectiu acadèmic de l'INEFC de Lleida.

tesis

9 d'octubre de 2015

L'ACGEP organitza una jornada a la Fira Municipalia de Lleida

L’ACGEP organitza dins la 18ª. Fira Internacional Municipalia Equipaments i Serveis Municipals una jornada de “Bones Pràctiques en la gestió d’infraestrucutres esportives.
El seu objectiu és reflexionar sobre aquells aspectes que determinen el correcte funcionament i la gestió de una instal•lació esportiva, tals com l'equipament, els materials, les activitats i serveis, el personal, els clients i els consums.
Aquesta jornada tindrà lloc el proper dimarts dia 13 dins el recinte firal. Us deixem l’enllaç per poder participar.

tesis

30 de juliol de 2015

Doctoranda: Olga Borao Soler

El dimecres, dia 22 de juliol,  es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Musculatura estabilitzadora de l’extremitat inferior: Estudi de la influència de les sinèrgies musculars de la cama en relació a la patologia de turmell" dirigida pel Dr. Francesc Corbi Soler (INEFC-Lleida) i el Dr. Antoni Planas Anzano (INEFC-Lleida) El tribunal: Dr. Joaquim Reverter Masià (UdL), Dr. Xavier Peirau Terés (INEFC-Lleida) i Dr. Joan Solé Fortó (INEFC-UB) li atorgà la qualificació d’EXCEL·LENT CUM LAUDE

tesis

6 de juliol de 2015

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctoranda OLGA BORAO SOLER

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Musculatura estabilitzadora de l’extremitat inferior: Estudi de la influència de les sinèrgies musculars de la cama en relació a la patologia de turmell". Aquest acte tindrà lloc el dia 22 de juliol de 2015, a les 11:00 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC de Lleida.

 

tesis

1 de juliol de 2015

Doctoranda: Silvia Solé Cases

Dimecres, dia 1 de juliol,  es presentà la tesi doctoral amb el tema:"Correcció emocional a travé del Mindfulness: aplicaciones en la lesión deportiva" dirigida pel Dr. Juan Palmi Guerrero (INEFC-Lleida) El tribunal: Dr Jaume Cruz Feliu (UB), Dr. Javier Gómez Arbonés (UdL) i Dr. Guillermo Torres Casado (INEFC-Lleida),  li atorgà la qualificació d’EXCEL·LENT CUM LAUDE

 

tesis

23 de juny de 2015

 

Dol a l’INEFC de Lleida per la pèrdua de l'alumne Pol Rodríguez Vilar, víctima d'accident de muntanya a Kirguizistan

La comunitat de l’INEFC de Lleida, ens unim al dolor que suposa la pèrdua de l'alumne Pol Rodríguez Vilar, estudiant de primer curs del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport. Pol formava part d'una expedició de 10 persones del Centre de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya. L'accident es va produir quan una allau de neu va provocar la caiguda de tres dels alpinistes quan es trobaven en la paret de la glacera de Corona, situat en el cim de l’Ak-Too de 4600 metres d'altura al Parc Nacional d'Ala Hartxa a Kirguizistan.
La pràctica esportiva en certs entorns té riscos que en ocasions no són fàcils de controlar. Els amants de la naturalesa en les seves modalitats de muntanya coneixen la dificultat, l'esforç i el risc, però mai esperes que pugui haver-hi un desenllaç tan tràgic.
Des de l’INEFC de Lleida, volem enviar el nostre missatge d'afecte, condol i solidaritat a les famílies de les víctimes i especialment a la família Rodríguez Vilar, així com a totes aquelles persones, companys i companyes d'estudis en els qui deixa un gran buit i dolor.

tesis

18 de juny de 2015

El Inefc de Lleida presenta la iniciativa de SNK center i INEFC Lleida, amb la xerrada-col·loqui "Esport com a escola de vida"

El saló d'actes del Complex La Caparrella-INEFC ha acollit aquesta tarda la presentació d'una escola de formació d'esportistes a través del futbol que estarà compartida per l'empresa SNK i l'INEFC de Lleida. L'acte s'ha presentat amb una xerrada-col·loqui, que segons el director de l'INEFC de Lleida, Fredy Joven, pensa potenciar per atansar als alumnes la realitat i les virtuts de l'esport. La mateixa ha estat moderada pel periodista de TV3, Artur Peguera i han participat: Sr. Eusebio Sacristán, ex-futbolista professional i entrenador nacional; Sr. Julen Lopetegui (per video conferència) ex-futbolista professional i entrenador nacional, Sr. Emili Vicente, professor de l'INEFC de Lleida i entrenador nacional de futbol i Sr. Enric Barri coordinador tècnic del nou projecte. Durant les intervencions han destacat els valors com el companyerisme, superació i sobre tot el fet de crear un espai d'aprenentatge i diversió. El Dr. Pere Lavega, sots director de recerca de l'INEFC de Lleida, ha aprofitat per destacar les possibilitats que té el projecte pel que fa a la part d'investigació que pot aportar el joc.

tesis

12 de juny de 2015

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctoranda SILVIA SOLÉ CASES

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Correcció emocional a travé del Mindfulness: aplicaciones en la lesión deportiva". Aquest acte tindrà lloc el dia 1 de juliol de 2015, a les 12:00 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC de Lleida.

 

29 de maig de 2015

Lliurament d'Orles de la 3a. promoció de Graduats en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport

Les instal·lacions de l’INEFC de Lleida van acollir, dissabte passat, el lliurament d'Orles de la 3a. promoció de Graduats en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i de la XXX promoció del Centre de Lleida. La mateixa va estar presidida pel Rector de la Universitat de Lleida, Magnífic Sr. Roberto Fernández, acompanyat pel President del Consell Social de la UDL, Sr. Ramón Roca, el representant de la Secretaria de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joan Segura, el Director General de l’INEFC, Sr. Agustí Boixeda i el director del centre i padrí de la promoció, Dr. Alfredo Joven. 

El Dr. Alfredo Jove, director del INEFC Lleida, val felicitar als alumnes i va destacar la qualitat del professorat i PAS i el conjunt de masters amb els que compta el centre amb la finalitat de completar l'oferta formativa de graus i dobles graus.

La Sra. Conversió Lara, representant dels pares d'alumnes, va agrair al centre que hagués contribuït a la formació del seu fill i va destacar la satisfacció que sentia en veure que es graduava tota la promoció.

Els representants dels alumnes Sra. Gutiérrez i Sr. Vallés van voler deixar constància de la gran família que havien descobert durant aquests quatre anys, així com l'agraïment al professorat i PAS del centre.

El Sr. Joan Segura, representant de la Secretària de l’Esport a Lleida, va felicitar als graduats i va destacar que representen una eina molt important per a la política esportiva de Catalunya.

El Sr. Ramón Roca, president del Consell Social de la UdL, va resumir la importància d'haver-se format en l’INEFC de Lleida i va fer un resum sobre l’activitat del campus UdL. Va explicar que en el total de la UdL es van realitzar 1500 recerques científiques, que és la 3ª en qualitat d'ensenyament i docent, figura en camps d'excel·lència, és la 2ª en lideraje i producció científica i la 1ª en estudis econòmics i que el grau d’inserció laboral és del 90%.

El Sr. Agustí Boixeda, director general de l’INEFC va destacar que aquesta és la primera promoció que es graduen amb l'acreditació oficial dels estudis universitaris, responent a tots els nivells de qualitat que l'agència catalana AQU exigeix. Durant el seu parlament va felicitar a la promoció i va tenir paraules d'agraïment per a l'equip directiu sortint, liderat pel Dr. Cristófol Sala i per al Dr. Josep Sancha per la gran labor que ha exercit tots aquests anys en l’INEFC.

El Rector de la UdL, Magnífic Sr. Roberto Fernández, durant el discurs de cloenda, va felicitar a la nova promoció i va destacar la gran qualitat dels estudis, així com de l'equip docent i PAS. Va fer esment especial a la capacitat de recerca i la qualitat formativa destacant-la com una garantia per a tots els alumnes, així com per a la comunitat científica i social de Lleida, Alt Pirineu i Aran.

tesis

28 de maig de 2015

La nit artística de l'INEFC de Lleida

Més de 160 alumnes van particiapar en la Nit Artística de l'INEFC de Lleida. Aquesta activitat va comptar amb 19 escenes que varen protagontizar els alumnes de primer curs de CAFE, dins l'assignatura d'Expressió Corporal i Dansa.

 

 

tesis

23 de maig de 2015

COPLEFC organitza un curs de fiscalitat per a no professionals

L'INEFC de Lleida va acollir el curs de fiscalitat organitzat pel COPLEFC sobre fiscalitat per a no professionals. L'activitat va estar orientada per als alumnes o persones que vulguin endegar una activitat empresarial i va tenir una durada de 8 hores.

 

 

tesis

19 de maig de 2015

Medalla d'argent per alumnes de l'INEFC de Lleida al campionat estatal de tennis

Argent en el campionat universitar estatal de tennis amb els alumnes de l'INEFC Lleida Antonio Bueno i Francesc Muñoz. Així mateix Elena Llobera també del nostre centre va aconseguir bronze en salt de llargada. Enhorabona a tots. http://www.udl.cat/…/oficina/Noticies/2015/noticia_0113.html

 

 

tesis

15 de maig de 2015

Doctorand: Juan Antonio Andueza Azcona

Dijous, dia 15 de maig,  es presentà la tesi doctoral amb el tema: "Educar les relacions interpersonals mitjançant l'activitat física a primària"." dirigida pel Dr. Pere Lavega Burgués (INEFC-Lleida) El tribunal: Dr Fidel Molina Luque (UdL), Dr. Oleguer Camerino Foguet (INEFC Lleida) i Dr. Pere Lagardera Otero (INEFC-Lleida),  li atorgà la qualificació  d’EXCEL·LENT CUM LAUDE

 

 

tesis

8 de maig de 2015

II Jornada de Rugby Cinta interinstituts

L'inefc de Lleida acull la II Jornada de Rugby Cinta Interinstituts organitzat pel Club Inefc, amb la finalitat de donar a conèixer aquest esport. L'ctivitat ha comptat amb 160 nenes i nens de 1r, 2n, 3r i 4rt d'Eso dels instituts: Episcopal, Les Heures i Joan Oró.

 

 

tesis

26 d'abril de 2015

Aleix Ballarín alumne de l'INEFC de Lleida

Aleix Ballarin, alumne de l'INEFC de Lleida es troba a la zona dels terratrèmols del Nepal. Malgrat la situació que està patint aquest país, ell es troba bé i pendent de tornar a Tarragona on l'està esperant la seva família. El que va començar com un viatge esportiu vinculat al Treball Final de Grau, s'ha convertit en una aventura inesperada que ens alegrem que hagi acabat bé. Us deixem una foto d'ell en la zona del terratrèmol.

 

 

tesis

25 abril de 2015

Inauguració de Sport Bussines Symposium

Agustí Boixeda, director general de l'INEF Catalunya, durant l'acte inaugural va manifestar la importància d'esdeveniments com l'Sport Bussines Symposium, donat que serveixen per materialitzar la transferència del coneixement entre els professionals de l'esport i les empreses. Cal destacar que l'INEFC té un màster en Gestió Esportiva on els alumnes s'especialitzen en aquest àmbit.

 

tesis

21 d'abril de 2015

El col·lectiu educatiu de l'INEFC Lleida, de dol per la mort  del professor Abel Martínez

El col·lectiu educatiu de l'INEFC de Lleida i personal PAS han realitzat un minut de silenci en record a la víctima Abel Martínez, un professor de secundària que es va trobar amb la mort en l'activitat que més li agradava: l'educació. Fredy Joven, director de l'INEFC de Lleida, ha llegit un manifest en el qual ha posat de rellevància la importància de reivindicar-nos i renovar-nos, davant successos d'aquest tipus, amb l'afany de crear un entorn millor, pacífic, segur, amable, i generar nous espais i fórmules de convivència. Un l'aplaudiment de tots els assistents, en reconeixement al professor que ahir va perdre la vida a mans d'un nen de 13 anys exercint la seva professió: la d'ensenyar.

 

tesis

20 d'abril de 2015

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand: JUAN ANTONIO ANDUEZA AZCONA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Educar les relacions interpersonals mitjançant l'activitat física a primària".

Aquest acte tindrà lloc el dia 15 de maig a les 11 hores, a la Sala Màsters de l'INEFC Lleida.

14 d'abril de 2015

L'INEFC Lleida participa a la II Caminada Solidària de Lleida, organitzada per l'Institut Català de la Salut (ICS)

Ahir, a la zona del campus de la Universitat de Lleida (UdL), va tenir lloc la II Caminada Solidària, organitzada per l'Àrea d'Atenció Primària de Lleida (ICS), amb la participació de l'INEFC. Aquesta activitat està enmarcada dins del programa del Dia Munidial de l'Activitat Física.

Durant la mateixa els alumnes de l'INEFC van desenvolupat diferents activitats amb els participants. El Dr. Sebastià Mas, professor de l'INEFC Lleida, va estar l'encarregat de coordinar les diferents accions on van participat els alumnes: Ruben Escolano, Carlos Allés, Patricia Caudet, Xavi Contell, Biel Marquès, Ester Encuentra, Laia Ribalta, Ismael Romo, Ana Corral i Laura Ferrer.

 

tesis

10 d'abril de 2015

L'INEFC col·labora amb la 6a edició de l'Sport Bussines Symposium.

El director de l'INEFC Lleida, Dr. Alfredo Joven durant l'acte de presentació de l'Sport Bussiness Symposium ‪#‎SBS15‬ a l'Ajuntament de Lleida,  va destacar la importància que tenen esdeveniments com aquest congrés, pels coneixements que els professionals del món de l'esport i la gestió empresarial poden adquirir. Cal destacar que alumnes del centre, com Xavi Schelling, avui, estan ocupant llocs molt importants en la NBA.

tesis

9 d'abril de 2015

L’INEFC de Lleida, organitza una Màster Classe de “Zumba” per unir-se als actes del dia Mundial de l'Activitat Física.

El centre universitari INEFC de Lleida va organitzar una Màster Classe de Zumba a càrrec dels alumnes Susanna Sans i Toni Cifré, amb motiu del Dia Mundial de l'Activitat Física amb una participació de mes de 200 alumnes, personal docent i PAS. Aquesta activitat es troba emmarcada en els actes que es van desenvolupant des del dia 6 d'abril i que s'anirà desenvolupant amb diferents activitats en diferents localitats de la nostra província. Aquesta edició es vol transmetre el missatge de “Acumuleu 30 minuts d'activitat física cada dia!
Aquesta iniciativa té els seus orígens en l'acció “Agita Sao Paulo” del Brasil i la xarxa AgitaMundo que aconsegueix, any rere any, aglutinar al voltant de 5.400.000 participants en uns 2.500 esdeveniments d’activitat física per tot el món.

tesis

29 de març de 2015

El director de l'INEFC de Lleida, Dr. Alfredo Joven, participa en la sessió inaugural de l'I Congrés sobre “Nous reptes en els esdeveniments esportius” de la Universitat Camilo José Cela de Madrid.

El director de l'INEFC de Lleida, Dr. Alfredo Joven, va participar en la sessió inaugural de l'I Congrés sobre “Nous reptes en els esdeveniments esportius” organitzat per la Universitat Camilo José Cela de Madrid. La mateixa va estar presidida per la directora del grup de recerca de la universitat, la Dra. Marta Rico Jerez, el director de l'Institut Universitari de Protocol i del Grau de Protocol i Organització d'Esdeveniments de l'UCJC, el Dr. Carlos Font i Dr. Alfredo Joven, director de l'INEFC de Lleida, que va participar amb la ponència “Generant idees des de diverses mirades”
El congrés que va tenir lloc els dies 20 i 21 de març sota el títol “Nous reptes en els esdeveniments esportius”, va comptar amb més d'un centenar de participants i va servir per debatre sobre la situació del sector d'aquesta tipologia d'esdeveniments i el seu futur. D'aquesta manera, el Grup de Recerca sobre Esdeveniments Culturals i Esportius (GiEvCuDe) de la Universitat Camilo José Cela, organitzador d'aquest esdeveniment, aconseguia posar en comú un dels seus principals propòsits: fomentar la recerca en el sector dels esdeveniments esportius al nostre país i reforçar així el rigor científic que es mereix la professió de l'organització d'aquest tipus d'actes.

 

tesis

27 de març de 2015

L’INEFC Lleida participa en una jornada de la UDL sobre “Noves directrius en l'àmbit dels doctorats”

L'edifici “Transfronterer” de la Universitat de Lleida ha acollit una jornada sobre les noves directrius per al doctorat. La inauguració de la jornada ha estat a càrrec del vicerector de recerca, senyor Jaume Puy i la directora de l'Escola de Doctorat, senyora Olga Martín, tots dos de la Universitat de Lleida.
Per part de l’INEFC de Lleida han participat en la mateixa, el Dr. Pere Lavega, sotsdirector de recerca, Dr. Oleguer Camerino, Dra. Marta Castañer, Dra. Estela Farías, Dra. Eloisa Lorente i Dr. Jordi Segui i com a doctorands: Pablo Aires (Brasil), Verónica Muñoz (Colòmbia) i Queralt Prat (Catalunya).
La jornada ha servit com a punt de trobada de tots els estudiants, coordinadors i professors del programa de doctorat de la UdL, i per conèixer les noves directrius de la Unió Europea en aquest àmbit. Jaume Puy, vicerector de recerca de la UdL, ha manifestat que els doctorands i doctorandes són una part molt important en la cadena de valor del coneixement, per les dades que aporten, amb les seves tesis i recerques, en l'àmbit científic i universitari.

 

tesis

23 de març de 2015

L’INEFC de Lleida acull la 1a. cursa INEFC RACE

Les instal·lacions de l’INEFC de Lleida varen acollir la 1a. edició de la cursa INEFC RACE. Una iniciativa que surt dels alumnes de 4t amb l’objectiu de recollir diners per al viatge de fi de curs. La mateixa  es va convertir en un esdeveniment participatiu, no només per part dels alumnes, sinó també del professorat i corredors professionals. La cursa de 10 Km va transcórrer un 60% per camins i 40% d’asfalt per les partides de La Caparrella i Mariola.
Al lliurament de premis va assistir el regidor d’esports de l’Ajuntament de Lleida, senyor Xema Alonso, el sotsdirector de Suport i Innovació, senyor Gonzalo Gil i la presidenta de l’Associació de Veïns de la Caparrella, senyora, Marina Pifarré.

tesis

23 de març de 2015

L’INEFC Catalunya present al Saló de l’Ensenyament de Barcelona

L’INEFC Catalunya va participar en el Saló de l’Ensenyament que es va celebrar del 18 al 22 de març a Barcelona. Durant el mateix es va poder presentar l’oferta educativa de les dues seus: Barcelona i Lleida, donat que cada una d’elles contempla diferents opcions, fet que amplia els itineraris que poden triar els nous alumnes per tal d'orientar-se al món laboral. Així mateix es va poder informar dels màsters que poden realitzar els alumnes un cop finalitzat el grau o doble grau.

 

tesis

17 de març de 2015

Premi a la investigadora Gemma Espigares becària de l’INEFC Lleida

La becària del Grup de Recerca Complex Systems de l’INEFC de Lleida, ha estat guardonada amb el primer premi de comunicació oral en la 14ª reunió anual de l’Associació d’Infermeria d’Hipertensió i Risc Cardiovascular Espanyola per un treball que presenta el resultat del disseny i validació d’una guia interactiva per a pacients hipertensos. La mateixa s’utilitzarà en una intervenció d’infermeria per millorar el nivell d’activitat física dels lleidatans.

tesis

16 de març de 2015

Nous requisits de coneixements d’idiomes per graduar-se

L’article 211 de la Llei 2/2014, de 27 de gener (DOGC núm. 6551 de 30.1.2014) estableix la necessitat d’acreditar coneixements d’idiomes en acabar el grau.

Les persones que hagin iniciat ensenyaments de grau el curs 2014-2015, per tal de poder-se graduar, hauran de demostrar que han assolit coneixements de nivell B2 d’una tercera llengua. Es tracta d’una obligació establerta per l’article 211 de la Llei 2/2014, de 27 de gener (DOGC núm. 6551 de 30.1.2014).
Podeu trobar-ne més informació aquí.

tesis

5 de marçde 2015

El centre de l’INEFC de Lleida acull el IV seminari de Sistemes Complexos i Esport

El centre de l’INEFC de Lleida va acollir ahir el IV seminari del grup de recerca en Sistemes Complexos i Esport. Durant la trobada es van desenvolupar diferents ponències a càrrec del senyor Raul Marcelino, membre del centre de recerca Creativelab de Portugal; Sr. Juan Carlos Oliva, entrenador d'equips com Esportiu Alabès, Recreatiu de Huelva entre altres; José Luis Arjó, vicedegà del Grau CAFD de la universitat Sant Jordi de Saragossa i Dra. Lorena Torres, Professora de l’INEFC de Lleida i preparadora física d’Ona Carbonell.
Tot seguit va tenir lloc la taula rodona moderada per les doctores Natàlia Balagué i  Carlota Torrens, ambdues professores del ’INEFC.
El seminari va servir per mostrar les diferents metodologies d'entrenament en esports col•lectius, ajudant a la reflexió sobre les possibles mancances de les metodologies actuals i oferint noves perspectives de futur.

 

tesis

20 de febrer de 2015

El Dr. Pere Lavega de l’INEFC Lleida participa a: The International SETS conference North-East Europe. Building a network to strengthen European Traditional Sports (SETS)

El Dr. Pere Lavega, en representació de l’INEFC, va participar del 4 al 6 de febrer a la conferència internacional: The International SETS conference North-East Europe. Building a network to strengthen European Traditional Sports (SETS), projecte europeu, en el que l’INEFC és soci i que compta amb: Polònia, Suècia, Dinamarca, Lituània, Latvia, Estònia, Polònia, Finlàndia, Hongria, França i Catalunya (Espanya).

Europa es caracteritza per una gran diversitat de trets i manifestacions culturals. Entre aquestes expressions, els Jocs i Esports Tradiconals (JET) són una extraordinària via per promoure valors i aprenentatges necessaris en el segle XXI. Per aquest motiu cal promoure tot tipus d’accions en la formació, recerca i promoció dels JET des dels diferents àmbits d’aplicació de l’activitat física i l’esport.

La conferència va servir per realitzar un DAFO de la situació actual dels JET, per tal de fixar les estratègies de cooperació i traslladar a la Unió Europea les recomanacions, fruit de la reunió.

 

tesis

19 de febrer de 2015

La revista GYM FACTORY atorga el premi “Ploma de Plata” al Dr. Vicente Javaloyes de l’INEFC Lleida

La Revista GYM FACTORY, capdavantera en el sector del fitness, va lliurar el premi “Ploma de Plata” al Dr. Vicente Javaloyes en el marc de l'acte del 10 aniversari de la revista que es va celebrar a Madrid.

El premi obtingut “Ploma de Plata”, en la categoria de Gestió, reconeix la trajectòria dels articles publicats a la revista en aquest àmbit. Vicente va compartir els premis amb Gonzalo Martínez que va obtenir l'altra “Ploma de Plata” en la categoria d'entrenadors.

tesis

16 de febrer de 2015

La tercera edició del Màster Oficial de Dret Esportiu s'inicia a la ciutat de Mèxic

La tercera edició iberoamericana del Màster Oficial de Dret Esportiu, va ser presentada pel Dr. Andreu Camps, professor de l'INEFC Lleida i director del màster, a la ciutat de Mèxic. Una vintena d'alumnes han iniciat la seva formació presencial, que comptarà amb 10 experts juristes de l'àrea iberoamericana i quatre seus formatives: Mèxic, Brasil, Paraguai i Espanya (Barcelona i Lleida).

tesis

13 de febrer de 2015

L’INEFC de Lleida va participar en les Jornades Tècniques  “Proves esportives en el Medi Natural” dins del Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya de Lleida

L’INEFC de Lleida va participar en les segones jornades tècniques del Saló de l'esport i turisme de muntanya “Proves esportives en el Medi Natural” que es va celebrar en la Fira de Lleida. Els professors del centre, Dra. Estela Farias, Dr. Jordi Seguí, Dr. Vicente Javaloyes, i el professor Gonzalo Gil, van estar els encarregats de realitzar i coordinar l'activitat en les quals també va participar UdL i la facultat de medicina. 
Temes com: la planificació d'activitats de muntanya, la responsabilitat jurídica, preparació física, consells sobre nutrició i aspectes mèdics van ser exposats i debatuts pels conferenciants i el nombrós públic assistent.

tesis

6 de febrer de 2015

Visita oficial de l’INEFC a l’Ajuntament de Lleida


L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del regidor d’Esports, Txema Alonso, es va reunir amb el director general d’INEFC Catalunya, Agustí Boixeda, el gerent, Josep Vilà, i el director del Centre de Lleida, Alfredo Joven, amb l’objectiu de buscar possibles vies de col·laboració público-privades entre ambdues institucions.
Durant la mateixa es va aprofitar per explicar el nou projecte de centre per al 2015 a càrrec del nou equip directiu, format per: Alfredo Joven (director) Gonzalo Gil (Sotsdirector de Suport i Innovació), Pere Lavega (Sotsdirector de Recerca) i Conxita Duran (Sotsdirectora d’Estudis).

5 de febrer de 2015

El Secretari General del l'Esport, Sr. Ivan Tibau visita l'INEFC Lleida


El Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, ha realitzat una visita a l'INEFC de Lleida, acompanyat del Director General de l'INEFC Catalunya Sr. Agustí Boixeda, amb motiu del canvi de direcció del centre. Alfredo Joven, director del centre de Lleida, acompanyat de l'equip directiu, ha aprofitat la visita per exposar el nou projecte de centre, per tal de comptar amb la complicitat i el compromís de la Secretaria General de l'Esport en aquesta nova etapa.

tesis

15 de desembre de 2014

Alumnes de l’INEFC Lleida participen a la 1a. Marató de l’Espectacle a la Llotja de Lleida per col·laborar amb la 23 Marató de TV3, que aquest any ha estat dedicada a les malalties del cor.

La Fundació La Llotja de Lleida va organitzar, per primera vegada, la marató d'espectacles, una jornada que va aplegar a milers de persones que van participar a les més de 40 participacions artístiques com cant coral, teatre, havaneres, màgia, grups musicals i que va servir per recaptar 15.635 euros que van ser lliurats per la Marató de TV3.

Dins la programació l’INEFC de Lleida va participar amb 18 estudiants que van representar “El Museu del Cos” amb estàtues vives. L’actuació que va tenir lloc a les 17.30 hores, va estar coordinada per l’alumne Enrique Linares y dirigida pels professors Enrique Ballestero i Alfredo Joven.

tesis

12 de desembre de 2014

Doctoranda: Noemí Serra Paya

Dijous, dia 11 de desembre,  es presentà la tesi doctoral amb el tema: Hàbits d'activitat física/exercici físic, sedentarisme i alimentació en nens amb sobrepès/obesitat i les seves famílies. Programa Nereu" dirigida per la  Dra. Assumpta Ensenyat Solé (INEFC-Lleida) i el Dr. Alfonso Blanco Nespereira (INEFC-Lleida).
El tribunal: Dr Julien Bois (U. de Pau et des Pays de l'Adour), Dr. José CE Serrano (UdL) i Dra. Rosa Rodríguez Arregi (INEFC-Lleida),  li atorgà la qualificació  d’EXCEL·LENT CUM LAUDE

tesis

10 de desembre de 2014

El centre de l'INEFC Lleida, acull una jornada de treball amb universitats d'Iberoamèrica emmarcada dins el projecte de l'INEFC Global.

Una delegació de representants de quatre universitats de Centre i Sud-amèrica, Universitat Metropolitana Ciències de l'Educació (UMCE) i la Universitat Catòlica Silva Hernández, ambdues de Xile, l'Institut Universitari IUACJ d'Uruguai, Universitat de Colòmbia i Universitat ESPE de l'Equador, han participat en la jornada de treball que s'ha realitzat en les instal·lacions de l'INEFC de Lleida amb la finalitat d'estudiar possibles vies de col·laboració amb aquesta universitat.

Aquestes trobades estan emmarcades en el projecte de l'INEFC Global que té com a objectiu la internacionalització de les activitats de l'INEFC als campus de Barcelona i Lleida, a fi de preparar el programa del 2015. Un dels aspectes més importants del projecte és l'intercanvi d'estudiants i professors en programes de màster i postgrau.

Actualment INEFC Global ha aconseguit convenis amb institucions en Sud-àfrica, Guinea, Bielorússia i pràcticament en tots els països d'Amèrica Llatina i institucions que estan implicades al món de l'activitat física i l'esport. INEFC Global compta amb més de sis anys d'experiència, havent-se desenvolupat màsters i cursos d'actualització principalment a Xile i Uruguai.

La delegació ha estat rebuda pel Rector de la Universitat de Lleida, el director general de l'INEFC, per l'equip directiu de l'INEFC de Lleida i directors de màster.

 

tesis

10 desembre de 2014

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctoranda NOEMÍ SERRA PAYA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Hàbits d'activitat física/exercici físic, sedentarisme i alimentació en nens amb sobrepès/obesitat i les seves famílies. Programa Nereu"

Aquest acte tindrà lloc el dia 11 de desembre a les 12 hores, a la Sala Màsters de l'INEFC Lleida.

tesis

3 de desembre de 2014

Andreu Camps i Povill, medalla de la Real Ordre del Mèrit Esportiu en la categoria de plata.


Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports i canceller de la Real Ordre del Mèrit Esportiu al costat del senyor Iván Tibau, Secretari General d'Esports de la Generalitat de Catalunya han realitzat el lliurament de distincions de la Real Ordre del Mèrit Esportiu a la sala d'actes del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat de Barcelona.


L'acte, que va estar presentat per Ona Carbonell, membre de l'equip olímpic espanyol de natació sincronitzada, va servir per fer lliurament de la medalla de la Real Ordre del Mèrit Esportiu, en la categoria de plata, al Dr. Andreu Camps i Povill professor de l'INEFC de Lleida per la seva aportació al desenvolupament de l'esport espanyol.

 

25 de novembre de 2014

El Centre de l'INEFC a Lleida es suma al manifest contra la Violència de Gènere.

El Centre de l'INEFC de Lleida es suma al manifest contra la Violència de Gènere, on ha participat tot el Centre de Lleida (alumnes, PAS i professorat) també ha comptat amb la participació del Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL

tesis

20 de novembre de 2014

Graduació de la 3a. promoció del Màster Oficial de Gestió Esportiva


El dia 12 de novembre va tenir lloc la graduació de la 3a. promoció del Màster Oficial de Gestió Esportiva. La mateixa va estar apadrinada pel periodista i esportista Sr. Juan Porcar, que va assenyalar, durant el seu discurs, que és el món de l’esport el que està liderant el canvi d’hàbits socials amb una pràctica esportiva habitual entre un gran nombre de població. Juan Porcar va destacar com a valors fonamentals de qualsevol emprenedor: treballar dur, sacrifici i molta il·lusió per aconseguir la teva fita.
A l’acte van assistir el director general de l'INEFC Sr. Agustí Boixeda de Miquel, co-directors del màster, Dra Núria Puig Barata i Dr. Andreu Camps Povill, el coordinador Dr. Jordi Seguí Urbaneja,  professors  i els alumnes de la nova edició.

tesis

20 de novembre de 2014

Renovació de l'’equip directiu de l’INEFC Lleida

El passat dia 12 de novembre va tenir lloc a la Junta de Centre de  l’INEFC de Lleida la renovació de l’'equip directiu, format per: Dr. Alfredo Joven Pérez, com a Director de Centre, professora Immaculada Duran Delgado, com a Sotsdirectora d’'Estudis, Dr. Pere Lavega Burgués, com a Sotsdirector de Recerca i el professor Gonzalo Gil Moreno de Mora Martínez, com a Sotsdirector de Suport i Innovació.

tesis

20 d'octubre de 2014

Visita del Comitè d'Avaluació Externa (CAE) al centre de Lleida

El 28 d’Octubre el Comitè d’Avaluació Externa (CAE) visita el centre de Lleida amb l’objectiu d’acreditar les titulacions oficials de graus i màsters que s’imparteixen. Aquest és un procés que han de passar les titulacions oficials cada quatre o sis anys. Pel compliment d’aquest objectiu el CAE es reunirà amb l’alumnat actual i graduat, el professorat i l’ equip directiu en diferents reunions. La presència a aquestes reunions és oberta (veure programa). Cal confirmar l’assistència a secretaria de direcció fins el dia 21 d’Octubre. Malgrat això a les 17.00 hores hi haurà una audiència oberta en que qualsevol membre de la comunitat educativa del centre de Lleida de l’INEFC tindrà accés a reunir-se amb el CAE.

tesis

09 d'octubre de 2014

Lliçó inaugural del curs acadèmic 14-15

Seguiu en directe la lliçó inaugural del curs acadèmic 2014-15 “Activitat Física o Medicaments: l’opció és teva, l’opció és nostra!” a càrrec del Dr. Victor Matsudo, coordinador científic del Centre d’Estudis del Laboratori d’Aptitud Física de São Caetano do Sul i coordinador general del programa ‘Agita Sao Paulo’ de la Secretaria d’Estat de Salut del Brasil

Lliçó inaugural en directe aquí

tesis

18 de setembre de 2014

Doctorand: Glòria Sauch Valmaña

Dimecres, dia 17 de setembre,  es presentà la tesi doctoral amb el tema: “Beneficis de la motricitat perceptiva en programes municipals d’activitat física per a la gent grandirigida per la  Dra. Marta Castañer Balcells (INEFC-Lleida).
El tribunal: Dra. Maria Teresa Anguera Argilaga (UB), Dra. Carmen Nuín Orrio (UdL) i Dra. Mercè Mateu Serra (INEFC-Barcelona),  li atorgà la qualificació  d’EXCEL·LENT CUM LAUDE.

tesis

15 de setembre de 2014

Doctorand: Jorge Serna Bardavío

Divendres, dia 5 de setembre,  es presentà la tesi doctoral amb el tema: “Inteligencia motriz e inteligencia emocional” dirigida pel Dr. Pere Lavega Burgués (INEFC-Lleida).
El tribunal: Dr. Francisco Lagardera Otero (INEFC-Lleida), Dr. Jaume March Llanes (UdL) i Dr. Joseba Etxebeste Otegi (U. del País Basc) li atorgà la qualificació definitiva  d’EXCEL·LENT CUM LAUDE

 

tesis

12 de setembre de 2014

Xavi Schelling exalumne de l’INEFC Lleida fitxa per l’equip San Antonio Espurs, campions de la NBA.


Xavi Schelling preparador físic de l’equip La Bruixa d’Or Manresa ha fitxat per l’equip San Antonio Espurs, campions de la NBA, on desenvoluparà el càrrec de cap del Departament de ciències aplicades a l’esport.

Xavi Schelling del Alcázar, un cop llicenciat, va fer el doctorat també al centre de Lleida del INEFC , i cursà el Màster professional en Alt Rendiment en Esports d’Equip (INEFC-FCB).

Ha desenvolupat la seva activitat professional al Bàsquet Manresa i durant 10 anys va estar el preparador físic al Bages a les ordres de Jaume Ponsarnau. Aquesta activitat l’ha compaginat amb la participació en ponències, investigacions, i publicacions sobre l’activitat física.

Amb el fixatge de Xavi Schelling ja són dos els exalumnes de l’INEFC Lleida, que treballen a la NBA. El primer va estar Jordi Fernández que és l’entrenador assistent dels Cleveland Cavaliers des de 2009.

Des de l’INEFC Lleida, volem felicitar-lo per aquesta nova fita aconseguida i desitjar-li molt èxit en la seva nova etapa.

 

tesis

4 de setembre de 2014

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand GLORIA SAUCH VALMAÑA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Beneficis de la motricitat perceptiva en programes municipals d’activitat física per a la gent gran"

Aquest acte tindrà lloc el dia 17 de setembre a les 12 hores, a la Sala Màsters de l'INEFC Lleida.

tesis

2 de setembre de 2014

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand JORGE SERNA BARDAVIO

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Intel·ligència motriu i intel·ligència emocional en el bàsquet"

Aquest acte tindrà lloc el dia 5 de setembre a les 16 hores, a la Sala Màsters de l'INEFC Lleida.

tesis

15 juliol de 2014

Doctorand: Demetrio Lozano Jarque

El proppasast divendres 11 de juliol presentà la tesi doctoral amb el tema: “Análisis del comportamiento táctico ofensivo en alto rendimiento en balonmano” dirigida pel Dr. Oleguer Camerino Foguet (INEFC-Lleida)

El tribunal, Dra. Maria Teresa Anguera Argilaga (UB), Dr. Joaquin Reverter Masià (UdL) i Dr. Manuel Montoya Fernández (INEFC-Barcelona)  li atorgà la qualificació  d’EXCEL·LENT CUM LAUDE

tesis

14 de juliol de 2014

Doctorand GUILLERMO TORRES CASADO

El proppassat divendres 4 de juliol presentà la tesi doctoral amb el tema: “Análisis bibliométrico de las publicaciones biomédicas en el período 2006/2010 sobre técnicas orientales cuerpo-mente y sus relaciones en el tratamiento  y prevención de las enfermedades”, codirigida pels doctors Rafael Aleixandre Benavent (CSIC-Universitat de València) i Miguel Villamón Herrera (Universitat de València) i tutoritzada per la Dra. Carme Piñol Felis (UdL).

El tribunal, Dr. Javier Gómez Arbonés (UdL), Dr. Joan Palmi Guerrero (INEFC,Lleida)  i Dr. Adolfo Alonso Arroyo (Universitat de València) li atorgà la qualificació definitiva d’EXCEL·LENT CUM LAUDE

tesis

1 de juliol de 2014

Una delegació d’Umgungundlovu Academy of Sport (Sud-àfrica), visita INEFC Lleida


Una delegació de la Umgungundlovu Academy of Sport, va visitar el centre de l’INEFC de Lleida. La delegació formada per: Mr Humphrey Madlala, Technical Director of Umgungundlovu Academy of Sport; Mr Paul Yengwa, Head of Department,Sports Studies from the University i Mr Andreas Zuma, Manager from the Local Government and board member, va mostrar un especial interès per l’àrea de coneixement d’ensenyament de l’educació física.


Durant la visita varen realitzar trobades amb l’equip directiu del centre i el cap de departament  de Fonaments de la Motricitat, el Sr. Pedro Ruiz, amb l’objectiu de donar a conèixer els diferents programes acadèmics de Graus i Màsters de l’INEFC de Lleida.

 

tesis

30 de juny de 2014

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand DEMETRIO LOZANO JARQUE

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Anàlisi del comportament tàctic ofensiu en alt rendiment en handbol"

Aquest acte tindrà lloc el dia 11 de juliol del 2014 a les 11 hores, a la Sala Màster de l'INEFC Lleida.

 

tesis

27 de juny de 2014

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand GUILLERMO TORRES CASADO

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Anàlisi bibliomètrica de les publicacions biomèdiques en el període 2006/2010 sobre tècniques orientals cos-ment i les seves relacions en el tractament i prevenció de les malalties".

Aquest acte tindrà lloc el dia 4 de juliol a les 12 hores a la Sala de Graus (0.22) de l’ Edifici Annex de la Unitat  Docent de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Av. del Alcalde Rovira Roure, 80

 

tesis

17 de juny de 2014

El centre de Lleida de l'INEFC ha encetat el procés per a l'acreditació de les seves titulacions.

A tal efecte, es va constituir el comitè d'avaluació intern (CAI). Aquest ha elaborat l’auto informe del centre de Lleida de l’INEFC per a l’acreditació  de les seves titulacions s’ha realitzat tot seguint les “Directrius per a l’elaboració de l’Auto informe per a l’Acreditació” de l’AQU Catalunya. El document es posa a exposició pública abans de ser aprovat per la comissió de qualitat del centre (25 de Juny). Posteriorment serà presentat al Consell Rector de l’INEFC,  abans de ser transmès el document a AQU Catalunya"

http://lleida.inefc.es/intranet/descarregarb.php?id=444

 

tesis

 31 de maig de 2014

Acte de lliurament d'Orles de la 2a. Promoció de Graduats/des en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i XXIX promoció del Centre de Lleida de l'INEFC 2010-2014.

El dissabte dia 31 de maig va tenir lloc a les instal·lacions del INEFC Lleida l’acte de lliurament d’Orles de la 2a. Promoció de Graduats/des en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i XXIX promoció del Centre de Lleida de l’INEFC 2010-2014. El mateix va estar presidit per:  Sr. Francisco García Pascual, Vicerector de Docència; Sr. Josep Ramon Solsona Oliva, representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport; Sr. Agustí Boixeda de Miquel, director  de l’INEFC de Catalunya i el Dr. Cristòfol Salas Santandreu, director del centre de l’INEFC Lleida. El professor Fernando De Andrés Asín, va ser l’encarregat d’apadrinar aquesta promoció. El parlament per part dels alumnes va estar a càrrec del Sr. David Pajón i Srta. Judit Verdaguer.
Durant els discursos i intervencions, varen destacar valors com l’emprenedoria, el treball en equip, l’esforç i la il·lusió de posar l’aprenentatge  al servei dels altres.
L’acte va cloure amb la interpretació de l’himne universitari “Gaudeamus”

 

 

tesis

12 de maig 2014

Reconeixement dels grups de recerca presentats a la convocatòria SGR 2014-2016

Amb data del 12 de maig es va fer pública la relació de grups de l’Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya corresponent a la Resolució de la primera fase SGR 2014: reconeixement dels grups de recerca presentats a la convocatòria SGR 2014-2016.

En aquest sentit, s’ha resolt favorablement en tots els casos del professorat de l’INEFC Lleida implicats. Aquesta implicació es dona a diferents nivells:

Grup de Recerca Consolidat del centre de Lleida: Grup de Recerca en Jocs Esportius (GREJE)
IP: Dr. Pere Lavega Burgués
PDI del centre de Lleida participant:
Dr. Antoni Costes Rodríguez, Dr. Francisco Lagardera Otero i Sra. Queralt Prat Ambròs

Grup de Recerca Consolidat del centre de Barcelona: Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport
IP: Dra. Susanna Soler Prat
PDI del centre de Lleida participant:
Dr. Andreu Camps i Povill; Dr. Vicente Javaloyes Sanchis; Dr. Jordi Seguí Urbaneja

Grup de Recerca Emergent del centre de Barcelona: Sistemes Complexos i Esport
IP: Dra. Natàlia Balagué Serre
PDI del centre de Lleida participant:
Dra. Mª José Montilla Reina; Dra. Assumpta Ensenyat Solé; Dra. Carlota Torrents Martín; Dra. Lorena Torres Ronda; Sr. Angel Ric

Grup de Recerca Consolidat de la UdL: Moviment humà
IP: Dr. Joaquim Reverter Masia
PDI del centre de Lleida participant:
Dr. David Carreras Villanova; Dr. Francesc Corbi Soler; Dr. Sebastià Mas Alòs; Dr. Xavier Peirau Terés; Dr. Antoni Planas Anzano

Grup de Recerca Consolidat de la UB: Grup de recerca i innovació en disenys (GRID). Tecnologia i aplicació multimèdia i digital als dissenys observacionals.

IP: Mª Teresa Anguera Argilaga
PDI del centre de Lleida participant:
Dr. Oleguer Camerino Foguet; Dra. Marta Castañer Balcells; Sr. Raúl Hileno González; Sra. Glòria Saüch Valmaña

 

tesis

5 de maig 2014

L’INEFC Lleida participa al projecte europeu:
“DEVELOPING CITIZENSHIP FOR ACTIVE CITIES IN EUROPE”,  que té per objectiu fer la ciutat de Lleida més activa
.

Un grup de 8 estudiants de 4art del Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de l’INEFC de Lleida (Francesc Alzina, Maties Alzina, Rafel Cirer, Nicolau Colom, Aina Rafart, Janina Rodríguez, Maria Rodriguez i Toni Valle) junt amb els professors de l’INEFC Lleida, Dr. Alfredo Joven, Dra. Eloisa Lorente i Dr. Sebastià Mas, participen en el Erasmus Intensive Programme  “Developing Citizenship for Active Cities in Europe” (DC4ACE) Supported by Life Long Learning Programme.

El grup ha estat treballant, els darrers mesos, en aquest projecte innovador que té per objectiu fer la ciutat de Lleida més activa. El resultat del mateix serà presentat a la resta de països participants (Finlàndia, Bèlgica, Lituània i Itàlia), durant l’estada a la University of Cassino & Southern Lazio Cassino (Itàlia) que tindrà lloc del 12 al 24 de Maig de 2014, així com al premi internacional “Smart people with smart ideas” que convoca la Paeria de Lleida. Durant l’estada a Cassino, els estudiants rebran formació i treballaran de manera col·laborativa amb la resta de participants sobre un projecte comú relacionat amb el tema del curs.

Aquesta trobada permetrà a alumnes i professorat compartir i ampliar coneixements sobre aquesta temàtica, així com d’obrir vies de col·laboració i encetar una nova xarxa amb possibilitats de treball per als estudiants.

 

tesis

30 d'abril de 2014

Dobles titulacions a l’INEF de Lleida

INEFC-Lleida

El Centre de Lleida de l’INEF i la UdL aproven la impartició de dues dobles titulacions a partir del curs 2014-2015


En primer lloc, la doble titulació Grau en Educació Primària i Grau en Ciències de l’activitat física i de l’esport permet simultaniejar i completar els estudis d’ambdós graus; el primer a la Universitat de Lleida i el segon a l’INEF de la mateixa ciutat. Aquest doble itinerari està dissenyat de tal manera que fa compatibles els estudis i l’adquisició de les seves competències.

Es tracta d’un doble itinerari formatiu que consisteix a cursar una selecció de matèries clau del Grau en Educació primària i del Grau en Ciències de l’activitat física i de l’esport durant 5 anys i amb una càrrega lectiva de 360 crèdits. L’estudiant, un cop finalitzats aquests estudis, obtindrà els títols de graduat en Educació primària i en Ciències de l’activitat física i de l’esport.


En segon lloc, l’altre doble grau aprovat permet cursar alhora els estudis del Grau en Ciències de l’activitat física i de l’esport (CAFE) i el Grau en Fisioteràpia que imparteixen la Universitat de Lleida (Facultat d’Infermeria) i l’INEFC, respectivament. El seu disseny permet oferir dues titulacions oficials independents, compatibles en els seus estudis, on l’alumnat podrà adquirir els coneixements i competències de dues especialitats estretament relacionades amb l’àmbit laboral.

És un doble itinerari formatiu on es cursaran una sèrie de matèries clau de cadascun d’aquests graus, i d’aquesta manera es podran obtenir el graus en Fisioteràpia i en CAFE al mateix temps, amb una càrrega lectiva de 375 crèdits a cursar durant 5 anys.

 

tesis

(16 d'abril de 2014)

Doctorand Armando Filipe Mariano e Costa

El proppassat divendres 11 d’abril es presentà, a l'INEFC Lleida, la tesi doctoral amb el tema: "O comportamento do treinador de jovens: A importãncia atribuída aos aspectos de saúde dos atletas no decorrer do processo de treino” dirigida pel Dr. Oleguer Camerino Foguet (INEFC-Lleida) i el Dr. Pedro Jorge Richheimer Marta de Sequeira (Escola Superior de Desporto de Rio Maior)

El tribunal, Dra. Maria Teresa Anguera Argilaga (UB), Dr. Jordi Lluís Coiduras Rodríguez (UdL)  i el Dr. Ivan Prieto Lage (U. De Vigo), li atorgà la qualificació provisional EXCELENT CUM LAUDE..

tesis

(15 d'abril de 2014)

Lleida seu del Sport Bussines Symposium 2014

Durant els dies 11 i 12 d’abril, Lleida ha estat la seu del Sport Bussines Symposium que aquest any ha arribat a la 5ª edició, amb una participació de 364 inscrit i 24 ponents que han aportat coneixement i innovació.
Durant dos dies Lleida ha estat la protagonista de l’estratègia empresarial a través del món de l’esport amb ponents com: Roberto Luna, Maria Graziani, Xesco Espar, Mikel Urdangarin i Josef Ajram entre d’altres.
Núria Puig, co-directora de l’Observatori Català de l’Esport va estar l’encarregada de la inauguració amb la presentació de l’informe de l’observatori Català de l’Esport. Durant la presentació va fer un anàlisi sobre l’esport a Catalunya i les tendències del 2006 fins al 2013. Va destacar que malgrat la crisi l’esport ha representat el 2,5% del PIB a Catalunya i  va indicar que dels atletes que van a Jocs, el 32% són catalans, aspecte que mostra el gran nivell de professionals i participants en l’àmbit de l’esport català.
Roberto Luna va començar amb el concepte de la venda com a principi fonamental per a qualsevol empresa, Maria Graziani amb “capacillarse” la capacitat de meravellar-se, una forma de combinar conceptes per sintetitzar accions que et portin a l’èxit i Xesco Espar amb la importància de no defallir mai per aconseguir el teu somni. Fins un total de 24 ponències van servir per transmetre els grans valors de l'esport envers l'empresa.
L’acte de cloenda va estar a càrrec del conferenciant Jose Ajram. Josef combina perfectament el món de vertiginós de la borsa amb el món de l’esport extreme. Móns que fiquen a prova les sensacions del límit on la constància el dinamisme, la disciplina i el càlcul són imprescindibles.
Agustí Boixeda, director general de l’INEFC va destacar la importància d’esdeveniments d’aquest tipus, donat el grau de transferència de coneixement que es produeix.

Donat l’èxit del Symposium es preveu que l’any pròxim es torni a celebrar a la nostra ciutat.

 

tesis

(9 d'abril de 2014)

Somriures de Kirguizistan

Somriures de Kirguizistan és una iniciativa d’un grup d’alumnes de l’INEFC Lleida que han decidit embarcar-se en un projecte de cooperació internacional de caràcter solidari. 

Kirguizistan és una república independent des de 1991 i el segon més pobre del Centre Àsia. Un 38% de la població viu sota el llindar de la pobresa i un 7% en condicions extremes.

Carlos Faleroni, catedràtic de l’INEFC Lleida i els alumnes Roger i Sergi (Inefc Lleida) i l’Ana de Ciències de l’Educació, han estat els impulsors d’aquesta iniciativa.

Per portar l’ambulància que ha donat Ambulàncies Catalunya, hauran de recórrer 9730 kms amb una durada del 2 d’abril al 29 de maig. A més pensen fer accions d’intervenció pedagògica en diferents escoles a través de l’esport.

Els exponsors han estat INEFC, Diputació de Lleida, Lleida.net i Viatges Iltrida.

 

tesis

(31 de març de 2014)

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand ARMANDO FILIPE MARIANO E COSTA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "O comportamento do treinador de jovens: a importãncia atribuída aos aspectos de saúde dos atletas no decorrer do processo de treino"

Aquest acte tindrà lloc el dia 11 d'abril del 2014 a les 10:30 hores, a la Sala Màster de l'INEFC Lleida.

tesis

(12 de març de 2014)

Comença el Saló de l'Ensenyament!

Del 12 al 16 de març té lloc a la Fira de de Barcelona a Montjuïc el Saló de l’Ensenyament 2014. Un any més, l'INEFC hi participa amb la col•laboració d’alumnes i personal dels dos centres, els quals s’encarreguen d’atendre el nombrós públic que ens visita interessant-se per la nostra oferta formativa.
Som al Pavelló 2, Nivell 0, Estand 541
Vine a veure’ns!

tesis

(27 de febrer de 2014)

El Dr Andreu Camps membre del Tribunal Administratiu de l'Esport 

El professor de legislació i organització de l'esport de l'INEFC de Lleida ha estat nomenat membre del Tribunal Administratiu de l'esport. 

Aquest òrgan d'àmbit estatal, adscrit orgànicament al Consell Superior d'Esports unifica totes les funcions i competències revisores de l'activitat federativa en matèria de dopatge, disciplina esportiva i de garantia de la legalitat dels processos electorals. 

La seva composició, organització i funcions estan regulades pel Reial decret 53/2014, de 31 gener, i està format per set membres, entre els quals es troba el Dr Camps. 

tesis

(19 de febrer de 2014)

Doctorand Vicente Javaloyes Sanchís

El proppassat dijous dia 13 de febrer es presentà a l'INEFC de Lleida, la tesi doctoral amb el tema "El régimen jurídico del Tribunal Arbitral del Deporte" ", dirigida pel Dr José Luís Carretero Lestón (U. de Màlaga) i tutoritzada pel Dr. Carlos E. Faleroni Trucco (INEFC-Lleida) .

El tribunal: Dr José Antonio Ezquerra Huerva (UdL), Dr. Andreu Camps Povill (INEFC-Lleida) i Dr Koldo Irurzun Ugalde (U. del País Basc) li ortorga la qualificació d'EXCEL·LENT. 

tesis

(10 de febrer de 2014)

El centre de Lleida de l'INEFC promociona els seus estudis entre els alumnes de Batxillerat i CFGS.

El centre de Lleida de l'INEFC promociona els seus estudis entre els alumnes de Batxillerat i CFGS.

L’inefc Lleida està fent difusió del grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport a través de la participació a les jornades de orientació universitària que s’han celebrat a l'IES Manuel Pedrolo de Tàrrega i al IES Torrevicens de Lleida.

Així mateix està previst que participi, el proper divendres dia 14, en la jornada de campus oberts a l'estudiantat conjuntament amb la resta de campus de la UdL. Aquesta jornada va adreçada a tots els estudiants de segon de batxillerat i CFGS.

INEFC Lleida vol fer extensiva la seva invitació, per conèixer les seves instal·lacions i programes formatius, a tots els Instituts amb alumnes de batxillerat i CFGS que no puguin assistir el dia 14, a venir al centre demanant cita al correu: projecció.social@inefc.es.

 

tesis

(28 de gener de 2014)

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand VICENTE MANUEL JAVALOYES SANCHÍS

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "El règim jurídic del Tribunal Arbitral de l'Esport"

Aquest acte tindrà lloc el dia 13 de febrer del 2014 a les 10:30 hores, a la Sala d'Honor de l'INEFC Lleida.

tesis

(24 de gener de 2014)

L'INEFC de Lleida participa en l'Erasmus Intensive Programme que porta per títol Desenvolupant Citizenship for Active Cities in Europe el qual tindrà lloc del 12 al 23 maig 2014 a la University of Cassino & Southern Lazio ( Itàlia ).


El programa està organitzat de forma conjunta per les següents universitats :
University of Jyvaskyla
Lithuanian Sports University
Catholic University of Leuven
Universitat de Cassino & Southern Lazio
Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, Lleida .

Els dies 15 i 16 de gener la Dra Eloisa Lorente de l' INEFC Lleid , va assistir a Cassino ( Itàlia ) a les sessions de preparació i planificació del programa al costat dels coordinadors de la resta d'universitats participants .

Cada universitat participarà amb 8 estudiants d'últim any de grau i dos professors que treballaran de forma coordinada en un projecte comú, sota el lema anterior. La part final del treball es realitzarà a Cassino durant els dies del programa intensiu .

 

tesis

(20 de gener de 2014)

L’INEFC participa al projecte “Construir una xarxa per enfortir els jocs i esports tradicionals”, amb sis països de la Unió Europea.


L’INEFC serà l’encarregat de desenvolupar, juntament amb sis països de la Unió Europea, el projecte “Construir una xarxa per enfortir els jocs i esports tradicionals”.
El Dr. Pere Lavega, professor de l’INEFC Lleida serà l’encarregat, juntament amb GREJE (grup de recerca en jocs esportius), que coordina ell mateix, de dur a terme la part corresponent a l’Estat espanyol. Els departaments dels sis països restants són: Sportimonium de Bèlgica, ETSGA de França, Tesz-Vesz d’Hongria, Fent d’Itàlia, IBA d’Irlanda i Gerlev de Dinamarca.
Donat el gran nombre d’estudis que han demostrat que Europa posseeix una gran diversitat de jocs i esports tradicionals, es pretén, des d’aquesta iniciativa, contribuir a un propòsit principal: salvaguardar i promoure els esports i jocs tradicionals Europeus, fixant com principals objectius específics:
1. Promoure els valors europeus com la solidaritat, l'herència cultural, la integració i la diversitat cultural.
2. Implicar a les associacions de jocs i esports tradicionals de l'Est i Nord-est d'Europa
3. Ajudar a les associacions de jocs i esports tradicionals a preservar i promoure els jocs i esports tradicionals-
4. Expandir la xarxa d'esports tradicionals i associacions de jocs

Així mateix, es presentarà la xarxa AEJDT (Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals) per tal de que sigui l’encarregada d’aglutinar i donar continuïtat a totes les xarxes en un futur.

El projecte compta amb una dotació pressupostària de 134.756€ i amb una durada de 18 mesos. El seu inici tindrà lloc el 14 de gener d’aquest any.

 

tesis

(20 de desembre 2013)

INEFC Lleida inicia un estudi sobre “La creativitat i emergència d’accions motrius en l’activitat física i l’esport”

L’INEFC de Lleida va iniciar recentment un estudi sobre “La creativitat i emergència d’accions motrius en l’activitat física i l’esport”, dins el projecte que porta el mateix títol i que lidera la professora Carlota Torrents. El mateix tracta sobre la creativitat i la resposta fisiològica en el futbol a partir de la pràctica de jocs reduïts (small-sided games) i va comptar amb la col•laboració dels professors del nostre centre: Emili Vicente, Lorena Torres, Carlota Torrents, i la col•laboració de l’investigador Jaime Sampaio, director del Centro de Investigação em Desporto, Saúde e Desenvolvimento Humano de Portugal.
L’estudi es va dur a terme amb alumnes del centre i amb jugadors de l’equip del Reus Deportiu. Durant el mateix es varen analitzar paràmetres com: la freqüència cardíaca, posició dels jugadors, accions motrius realitzades entre altres. Les dades es presentaran properament en congressos i publicacions nacionals i internacionals.
El projecte de recerca té una durada de tres anys, durant els quals s’aniran fent accions i estudis diversos.

 

tesis

(28 de novembre 2013)

S'inicia el 30 curs de "Formació general en ciències aplicades a l'esport" sota l'empara de Solidaritat Olímpica, organisme pertanyent al COI amb la col•laboració del CAR i l'INEFC

Les instal•lacions de l'INEFC de Lleida han acollit una jornada formativa de la 30a edició del curs "Formació general en ciències aplicades a l'esport "sota l'empara de Solidaritat Olímpica , organisme pertanyent al COI amb la col·laboració institucional , entre el CAR i l'INEFC .
El programa de formació que té una durada de tres mesos, es realitzarà a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat i l'INEFC en les respectives seus de Barcelona i Lleida. El mateix, pretén donar formació als 15 entrenadors procedents dels Comitès Olímpics Nacionals de països de Centre Amèrica i Sud-Amèrica, amb la finalitat que puguin integrar els coneixements i aplicar-los a la realitat socioeconòmica dels seus propis països.
El curs compta amb classes teòriques, seminaris, sessions pràctiques i visites a entitats esportives de referència. Fins ara han participat 348 alumnes de 28 països d'un total de 3 continents. El perfil dels participants és de 35 modalitats esportives diferents.

 

tesis

(26 de novembre 2013)

Inici del Màster Oficial en Dret Esportiu

El passat dijous 14 de novembre va tenir lloc, al centre de l'INEFC de Lleida, l'acte d'inauguració de la XII edició del Màster Oficial de Dret Esportiu. Cal destacar que figura entre els 5 millors de la categoria Màster de Dret Especialitzat, com va apuntar el diari "El Mundo" en el seu especial dels 250 millors MBA d'Espanya.

S'iniciava així una nova edició que compta amb 39 alumnes matriculats .
Joves juristes que aposten per la formació en una especialització, l'esportiva, que cada dia té més impacte en el món esportiu i s'erigeix ​​com una interessant sortida professional .

Finalitzat l'acte d'inauguració es van iniciar les sessions docents previstes amb els següents professors : Dr. José Bermejo Vera, catedràtic de dret administratiu a la Universitat de Saragossa i president d'honor i fundador de l'Associació Espanyola de Dret Esportiu, el Sr. Miguel Pablo Pardo, advocat de l'Estat en l'Agència Espanyola per a la Protecció de la Salut i el Antidopatge i secretari del Comitè Olímpic Espanyol de Disciplina Esportiva, el Dr. Antonio Ezquerra, professor titular de dret administratiu de la Universitat de Lleida, el Dr. Alberto Palomar, magistrat de l'Estat, professor de dret administratiu a la Universitat Carlos III, i el Dr. José Luis Carretero, professor titular de Dret Financer i Tributari a la Universitat de Màlaga i vicepresident de l'Associació Espanyola de Dret Esportiu i del Tribunal Espanyol de dret Esportiu. Sens dubte un autèntic privilegi per a l'alumnat i per al Màster.

 

tesis

(15 de novembre 2013)

Inici del Màster Oficial en Gestió Esportiva i acte de cloenda de l'edició 2011-2013

Ahir va tenir lloc a la sala de Màsters de centre de Lleida de l’INEFC , l’acte de cloenda del Màster Oficial en Gestió Esportiva, en la seva edició 2011-2013. La lliçó de cloenda va estar a càrrec de la Sra. Maribel Martínez de Murguia, socia-fundadora de l’empresa “Entrenando Talentos”, que va exercir de madrina de la promoció. En la seva intervenció va destacar la importància de somiar davant d’un nou projecte, de l’amor per la feina que s’està desenvolupant  i finalment la importància de la cerca de les oportunitats en el moment actual.
L’acte va comptar amb la presència del Sr. Agustí Boixeda, director de l’INEFC Catalunya, el Dr. Cristòfol Salas, director de l’INEFC Lleida i dels co-directors del Màster, Dr. Andreu Camps i la Dra. Núria Puig.

tesis

(12 de novembre 2013)

Tesi doctoral del senyor António Augusto Ramalho Barbosa

El proppassat dimarts, 5 de novembre, es presentà a l'INEFC Lleida la tesi doctoral amb el tema: “Métodos de jogo ofensivo no futebol. Comparação dos padrões de jogo das equipas Internacional de Milão e Real Madrid”, codirigida pel Dr. Antoni Planas Anzano (INEFC-Lleida) i el Dr. Manuel Gomes Campaniço (Utad-Portugal)
El tribunal, Dra. Isabel del Arco Bravo (UdL), Dr. Emili Vicente Vives (INEFC-LLeida) i Dr. Marcos Vives Usón (INEFC-UB) li atorga la qualificació d'EXCEL.LENT.

 

tesis

(8 de novembre 2013)

L’INEFC de Lleida acull la IV jornada Per què no puc fer-ho?

El centre de Lleida de l’INEFC ha acollit aquest matí la IV Jornada de presentació dels estudis universitaris sense estereotips de gènere, organitzat pel Centre Dolors Piera (UdL). La mateixa ha comptat amb la participació de més de 250 alumnes de diferents instituts de Lleida.
Aquesta jornada ha comptat amb la presència de la Vicerectora de RRII, Sra. Astrid Ballesta, la Sra. Cristina Rodríguez del Centre Dolors Piera i el Sr. Cristòfol Salas, director de l’INEFC Lleida. També hi ha participat la Sra. Maria Pont i Sra. Estefania Medina, ex-alumnes d’aquest centre , que han explicat la seva història de vida com estudiants i professionals de les Ciències de l’activitat Física i l’Esport.
Un cop finalitzada la presentació dels estudis, les alumnes han pogut participar en 6 tallers dissenyats per a mostrar les diferents orientacions en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.
L’acte de cloenda ha estat a càrrec del Sr. Daniel Gabarró, mestre i psicopedagog, amb el tema “Per què no puc fer-ho” ?, on ha qüestionat la llibertat de l’elecció dels estudis universitaris i ha remarcat la necessitat d’adquirir els valors masculins en les dones i els valors femenins en els homes.

tesis

(31 d'octubre 2013)

Per què no puc fer-ho?

El dia 8 de novembre el centre de Lleida de l’INEFC  acull la IV jornada Per què no puc fer-ho? Aquesta és una iniciativa que impulsa el Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la UDL. L’objectiu fonamental que es pretén és presentar els estudis universitaris de l’INEFC  sense estereotips de gènere. La mateixa vol esperonar l’accés de l’alumnat femení en aquesta titulació, donada la poca representativitat femenina amb la que compten.
Les activitats programades inclouran la presentació dels estudis, les sortides professionals i  tallers pràctics. Comptaran amb la participació d'alumnes de 4rt d'ESO de 5 instituts de LLeida i provincia amb un total de 190 alumnes.

tesis

(28 d' octubre 2013)

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand ANTÓNIO AUGUSTO RAMALHO BARBOSA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Métodos de jogo ofensivo no futebol. Comparação dos padrões de jogo das equipas internacional de Milão e Real Madrid”.
Aquest acte tindrà lloc el dia 5 novembre de 2013, a les 16:00 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC Lleida.

(15 d'octubre 2013)

S’inicien els Màsters a l’INEFC de Lleida


El proper 17 d’octubre tindrà lloc l’inici del Màster de Director Esportiu amb l’intervenció del professor de l’INEFC Barcelona Sr. Josep Segura, que va ser  director de l’Academy Liverpool Football club. Josep Segura sempre ha estat molt vinculat a l’INEFC Lleida, donat que va ser el primer professor de futbol de l’INEFC de Lleida.
Els màsters de Gestió Esportiva i Dret Esportiu, s’iniciaran al mes de novembre.

(14 d'octubre 2013)

Lliurament de premis durant la lliçó inaugural del curs 2013-2014


INEFC lliura els premis als alumnes que han participat a campionats del món, Europa, Espanya o universitaris amb motiu de la inauguració del curs acadèmic 2013-2014. Els alumenes han estat: Cristina Ferrandiz, Adrià Garcia, i Elena Llobera.
Tot seguit es varen lliurar els premis als millors expedients acadèmics, als alumnes: Àngel Abós (Lleida) i Raül Gàmez (Barcelona) i la distinció pel grau de doctor al Dr. Jordi Seguí.
L’acte va cloure amb el lliurament d’una placa al Dr. Jaume Porta per part del Dr. José Antonio Sancha de Prada, per la seva tasca envers al Centre de l’INEFC de Lleida, quan ocupava el càrrec de Rector de l’UdL.

 

(27 de setembre 2013)

Inauguració del curs acadèmic 2013-2014 de l'INEF de Catalunya

El proper 2 d’octubre tindrà lloc l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2013-2014, a la a sala d’actes de la Caparrella, del centre de Lleida. La lliçó inaugural serà a càrrec d’Isidre Esteve (http://fundacioisidreesteve.org) i du per títol La vida en contínua formació.  Durant l’acte també es farà la lectura de la memòria del curs acadèmic 2012-2013 a càrrec del director de l’INEF de Catalunya, i es lliuraran  les distincions INEFC.

Master INEFC Lleida

(23 de setembre 2013)

Inefc Lleida donà per encetat el curs amb la benvinguda als nous alumnes de primer curs de Grau de CAFE.

El passat dijous 12 va tenir lloc la presentació del Grau de CAFE als nous alumnes de primer curs per part de l' equip directiu, i acompanyats pel Vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL Dr. Joan Biscarri Gassió.

Durant les jornades d'acollida, els nous alumnes han conegut les diferents possibilitats amb els que compten tant per part del centre com de la UDL.
Tot seguit els alumnes han realitzat la visita a les diferents instal·lacions de l'INEFC Lleida.

El proper 2 d'Octubre es durà a terme la lliço inagural del curs del INEFC a càrrec d'Isidre Esteve.

 

Master INEFC Lleida

(25 de juliol 2013)

Els Màsters i Postgraus amplien les possibilitats d'ocupació.

Segons un informe publicat a Expansión els més ben preparats tenen més possibilitats de trobar o millorar la seva ocupació. Les persones que inicien un màster o postgrau tenen una sèrie d'avantatges sobre els que no continuen la formació. Entre els aspectes més destacats cal ressaltar: més sou, millors condicions laborals, més possibilitats d'ascensos i millors oportunitats per trobar una feina cas de situació d'atur.
El mateix estudi opina que millorar la formació és clau en un moment de recessió com el que estem vivint. No comptar amb una base de coneixement àmplia, limita les possibilitats d'adaptar-se als moments actuals d'ocupació. Els més ben preparats són els que romanen menys temps a les borses d'atur. Llegir la notícia a: http://goo.gl/XW39vD

 

(19 de juliol 2013)

Tesi doctoral de José Mª del Rosal Asensio, titulada "Las acciones de contacto sobre el poseedor del balón en balonmano".

El proppassat divendres, 19 de juliol es presentà, a l'INEFC Lleida, la tesi doctoral amb el tema: “Las acciones de contacto sobre el poseedor del balón en balonmano. Análisis de la XXXII Copa del Rey Altea 2007” dirigida pel Dr. David Carreras Villanova (INEFC-Lleida)

El tribunal Dr. Manuel Montoya Fernández (INEFC-Barcelona), Dr. Joaquim Reverter Masià (UdL) i Dr. Emili Vicente Vives (INEFC-Lleida) li atorgà, unànimement, la qualificació d’EXCEL·LENT CUM LAUDE.

(18 de juliol 2013)

Convocatòria de concessió d'ajuts en l'àmbit de l'educació física i l'esport per al curs 2013-2014.

S'ha publicat la RESOLUCIÓ PRE/1549/2013, de 9 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria per accedir als ajuts en l’àmbit de l'educació física i l'esport, dins el marc dels plans de formació complementària de l'alumnat i els postgraduats/ades, per al curs acadèmic 2013-2014, en els centres de Barcelona i Lleida de l'INEFC.
El termini de presentació de sol·licituds s'obre el 18 de juliol i finalitza el 3 d'agost del 2013.

Més informació: Feu click aquí

 

(18 de juliol 2013)

El Màster Oficial de Dret Esportiu de l'INEFC-Lleida (UdL) entre els 250 millors màsters d'Espanya.

El diari "El Mundo" situa el Màster Oficial de Dret Esportiu de l'INEFC-Lleida (UdL) entre els 20 millors de Dret i entre els 5 millors de la categoria Màsters de Dret Especialitzats, sent l'únic de la Universitat de Lleida. El mateix es troba inclòs dins de la guia anual 2013 "250 Màsters i Guia Completa MBA d'Espanya".
Per a l'elaboració d'aquesta selecció que ha recollit més de 1000 títols, s'han tingut en compte 26 criteris que abasten factors com la demanda del màster, els recursos humans, el pla d'estudis, els resultats obtinguts pels alumnes i els mitjans materials de cada postgrau o màster.

 

tesis

(10 de juliol 2013)

Tesi doctoral de Maria Dinusova, titulada "Anàlisi secuencial morfocinèsic a l' Expresión Corporal i la Dansa".

El proppassat dimecres, 10 de juliol es presentà, a l'INEFC Lleida, la tesi doctoral amb el tema: "Análisis secuencial morfocinésico en la expresión corporal y la danza" dirigida per la Dra. Marta Castañer Balcells i la Dra. Carlota Torrents Martí, amdbues de l'INEFC de Lleida.

El tribunal, Dra. Maria Teresa Anguera Argilaga (UB), Dr. Jordi Coiduras Rodríguez (UdL) i Dra. Mercè Mateu Serra (INEFC-Barcelona) li atorgà, unànimement, la qualificació d'APTE CUM LAUDE.

tesis

(04 de juliol 2013)

Masters INEFC de Lleida

Vídeo divulgatiu dels masters de l'INEFC de Lleida a Lleida Televisió.
Per visionar-lo feu clic aquí.

Per més informació feu clik aquí

tesis

(04 de juliol 2013)

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand JOSE MARIA DEL ROSAL ASENSIO

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Las acciones del contacto sobre el poseedor del balón en balonmano. Análisis de la XXXII Copa del Rey Altea 2007”.
Aquest acte tindrà lloc el dia 19 de juliol de 2013, a les 12:00 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC Lleida.

 

tesis

(04 de juliol 2013)

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctoranda MARIA DINUSOVA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Análisis secuencial morfocinésico de los estilos de danza en su puesta escénica”.
Aquest acte tindrà lloc el dia 10 de juliol de 2013, a les 11:00 hores, a la Sala de Màsters de l'INEFC Lleida.

 

20 de juny de 2013

L’INEFC de Lleida signa un conveni de col·laboracio amb el Força Lleida

L´INEFC de Lleida s´ha adherit aquesta tarda al conveni de col·laboració signat entre el Força Lleida i la Universitat de Lleida el passat mes d´abril. Amb aquesta adhesió tots els alumnes d´INEFC tenen accés a les aventatges del club mentre els jugadors del Força Lleida poden aconseguir les aventatges formatives en aquesta disciplina universitària. L´adhesió l´han signat el Director d´INEFC Catalunya, Sr. Agustí Boixeda, el Director d´INEFC Lleida, Sr. Cristòfol Salas, i el President del Força Lleida, Sr. Félix González.

Compatibilitzar l´educació universitària amb la pràctica esportiva d´alt nivell és el principal objectiu del conveni signat la Universitat de Lleida (UdL), el Força Lleida Club Esportiu i, ara també, l´INEFC Lleida.

De la seua banda, el Força Lleida es compromet a captar jugadors d´arreu del món, especialment estatals, nord-americans i llatinoamericans, que estiguin interessats en la formació que ofereix INEFC-UdL.

L´acord també contempla la realització de pràctiques als equips de la base del Força Lleida. 

 

1 de juny de 2013

 

Primera promoció de graduats/des en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a l’INEFC Lleida

El prop passat  dia 1 de juny va tenir lloc la cerimònia de graduació de la 1a promoció de graduats/des en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (INEFC 2009-2013) i que correspon a la XXVIII promoció del  Centre de Lleida.

El lliurament de les orles, va estar presidit pel vicerector de Docència de la UDL, Sr. Francisco García. L’acte també va comptar amb la presència del director de l’INEF de Catalunya, Sr. Agustí Boixeda,  el Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida Sr. Ramon Farré i el director  del centre Sr. Cristòfol Salas els quals varen adreçar unes paraules als alumnes.

Durant els parlaments varen intervenir  també, el Sr. Oriol Serra i la Sra. Neus Vidal en representació dels alumnes, tancant aquesta part el Sr. Alexadre Gordillo que va apadrinar la promoció.

Dins del decurs de l’acte, es va lliurar un obsequi al Sr. Joan Antoni Prat, amb motiu de la seva jubilació, així como els orlins als professors de la promoció.

Les actuacions del grup Muvmentics del Club Inef amb una actuació de dansa, els alumnes de quart amb acrosport i dansa i els de primer amb una actuació musical, varen servir per aportar el toc creatiu a l’esdeveniment.

En acabar, es va interpretar l’himne universitari “Gaudeamus Igitur”

 

premi

(22 de maig 2013)

Elena Llobera d'INEFC-Lleida, aconsegueix la medalla de plata als Campionats d’Espanya Universitaris d’Atletisme.

Elena Llobera, alumna d'INEFC-Lleida (UDL),  s'ha penjat la plata en la competició de salt de llargada, dins els  Campionats d'Espanya Universitaris d'Atletisme, que han tingut lloc aquest cap de setmana a Càceres . El seu registre de 5 metres i 93 centímetres - amb el que ha superat la seva marca personal - només l'ha superat María del Mar Jover, de la Universitat d'Alacant, amb la millor marca espanyola de l'any: 6'40. El bronze ha estat per Leticia Gil, de la Complutense de Madrid.

premi

(07 de maig 2013)

CELEBRAT A LLEIDA EL SPORT BUSINESS SYMPOSIUM

El IV Sports Business Symposium es desenvolupà de la millor manera possible amb 350 assistentes. La inauguració a càrrec d’ Isidre Esteve fou molt emotiva. A l’esportista li va ser entregat el premio de IIDCA.

Els ponents de la primera jornada, l’economista José María Gay de Liébana, la psicòloga Patricia Ramírez, el gestor Eduardo Blanco i l’expert en management Andrés Pérez Ortega varen complir amb les expectatives dels participants a la cita de la Llotja, palau de congressos de la ciutat de Lleida.

El dissabte fou el torn de l’economista Alfonso Rodríguez de Sadia i del expert en Management, José María Gasalla. El Symposium va tancar-se amb la taula rodona titulada "Reptes complerts. Casos d’èxit".

Aquest acte també forma part del 30è aniversari del centre de Lleida del INEFC.

 

tesis

(29 d'abril 2013)

Celebrades al centre de Lleida de l’INEFC les 12 hores d’esport universitari

Amb motiu de la Festa de l’estudiantat de la UdL, el dijous 25 d’abril, el centre de Lleida de l’INEFC va organitzar les 12 hores d’esport universitari. Aquest esdeveniment s’emmarca dins dels actes del 30è aniversari del centre.

 

tesis

(02 d'abril 2013)

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand JORDI SEGUI URBANEJA

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "L’ordenament jurídic aplicable a les instal·lacions esportives d’ús públic de Catalunya. Anàlisi (no) compliment i línies estratègiques”. Aquest acte tindrà lloc el dia 19 d’abril de 2013, a les 11:00 hores, a la Sala d'Honor de l'INEFC Lleida.

 

tesis

(01 d'abril de 2013)

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand FRANCISCO JOSÉ ORTS DELGADO

Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "El derecho educativo del menor en el deporte escolar". Aquest acte tindrà lloc el dia 18 d’abril de 2013, a les 17:00 hores, a la Sala d'Honor de l'INEFC Lleida.

 

tesis

(14 de febrer de 2013)

Anunci de lectura i defensa de tesi doctoral

Doctorand FRANCESC ESCOLÀ SOLÀ
Es presentarà la tesi doctoral amb el tema: "Seguretat i higiene per les persones usuàries de les piscines cobertes i climatitzades d’ús públic de Catalunya". Aquest acte tindrà lloc el dia 26 de febrer de 2013, a les 09:00 hores, a la Sala d'Honor de l'INEFC Lleida.

 

AEMEF

(22 de maig de 2012)

S'ha dut a terme el XVIè Curs AEMEF amb la participació de diversos professors de l'INEFC de Lleida

L' Associació Espanyola de Metges d' Equips de Futbol ha organitzat durant els dies 21 i 22 de maig de 2012 el XVIè Curs AEMEF a la ciutat de Lleida.

Hi han participat els professors del centre de Lleida Dr. Xavier Peirau, Dr. Emili Vicente, Dr. Francesc Corbi, Sr. Marc Vives i Sr. Miquel Gomila.

 

 

 

 

Inefc Lleida a Facebook Inefc Lleida a Twiter Inefc Lleida a Youtube

Destaquem