Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya

INEFC Catalunya > Docència > Congressos i esdeveniments

Congressos i esdeveniments

Any 2008

Dimecres, 9 de juliol de 2008
INEFC-Barcelona
Lectura de la tesi doctoral “Los servicios de acondicionamiento y el desarrollo de la fuerza asociados al rendimiento y profesionalización de equipos de élite”, a càrrec del Sr. Joaquín Reverter Masiá, dirigida pels Dr. Joan Ramon Barbany Cairó i Alejandro Legaz Arrese

Dissabte 14 i diumenge 15 de juny de 2008
INEFC-Lleida
La Federació Española de Tiro con Arco ha organitzat l’Open Ciutat de Lleida com a prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat i puntuable per a la selecció dels arquers que aniran als Jocs Olímpics de Pequín. Aquesta activitat ha estat conjuntament organitzada amb l’INEFC de Lleida i l’Ajuntament de Lleida com a activitat del 25è. aniversari i de Lleida 2008 Ciutat Europea de l’Esport.

Divendres 13 juny de 2008
INEFC-Lleida
La Federació Catalana de Paralítics Cerebrals, ha organitzat el Campionat d’Espanya de Boccia a les instal.lacions de l’INEFC de Lleida. Aquesta activitat ha aplegat més de 200 esportistes i ha estat organitzada conjuntament amb l’INEFC de Lleida i l’Ajuntament de Lleida com a activitat del 25è. aniversari de Lleida 2008 Ciutat Europea de l’Esport.

Dissabte, 7 de juny de 2008
INEFC-Lleida
La Gran Festa del 25è. aniversari va aplegar més de 700 persones entre treballadors, ex-treballadors, alumnat i antic alumnat. Sense cap mena de dubte, l’acte festiu més important celebrat mai a la història del centre, va tenir la representació de les institucions i de les persones que, al llarg d’aquest temps, han tingut un protagonisme especial. La presència de l’Alcalde de Lleida, Sr. Àngel Ros, va ser un reconeixement a la trajectòria del centre i la seva importància en el teixit social de la ciutat. Una gran sopar –espectacle que varen fer possible una organització d’uns 50 artistes, 20 voluntaris i 20 tècnics.

Divendres, 6 de juny de 2008
INEFC-Barcelona
Lectura de la tesi doctoral “Valoració funcional i bioenergètica de la resistència específica dels jugadors de tennis”, a càrrec del Sr. Ernest Baiget Vidal, dirigida pel Dr. Ferran A. Rodríguez Guisado i Xavier Iglesias Reig.

Dimarts, 3 de juny de 2008
INEFC-Barcelona
Lectura de la tesi doctoral “Análisis de las presiones plantares y su relación con la velocidad de la pelota durante el golpeo paralelo de derecha en tenis”, a càrrec del Sr. Francesc Corbi Soler, dirigida pel Dr. Joan Ramon Barbany Cairó.

Diumenge, 1 de juny de 2008
INEFC-Lleida
2n. Torneig d’handbol Platja, coordinat pel professor Gerard Lasierra, ha aplegat més de 200 participants. Organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida com a activitat de Lleida 2008 Ciutat Europea de l’Esport.

Juny 2008
SEF- Mèxic
El professor Domènec Blàzquez ha lliurat una placa commemorativa a l’ESEF de Mèxic en nom de l’INEFC amb motiu del 75è. aniversari de la institució.

Dissabte, 31 de maig de 2008
INEFC-Lleida
Taller d’activitat física en la trobada de persones amb diabetis tipus II, organitzada per l’associació de diabètics de Catalunya. Els integrants del Grup d’estudis EFIS (Exercici Físic i Salut) de l’Inefc-Lleida han portat a terme un taller per promocionar i difondre l’activitat física, tan beneficiosa per a aquest col.lectiu. Ha tingut una durada de 30 minuts, hi han participat unes 60 persones, de 40 a 85 anys, i la seva finalitat ha estat proporcionar unes pautes educatives relacionades amb el propi tractament de la diabetis tipus II. Ha estat organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida com a activitat de Lleida 2008 Ciutat Europea de l’Esport.

Divendres, 30 de maig de 2008
INEFC-Barcelona
Cerimònia de graduació de la 8a. Promoció de Llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de l’INEFC-Barcelona. L’acte ha estat presidit conjuntament pel Dr. Gaspar Coll i Rosell, Adj. Vicerectorat Acadèmic de la Universitat de Barcelona i el Sr. Manuel Ibern i Alcalde, director de Polítiques Esportives de la Secretaria General de L’Esport; el Dr. Andreu Camps Povill, director de l’INEF de Catalunya; i el Sr. Jordi Solà i Grancha, director del centre de Barcelona de l’INEFC. Els dels representants de l’alumnat han estat la Sra. Elena Albiasu Vives i el Sr. Emiliano Cacciatori

Diumenge 18 de maig de 2008
INEFC-Lleida
Espai Inefc. Espai lúdic amb material alternatiu, on els nens i nenes participants en la Milla Urbana “Memorial Jeroni Saura”, han jugat i gaudit d’experiències divertides conduits pels voluntaris del 25è. aniversari. Diumenge 18 de maig

INEFC-Lleida
Milla Urbana “Memorial Jeroni Saura”. Els integrants del Grup d’estudis EFIS (Exercici Físic i Salut) de l’Inefc-Lleida han conduït els escalfaments dels gairebé 700 nens que han participat a la prova. Aquesta activitat s’ha desenvolupat amb dos eixos fonamentals: l’escalfament, i la voluntat de fer conèixer la professionalitat d’un col.lectiu, cosa que va quedar demostrada ja que, en tot moment, es va donar una molt bona imatge a tots els espectadors –pares i mares, mestres i animadors/es. Activitat organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida com a activitat de Lleida 2008 Ciutat Europea de l’Esport.

Dissabte 17 de maig de 2008
INEFC-Lleida
II Triatló Popular. Activitat organitzada pel Club Esportiu Inef i que ha comptat amb la participació de més de 40 atletes. Organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida com a activitat de Lleida 2008 Ciutat Europea de l’Esport. Dissabte, 17 de maig de 2008

INEFC-Lleida
Acte de Llicenciatura de la 23a. promoció de l’INEFC-Lleida. Presidida pel Dr. Joan Viñas, rector de la UdL; el Dr. Andreu Camps, director INEFC, i el Dr. Alfredo Joven, director de l’INEFC-Lleida. Han intervingut com a representants dels pares la Sra. Neus Segú i, en representació de l’alumnat, la Sra. Joana Niubó i el Sr. Albert Torner. L’assistència ha superat les 500 persones.

Divendres, 16 de maig de 2008
INEFC-Lleida
XII Jornada Recreativa per a discapacitats intel.lectuals, realitzada per l’alumnat del centre i coordinació del professor Pedro Ruiz, ha aglutinat més de 200 participants d’una desena d’entitats de les terres de Lleida. Ha estat el primer acte del programa de les 50 hores d’esport, organitzades conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida com activitats de Lleida 2008 Ciutat Europea de l’Esport. Dijous 15 de maig de 2008

INEFC-Lleida
José Vicente “Pepu” Hernández, seleccionador nacional de basquetbol, ha donat la xerrada “Planificació de l’equip espanyol de bàsquetbol”, conferència patrocinada per Ibercaja i organitzada conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida i la Federació territorial de Bàsquet a Lleida com a activitat de Lleida 2008 Ciutat Europea de l’Esport

Dimecres, 14 de maig de 2008
INEFC-Barcelona
En el marc de l’assignatura “Multiculturalitat i gènere en l’activitat física i l’esport” el Monjo Tibetà THUBTEN WANGCHEN, director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona, ha ofert una xerrada sobre la situació del Tibet, tot fent una reflexió sobre la situació sociopolítica del Tibet i el seu punt de vista davant la situació dels drets humans i les diferents protestes i amenaces de boicot als JJOO aparegudes arreu del món. Divendres 9 de maig de 2008

INEFC-Lleida
L’Alcalde de Lleida, Sr. Angel Ros, ha lliurat al director de l’Inefc-Lleida la placa al Mèrit Esportiu de la Ciutat, en reconeixement a la valuosa tasca que des de fa 25 anys ha dut a terme, tant a nivell de formació com a nivell de promoció, i ha constituït un referent en el món de la recerca i l’ensenyament de l’esport.

Dijous, 30 d’abril de 2008
INEFC-Barcelona
Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa s’ha fet una Mostra que recull HIP-HOP, dansa oriental, balls llatins, ball espanyol, dansa contemporània i balls estàndards, amb la participació d’alumnat i exalumnat de l’INEFC.

Dimarts, 29 d’abril de 2008
INEFC-Lleida
El Sr. Carlos Fuentes, president de l’Escola Internacional de Protocol, ha donat la xerrada ”El protocol en els esdeveniments esportius” organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida com a activitats de Lleida 2008 Ciutat Europea de l’Esport.

Divendres 26 i Dissabte 27 d’abril
INEFC-Lleida
Fruit d’una col.laboració institucional, des del Laboratori de Praxiologia Motriu, juntament amb l’Associació Cultural Lo Llaut d’Ascó ens han atorgart un ajut per fer una exposició de jocs tradicionals. Aquesta exposició mostra el resultat d’una recerca aplicada en el context de l’escola d’estiu de jocs tradicionals a Horta de Sant Joan en què col.labora l’INEFC. Organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida com a activitats de Lleida 2008 Ciutat Europea de l’Esport. Divendres, 18 i Dissabte, 19 d’abril de 2008

INEFC-Lleida
“Noves formules de gestió esportiva en l’àmbit local”, conferències a càrrec de Vicente Gambau, Manuel Valcarce i Vicente Javaloyes, patrocinades per Ibercaja i organitzades conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida com|com a activitats de Lleida 2008 Ciutat Europea de l'Esport.

Dilluns, 7 d'abril de 2008

INEFC-Lleida
L'Alcalde de Lleida, Sr. Angel Ros i el director de l'Inefc-Lérida Sr Alfredo Joven, firmen l'adhesió al programa Agenda 21, com a membre del programa d'Ecoentitats de la ciutat de Lleida, que assumeix la responsabilitat de realitzar actuacions per vetllar pel medi ambient.

Dissabte, 5 d'abril de 2008

INEFC-Lleida
Fernando Gimeno, ha donat la xerrada "Entrenant pares i mares", què patrocinada pel Club Esportiu INEF, també va ser coorganitzada per l'Ajuntament de Lleida com|com a activitats de Lleida 2008 Ciutat Europea de l'Esport.

Del 2 al 6 d'abril de 2008
Recinte firal de Montjuïc de Barcelona
"Estudia-sala de l'Ensenyament"

Dimarts, 25 de març de 2008
INEFC-Lleida
El Dr. Eduard Vinyamata, catedràtic de conflictología en l'UOC, ha donat la conferència": La resolució de conflictes en l'esport". Aquesta activitat ha estat organitzada conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida com a activitats de Lleida 2008 Ciutat Europea de l'Esport.

Dijous, 13 de març de 2008
INEFC-Lleida
El Sr. Xesco Espar ha impartit la xerrada sobre "Direcció|Adreça de l'equip i planificació de la temporada" amb més de 200 assistents. Aquesta activitat ha estat organitzada conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida com a activitats de Lleida 2008 Ciutat Europea de l'Esport.

Dimecres 12 i dijous 13 de març de 2008

INEFC-Barcelona
Taller "Sistemes complexos i entrenament" a càrrec del professor Wolfgang Schöllhorn (Universitat de Mainz)

Dissabte, 8 de març de 2008
INEFC-Lleida
Dia Mundial de la Dona Treballadora. Els integrants del Grup d'estudis EFIS (Exercici Físic i Salut) de l'Inefc-Lérida han portat a terme un taller per promocionar i difondre l'activitat física, en diferents llocs de la ciutat, i organitzada conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida com a activitats de Lleida 2008 Ciutat Europea de l'Esport.

Dijous, 6 de març de 2008
Sessió introductòria sobre el tema "com publicar" amb la col·laboració del Dr. Josep Lluis Ventura Farré, cap clínic de la Unitat de Medicina Intensiva 3-2 de l'Hospital Universitari de Bellvitge. Autor d'unes 55 publicacions científiques internacionals, contribucions a 8 llibres i diversos premis d'investigació, director de 6 tesis doctorals llegides totes amb cum laude per unanimitat. El 1997 va obtenir un premi extraordinari anual de l'UB per una d'aquestes tesis i el 1998 va obtenir un premi a la millor tesi doctoral de l'any a Catalunya de la Reial Acadèmia de Medicina|Medecina de Catalunya. A l'actualitat és director de 4 tesis doctorals, totes en fase de redacció.

Dijous, 6 de març de 2008
INEFC-Barcelona
13:30-15:30. Visita a la Universitat Autònoma de Barcelona per participar en la sessió "Esport el segle XXI". Obert a tots els estudiants de la Facultat de Sociologia. L'objectiu de la sessió és debatre sobre els fans, el racisme i la xenofòbia a l'esport.

Dimecres i dijous, 5-6 de març de 2008
INEFC- Barcelona
Presentació i experimentació amb "l'estrès test test" i sistemes de valoració de la complexitat interpersonal, a càrrec del professor, Alfonsas Vainoras, (Universitat de Kaunas).

Dimecres, 5 de març de 2008
INEFC-Barcelona
Lectura de la tesi doctoral del Sr. ANTONI ALOMAR ALCALDE, dirigida pel Dr. Francesc Nogués, amb el títol "Un mètode d'activitat física: cos i consciència i l'osteoporosi postmenopàusica".

Dimarts, 4 i dimecres 5 de març de 2008

INEFC- Barcelona
Visita de la professora Gyongyi Foldesi, amb el programa d'activitats següent: Visita a les instal·lacions de l'INEFC de Barcelona i benvinguda a càrrec del director de l'INEFC Barcelona, professor, Jordi Solà.
A les 17 h: Transformation of sport in changing political and economical systems: the Hungarian casi between 1985-2004, obert a tots els estudiants del màster en Activitat Física i de l'Esport i a professors i professores de l'INEFC, així com a altres persones interessades.
Dimarts 4
Visita a les instal·lacions de l'INEFC de Barcelona i benvinguda a càrrec del Director de l'INEFC Barcelona, prof. Jordi Solà.
A les 17 h: Transformation of sport in changing political and economical systems: the Hungarian casi between 1985-2004, obert a tots els estudiants del màster en Activitat Física i Esport i a professors i professores de l'INEFC, així com altres persones interessades.
Dimecres 5
A les 16 h: Presentació i debat sobre la investigació Labour market insertion of Olympic sport peolple a càrrec d'Anna Vilanova, amb la participació de tots els membres del Laboratori d'Investigació Social i Educativa.

Divendres 9, dissabte 10 i diumenge 11 de febrer 2008

INEFC-Lleida
La Federació Espanyola de Tir amb Arc organitza l'Open Indoor com a prova del Campionat d'Espanya de l'especialitat. Més de 300 arquers de tot l'Estat participen en les instal·lacions de l'Inefc-Lérida. Aquesta activitat s'ha organitzat conjuntament amb l'Inefc-Lérida i amb l'Ajuntament de Lleida com a activitat de Lleida 2008 Ciutat Europea de l'Esport.

Dijous, dia 17 de gener de 2008
INEFC-Barcelona
A la seu del Museu Olímpic, ha tingut lloc l'acte d'inauguració de l'exposició "Esport i construcció de ciutadania", en la qual l'INEFC ha col·laborat activament.

Any 2007

Dimarts, dia 18 de desembre 2007

INEFC-Barcelona
Al Saló d'Actes del centre de Barcelona de l'INEFC, ha tingut lloc la presentació de l'estudi "Mercat de Treball i llicenciatura en l'INEFC de Barcelona (1989-2006) ".

Dimecres, 28 de novembre 2007

INEFC-Lleida
Jornada tècnica de bàsquet "La direcció de grup - Prevenció de lesions. Organitzada pel Departament d'Esports i Rendiment i el Club Lleida Bàsquet. Van participar Àlex Gordillo, professor de l'INEFC, Jaume Cortés, dels serveis mèdics de Lleida Bàsquet i Edu Torres (entrenador del Plus Pujol Lleida).

Dijous, 22 de novembre de 2007

INEFC-Barcelona
En el marc de col·laboració entre l'INEFC i el CEO, ha tingut lloc la conferència "Valors esportius i cultura xinesa: una anàlisi cultural dels Jocs Olímpics de Beijing 2008", a càrrec de la Sra. Susan Brownell.

Dimecres, 21 de novembre de 2007

INEFC-Lériida
Conferència "Planificació de la preparació física del Desafiament Espanyol de la Copa Amèrica 2007", a càrrec del Sr. Iñigo Losada, preparador físic del Desafiament Espanyol.
Acte organitzat pel Departament d'Esports i Rendiment.

Dimarts, 20 de novembre de 2007

INEFC- Lleida
Conferencia "La direcció d'equip del Desafiament Espanyol a la Copa Amèrica 2007", a càrrec del Sr. Iñigo Losada, de l'equip tècnic del Desafiament Espanyol.
Acte organitzat pel Departament d'Esports i Rendiment.

Dimecres, 14 de novembre de 2007
INEFC-Lleida
Conferència "El funcionament i la gestió d'un club esportiu" a càrrec del Sr. Albert Malo, director del Complex Esportiu Baldiri Aleu, exgerent del club Unió Esportiva SantBoiana i màster en gestió i direcció d'entitats esportives.

Dimecres, 14 de novembre de 2007
INEFC- Lleida
Conferencia "Orientaciones professional en l'àmbit del rendiment", a càrrec del Sr. Jaume Segura.
En aquest acte es lliurarà al conferenciant el Premi "Alberto García-Fojeda" 2007, distinció al millor expedient acadèmic de l'itinerari curricular en Rendiment Esportiu, promoció 2003-2007.
Acte organitzat pel Departament d'Esports Rendiment.

Dimarts, 13 de novembre de 2007
INEFC-Barcelona
Conferència "ANÀLISI TÈCNICA DEL CAMPIONAT MUNDIAL D'ATLETISME OSAKA 2007", a càrrec del Dr. José Luis López de Amo, professor titular de la Universitat de Vic i responsable d'atletisme de Canal Plus i de la Cadena SER.

Dimecres, 7 de novembre de 2007
INEFC-Lleida
Xerra sobre "Joc, Cultura i Currículum Educació Física", a càrrec del Dr. Joseba Etxebeste Otegui, professor titular Facultat Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (Universitat País Basc).

Dimecres, 24 d'octubre de 2007

INEFC- Lleida
Acte d'inauguració del curs acadèmic 2007-2008 de l'INEF de Catalunya i inici dels actes del 25è. aniversari de l'INEFC de Lleida
L'acte va comptar amb la presència de l'Excelentísimo i Magnífic Rector de la Universitat de Lleida, Dr. Joan Vinyas, la secretària general de l'Esport, Sra. Anna Pruna, el director d'INEFC, Dr. Andreu Camps, i la degana|diaca de la Facultat de Formació del Professorat de l'UB, Dra. Gemma Tribó, que van presidir l'acte. La lliçó inaugural va ser a càrrec de la Dra. Glòria Balagué, Clinical Assistant Professor UIC Psichology Chicago titulada "Reptes actuals de les ciències de l'esport: visió des de la psicologia de l'esport".
A continuació, es van lliurar les distincions INEFC. Després, el director de l'INEFC de Lleida va presentar l'inici dels actes del 25è. aniversari i va tenir lloc una exhibició artística preparada pel professor Alfredo Joven, amb l'alumne Guillem Marín, al violoncel, i l'exalumna Gemma Palomar que va realitzar un número de dansa i barra xinesa.

Del 8 al 10 octubre de 2007

INEFC-Barcelona
Visita del professor, Daniel Memmert, de la Universitat d'Heidelberg (Alemanya) en l'INEFC de Barcelona, amb el següent programa de xerrades:
- Dilluns 8: "New trends in Human Movement Science"
- Dimarts 9: "Theory and practice of ballschool"
- Dimecres 10: "Game analysis and research of creativity in collective sports"

Diumenge, 30 de setembre de 2007

INEFC-Lleida
Col·laboració en l'organització de la Copa Internacional de Catalunya de Gimnàstica Rítmica, que va tenir la participació de 5 països. Alumnat de l'INEFC va participar com a voluntari en l'organització de l'esdeveniment.

Dissabte, 29 de setembre de 2007

INEFC-Lleida
La ciutat de Lleida ha estat nomenada "CIUTAT EUROPEA DE L'ESPORT 2008" per l'European Sport Capital (Associació de la Capital Europea de l'Esport PUNTS DIRECTE) en la modalitat de municipis de menys de 500.000 habitants. Aquesta designació estrenyia en els municipis que tenen com a filosofia intervenir en el concepte "esport per a tot el món", i la ciutat de Lleida ha estat seleccionada pels programes que es desenvolupen des de fa anys i que vinculen el món de l'esport i la salut, l'educació, la integració social i la gent gran, entre altres. Sens dubte, l'existència i la bona relació amb l'INEFC-Lleida i la vinculació social que això ha comportat a la pràctica esportiva a la ciutat, han estat un factor clau.

Diumenge, 23 de setembre de 2007

INEFC-Lleida
Participació d'alumnat de l'INEFC Lleida i d'una representació del Club Esportiu INEF Lleida en la III Cursa de l'Eix comercial de Lleida (Eixting).