Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya

Notícies


<< Tornar<< Buscar més notícies


La consellera Neus Munté presideix la cerimònia de graduació de la 5a promoció de Grau de l’INEFC Barcelona

INEFC-Barcelona

La consellera Neus Munté presideix la cerimònia de graduació de la 5a promoció de Grau de l’INEFC Barcelona

L’INEFC acomiada la 5a promoció de grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i 39a Promoció del Centre de Barcelona amb una cerimònia de graduació, presidida per Neus Munté, consellera de la Presidència, acompanyada per Alba Ambròs, vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la Universitat de Barcelona; Gerard Figueras, secretari general de l’Esport; Jordi Solà, director de l’INEF de Catalunya i Xavier Iglesias, director del Centre de Barcelona.

Abans d’iniciar l’acte es va fer un minut de silenci en memòria del Dr. Emili Vicente, professor de Futbol i coordinador del Màster de Direcció Esportiva de l’INEFC de Lleida, que va perdre la vida dijous mentre practicava ciclisme.

El professor Xesco Espar, conductor de l’acte, va saludar els membres de la taula i als més de 600 assistents, que van ser rebuts amb el vals Lippen Schweigen, interpretat per la soprano Maria Bañeras i el tenor Jorge Jasso, acompanyats al piano per Marie Malechova. En el primer parlament, Xavier Iglesias, director del Centre de Barcelona, es va adreçar a l’alumnat de la 5a promoció de Grau en CAFE dient “podeu marxar amb l’orgull d’haver-vos format a l’INEFC, aquesta serà sempre casa vostra, sempre hi sereu benvinguts”. Tot seguit, la vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la Universitat de Barcelona, Alba Ambròs, els va adreçar unes encoratjadores paraules subratllant la importància de la formació al llarg de la vida.

Diverses actuacions van amenitzar la cerimònia, i una de molt especial va ser la del subdirector d’Estudis del centre i professor, Eduard Inglés, qui a petició de l’alumnat va tocar la guitarra i va cantar un popurri a tres veus amb Laia Leal i Ayman Boujetoy.

Arribà el torn dels estudiants: Sergio Carrillo, Aina Solà, Maria Solà i Pol Vizuete, en representació de la 5a promoció de Grau, van relatar breument les seves vivències a l’INEFC i van dir unes paraules d’agraïment. Posteriorment, es va projectar un vídeo dels moments més rellevants dels quatre anys de carrera i es va fer el lliurament d’orles. Xavier Iglesias, director del centre, va rebre una orla emmarcada de la 5a promoció de mans dels representants de 4t curs.

Tot seguit, l’assistència va poder gaudir del duet de dansa moderna i contemporània format per Agnès Sales i Hèctor Plaza interpretant Ehiza, una lluita de poders entre depredador i presa; una gran demostració de l’ús estratègic de l’agilitat, la força i la velocitat.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va recordar la figura de Pere Miró, com un exemple de brillant trajectòria: llicenciat per l’INEFC de Barcelona ha arribat a director de relacions amb els comitès olímpics i director de Solidaritat Olímpica des de 1997.

El director de l’INEF de Catalunya va dir als i les estudiants “Sou i sereu les princeses i els prínceps moderns que lluitaran contra el drac de la ignorància amb l’espasa de la ciència i la llança de la tecnologia al vostre costat, en un àmbit com és el del moviment humà que en bona mesura encara està per desenvolupar, i aquest desenvolupament futur ben segur serà producte vostre”.

Un dels moments més emotius va ser la imatge d'un públic dret corejant “Amics per sempre”; rememorant el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona 1992.

En relació amb els Jocs del 92, la consellera Neus Munté va dir: “En aquell moment, vam situar Barcelona i Catalunya al món per erigir-nos com a gent capdavantera que posa de relleu la capacitat de xarxa associativa de clubs i entitats, de professionals i de centres com els que ens trobem avui”. “Ens dona l’oportunitat per explicar la nostra realitat social, política i cultural”, va afegir. Neus Munté va destacar també la voluntat del Govern perquè “l’esport continuï tenint la presència i la importància que mereix”. Per aquest motiu, va remarcar “estem treballant en l’elaboració del Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l‘Esport de Catalunya, perquè Catalunya tingui una nova llei de l’activitat física i de l’esport”.

http://esport.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/nota-graduacio-inefc-2017

Finalment, alumnat i assistència, conduïts per Alba Ambròs, van seguir la tradició i van interpretar l’himne universitari Gaudeamus Igitur amb el qual va es va tancar l’acte.

                                                                               

 

La consejera Neus Munté preside la ceremonia de graduación de la 5ª promoción de Grado del INEFC Barcelona

El INEFC despide la 5ª promoción de Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y 39ª Promoción del Centro de Barcelona con una ceremonia de graduación, presidida por Neus Munté, consejera de la Presidencia, acompañada por Alba Ambròs, vicerrectora de Estudiantes y Política Lingüística de la Universidad de Barcelona; Gerard Figueras, secretario general del Deporte; Jordi Solà, director del INEF de Cataluña y Xavier Iglesias, director del centro de Barcelona.

La ceremonia se inició con un minuto de silencio en memoria del Dr. Emili Vicente, profesor de Fútbol y coordinador del Máster de Dirección Deportiva del INEFC de Lleida, quién perdió la vida el jueves mientras practicaba ciclismo.

El profesor Xesco Espar, conductor del acto, saludó a los miembros de la mesa y a los más de 600 asistentes, que fueron recibidos con el vals Lippen Schweigen, interpretado por la soprano María Bañeras y el tenor Jorge Jasso, acompañados al piano por Marie Malechova. Empezó los parlamentos Xavier Iglesias, director del centro de Barcelona, dirigiéndose al alumnado de la 5ª promoción de Grado en CAFD dijo "os podéis ir con el orgullo de haberos formado en el INEFC, esta será siempre vuestra casa, siempre seréis bienvenidos". A continuación, la vicerrectora de Estudiantes y Política Lingüística de la Universidad de Barcelona, Alba Ambròs, les dirigió unas alentadoras palabras subrayando la importancia de la formación a lo largo de la vida.

Varias actuaciones amenizaron la ceremonia, una de muy especial fue la del subdirector de Estudios del centro y profesor, Eduard Inglés, quien a petición del alumnado tocó la guitarra y cantó un popurri a tres voces con Laia Leal y Ayman Boujetoy.

Los estudiantes Sergio Carrillo, Aina Solà, Maria Solà y Pol Vizuete, en representación de la 5ª promoción de Grado, relataron brevemente sus vivencias en el INEFC y dijeron unas palabras de agradecimiento. Posteriormente, se proyectó un vídeo de los momentos más relevantes de los cuatro años de carrera y se hizo la entrega de orlas. Xavier Iglesias, director del centro, recibió una orla de la 5º promoción que le entregaron los representantes de 4º curso.

A continuación, la asistencia pudo disfrutar del dúo de danza moderna y contemporánea formado por Agnès Salas y Héctor Plaza, interpretando Ehiza, una lucha de poderes entre depredador y presa; una gran demostración del uso estratégico de la agilidad, la fuerza y la velocidad.

El secretario general del Deporte, Gerard Figueras, recordó la figura de Pere Miró, como un ejemplo de brillante trayectoria: licenciado por el INEFC de Barcelona ha llegado a director de relaciones con los comités olímpicos y director de Solidaridad Olímpica desde 1997. Les invitó a visitar la sede del COI en Lausana para impregnarse de la diversidad cultural y los valores del olimpismo.

El director del INEF de Cataluña, en su discurso, dijo a las y los estudiantes "Sois y seréis las princesas y los príncipes modernos que lucharán contra el dragón de la ignorancia con la espada de la ciencia y la lanza de la tecnología, en un ámbito como es el del movimiento humano que en buena medida aún está por desarrollar, y ese desarrollo seguro que será producto vuestro".

Uno de los momentos más emotivos fue la imagen de un público en pie coreando Amigos para siempre para rememorar el 25 aniversario de los Juegos Olímpicos y Paralímpicos Barcelona 1992.

En relación con los Juegos del 92, la consejera Neus Munté dijo: "En ese momento, situamos Barcelona y Cataluña en el mundo para erigirnos como gente pionera que pone de relieve la capacidad de red asociativa de clubs y entidades, de profesionales y de centros como los que nos encontramos hoy ". "Nos ofrece la oportunidad para explicar nuestra realidad social, política y cultural", añadió. La consejera destacó también la voluntad del Gobierno para que "el deporte siga teniendo la presencia y la importancia que merece". Por este motivo, añadió, "estamos trabajando en la elaboración del Pacto Nacional para la Actividad Física y del Deporte de Cataluña, para que Cataluña tenga una nueva ley de la actividad física y del deporte".

http://esport.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/nota-graduacio-inefc-2017

Finalmente, alumnado y asistencia, conducidos por Alba Ambròs siguieron la tradición e interpretaron el himno universitario Gaudeamus Igitur con el que concluyó el acto de graduación.

Comiat, Actes
27 de maig de 2017


<< Tornar<< Buscar més notícies