Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya

Notícies


<< Tornar<< Buscar més notícies


L’INEFC present a la signatura del Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport

Secretaria General de l Esport

L’INEFC present a la signatura del Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, han signat el Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya juntament amb entitats, clubs, consells esportius, federacions i col·legis professionals en un acte al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. El Pacte és la culminació d’un “ampli i enriquidor procés de participació, debat i reflexió arreu del país per dissenyar un nou model de governança de l’esport”, que es va iniciar el passat mes de gener.

Dels tres grans objectius del Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport, destaca, en primer lloc, simplificar la legislació actual, fent “lleis més simples, modernes i senzilles; tràmits més àgils, reordenar el sector, delimitar amb claredat les funcions d’uns i altres i adaptar-se a les noves realitats i demandes socials, juntament amb l’aparició de nous actors”, ha destacat Figueras.

El segon gran objectiu del Pacte, com ha explicat el secretari, és “fixar un finançament sostenible en el sector esportiu, amb un marc estable i clar en la col·laboració entre l’àmbit públic i el privat”.

El tercer gran objectiu del Pacte Nacional és “convertir l’esport i l’activitat física en el quart pilar de l’estat del benestar. L’activitat física comporta un estil de vida més saludable, transmet valors positius, redueix el risc d’exclusió social i millora els resultats acadèmics”.


D’altra banda, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha recordat que el Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport es va iniciar a construir a finals del mes de gener “amb un ampli i enriquidor procés de participació per dissenyar un nou model governança en l’àmbit de l’esport a Catalunya”. En aquest sentit, Figueras ha assegurat que “comencem a edificar uns nous pilars que sostenen sòlids un esport català que gaudeix d’una salut de ferro. Que té un teixit esportiu immensament ric i amb uns resultats esportius envejables per molts altres països”. El secretari general de l’Esport ha recordat que “tenim l’encàrrec i el mandat democràtic de deixar el país a punt per a la consecució d’un nou Estat. Aquests reptes que assumim ens faran ser un país referent a Europa i en el món occidental”. 

Pacte Nacional de l'Activitat Física i de l'Esport a Catalunya


Actes, Presidència
18 de setembre de 2017


<< Tornar<< Buscar més notícies